Primair onderwijs

Door boeken te lezen gaat er een wereld voor kinderen open. Tegelijkertijd vormt lezen ook de basis voor digitale geletterdheid. Belangrijk en hard nodig om op school én in de samenleving mee te kunnen komen. De bibliotheek ondersteunt met bewezen succescollecties, activiteiten voor leerlingen en leraren en met aanbod op maat. 


Leesoffensief Utrecht

Het gaat niet goed met lezen in Nederland. De motivatie om te lezen en daarmee de leesvaardigheid neemt volgens landelijke en internationale onderzoeken steeds verder af. Nederland telt 2,5 miljoen mensen die onvoldoende kunnen lezen om volwaardig deel te nemen aan onze samenleving. Steeds meer gemeenten en provincies kennen een lokaal leesoffensief. Als UNESCO City of Literature kan Utrecht hierin niet achterblijven.

De bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek Utrecht en jouw school structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis. Doe mee en werk constructief aan het verbeteren én verdiepen van je taal- en leesonderwijs.

Word gratis lid t/m 17 jaar!

Alle kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van Bibliotheek Utrecht. Zo stimuleren we kinderen meer te lezen. Want taal is de sleutel tot de (digitale) wereld.

Tarieven

Hier vind je een overzicht van de tarieven van alle activiteiten die je kunt afnemen voor het primair onderwijs.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van inspirerende activiteiten, producten, bijeenkomsten en informatie over taal, lezen en digitale geletterdheid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm ongeveer 4 keer per jaar.

Meld je aan

Het Mediateam

Media, schermen en informatie; het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook onze kinderen groeien ermee op, de uitdaging is het vinden van de juiste balans. Het Mediateam helpt bij het ontwikkelen van een bewuste en kritische houding rondom media(gebruik) in het basis- en voortgezet onderwijs (regulier en speciaal). Ook bij de kinderopvang, op de Pabo of tijdens een digicafé voor volwassenen kun je ons vinden. Want hoe integreer je zo'n mediabewuste houding op een verantwoorde en passende manier in jouw werkzaamheden? Hoe combineer je taal met digitaal? Met hun aanpak leveren ze maatwerk in een mix van beleidskennis en praktijkervaring, gecombineerd met frisse vrolijkheid, daadkracht en een vleugje humor!

Samen met de Bibliotheek Utrecht werken ze aan een aanpak rondom digitale geletterdheid.

Berber Chaqan Broekstra en Ilse Meursinge van Het Mediateam


Contact

Heb je een vraag? Neem contact op met onze mediaspecialisten:

Jessie Hanssen: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek De Meern, Leidsche Rijn Centrum, Oog in Al, Vleuterweide, Vleuten en Waterwin.

Susanne Lolkema: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Neude en Overvecht.

Tineke van der Schaaf: Contactpersoon voor de scholen rondom de Bibliotheek Hoograven, Lunetten, Kanaleneiland, Tuinwijk en Zuilen

Specialisten Jessie Hanssen (boven), Susanne Lolkema (midden) en Tineke van der Schaaf.