Veelgestelde vragen 0-6 jaar

vragen rondom mediawijsheid

We willen ouders kennis laten maken met educatieve apps voor kleuters. Hebben jullie een aanbod?

De Bibliotheek kan een workshop verzorgen rondom educatieve apps. Stuur een mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

We willen graag mediaopvoedingsbijeenkomst organiseren in het buurthuis. Wat moeten we daarvoor doen?

Goed om te horen dat u aandacht wil besteden aan mediaopvoeding! Mail naar educatie@bibliotheekutrecht.nl voor een advies welke partijen in Utrecht op korte termijn een bijeenkomst voor u kunnen organiseren.

Hoe kan ik een smartphone/ tablet kindvriendelijk maken?

Tip 1 Houd je wachtwoord waarmee je apps online koopt geheim
Tip 2 Beveilig je tablet en smartphone met een toegangscode
Tip 3 Beveilig apps met een wachtwoord
Bron: Mijn kind online, meer informatie.

Hoe kan ik internet veilig maken voor een kind?

Er is een aantal mogelijkheden om internet veiliger te maken voor een kind. Denk hierbij aan het afplakken van een webcam om zo digitale pottenkijkers buiten de deur te houden. Zo zorgt u er voor dat anderen niet naar u kunnen kijken of opnames kunnen maken.Spreek voorwaardes af met een kind over het gebruik van internet en YouTube. En maak duidelijke afspraken over het gebruik van social media. Uw kunt Google instellen op ‘Veilig zoeken’ (Safe Search). Zo kan een kind veilig internetten via Google. Meer informatie.