Hulp bij computergebruik

Voor het gebruik van deze computer heb je een bibliotheekpas of gebruikerspas nodig. Heb je die niet? Koop dan eerst een tegoedbon bij de betaalautomaat in de Bibliotheek. Let op: het gebruik van de computer is tijdgebonden.

Inloggen op deze computer

Je kunt inloggen met de gegevens op je bibliotheekpas, gebruikerspas of tegoedbon:

  • Bibliotheekpas of gebruikerspas
    Meld je aan met het 14-cijferige lenersnummer op je pas en je pincode: ddmm, dag en maand van je geboortedatum. 
  • Tegoedbon 
    Meld je aan met het bonnummer en het wachtwoord op de bon.

Kosten

Heb je een abonnement? Dan heb je recht op een of meer uur gratis computergebruik. Via de Guard bovenin het scherm kun je zien hoeveel tijd je nog over hebt. 

Kosten
Compleet abonnement 4 uur gratis per dag
Jeugdabonnement 1 uur gratis per dag
Klein abonnement 1 uur gratis per dag
Extra tijd met bibliotheek- of gebruikerspas € 0,25 per 15 minuten
Tegoedbon € 0,25 per 15 minuten

Programma's op deze computer

Je kunt op de computers werken met Word, Excel en PowerPoint 2013. Deze programma's vind je op de startpagina, op het bureaublad en in de taakbalk. Jekunt gebruikmaken van verschillende browsers, namelijk Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Het is niet mogelijk en niet toegestaan software te installeren. Het is niet mogelijk en niet toegestaan eigen instellingen of voorkeuren te installeren. Wil je muziek luisteren of geluid aan? Gebruik dan een koptelefoon.

Printen

Heb je een printopdracht verstuurd? Dan verschijnt er een pop-up. Je kunt je geprinte document ophalen bij de printer. Scan hiervoor je bibliotheekpas, gebruikerspas of tegoedbon bij de printer. Je kunt tegen betaling gebruikmaken van de printer. Ben je lid van de bibliotheek of heb je een gebruikerspas? Dan betaal je lagere kosten voor het printen. 

Tarieven printen

Met een bibliotheek- of gebruikerspas:

Zwart/wit Kleur
A4 € 0,05 € 0,25
A3 € 0,10 € 0,50

Met tegoedbon:

Zwart/wit Kleur
A4 € 0,10 € 0,50
A3 € 0,20 € 1,00

Computer blokkeren

Je kunt de computer maximaal 15 minuten blokkeren. Anderen kunnen dan geen gebruik maken van de computer. Deze tijd gaat af van de gratis of betaalde tijd. Let op: na 15 minuten wordt de computer automatisch afgesloten en zal je niet-opgeslagen werk verloren gaan. Je kunt maar op één computer tegelijk ingelogd zijn. Je kunt je computer blokkeren via de Guard bovenin het scherm. 

Uitloggen

Ben je klaar met de computer? Sluit de computer dan af met de knop Uitloggen. Zorg er wel voor dat je al je bestanden afsluit en eventueel opslaat. Doe je dat niet? Dan worden al je gegevens en bestanden gewist.