Veelgestelde vragen

vragen rondom mediawijsheid

Er heeft een cyberincident plaatsgevonden. Graag willen we een mediaopvoedingsbijeenkomst organiseren voor de ouders. Wat moeten we hiervoor doen?

Pestincidenten zijn zeer vervelend voor alle betrokken partijen. Op de website van pestweb.nl vindt u relevante informatie m.b.t (cyber)pestincidenten. Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor een advies welke partijen in Utrecht op korte termijn een bijeenkomst voor u kunnen organiseren.

We willen aandacht besteden aan mediawijsheid op school maar weten niet waar we moeten starten. Wat raden jullie aan?

Goed om te horen dat u aandacht wil besteden aan mediawijsheid. Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor advies waar u op moet letten. Wij brengen u in contact gebracht met een partner van het Platform Interculturele Mediawijsheid. Deze partner kan u begeleiden bij het ontwikkelen van visie & beleid en uiteindelijk ook professionaliserings-trainingen verzorgen voor leerkrachten, ouderbijeenkomsten geven en lessen voor de bovenbouw verzorgen.

We willen mediawijsheidlessen aanbieden aan de kinderen van groep 7/8. Hebben jullie hier een programma voor?

We hebben meerdere programma’s voor groep 7/8 op het gebied van mediawijsheid. Mira Media heeft een aanbod waarbij kinderen bewust gemaakt worden van online gedrag of zelf aan de slag gaan met mediaproducties zoals bloggen, ploggen of vloggen: meer informatie vindt u hier. Voor advies op maat mailt u naar educatie@bibliotheekutrecht.nl, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

De laatste tijd circuleren er naaktfoto’s van een van onze leerlingen rond. Wat kunnen we hieraan doen?

Helaas komt dit steeds vaker voor op scholen. Via onderstaand schema kunt u zien op welke wijze de emotionele schade voor iedereen kan beperken en de sociale veiligheid op en rond de school kunt herstellen. Op de website www.bureaujeugdenmedia.nl vindt u meer informatie. Voor advies op maat naar educatie@bibliotheekutrecht.nl, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

We willen ouders kennis laten maken met educatieve apps voor kleuters. Hebben jullie een aanbod?

De Bibliotheek kan een workshop verzorgen rondom educatieve apps. Stuur een mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

We willen graag een mediaopvoedingsbijeenkomst organiseren in het buurthuis. Hoe pakken we dit aan?

Goed om te horen dat u aandacht wil besteden aan mediaopvoeding! Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor een advies welke partijen in Utrecht op korte termijn een bijeenkomst voor u kunnen organiseren.

We willen graag voorlichting over computerlessen in de wijk. Kan dat?

Computerlessen in Utrecht worden aangeboden door Digiwijs 3.0. Op de website vindt u informatie over lestijden, locaties en tarieven. Voor meer informatie kunt u bellen met Digiwijs 3.0 op het volgende telefoonnummer: 030 - 292 65 15.

We willen een mediawijsheidbijeenkomst organiseren voor jongeren in de speeltuin. Hoe doen we dit?

Goed om te horen dat u aandacht wil besteden aan mediawijsheid! Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor een advies welke partijen in Utrecht op korte termijn een bijeenkomst voor u kunnen organiseren.

We willen een activiteit organiseren in de week van de mediawijsheid. Wat raden jullie aan?

Goed om te horen dat u aandacht wil besteden aan mediawijsheid! Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor een advies welke partijen in Utrecht op korte termijn een bijeenkomst voor u kunnen organiseren.