12 tot 15 jaar

Lezen voor je lijst

Op de middelbare school lees je wat af. En daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Bekijk onze boekentips of maak gebruik van een van onze betrouwbare digitale bronnen voor je werkstuk of spreekbeurt.

Duik in de bieb

Zomer! En lekker veel tijd om te lezen. Met jouw gratis jeugdabonnement kun je lenen en lezen wat en wanneer je wilt. Nog geen lid? Meld je tussen 12 juli en 29 augustus aan. Dan mag je ook nog eens gratis naar een van onze jeugdactiviteiten. Op de abonnementenpagina vind je meer informatie over deze actie.  

Nieuwe boeken

Boek 'n Trip

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. De zomeractie loopt tot en met 31 augustus. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken.

Hulp bij school

Bij de bieb kunnen we je op verschillende manieren helpen met je werk voor school. Vind informatie voor spreekbeurten en werkstukken, uittreksels of boeken voor het lezen voor je lijst.

Werkstuk of spreekbeurt

Zoek je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk? Kijk dan of jouw onderwerp erbij zit op de website van de jeugdbibliotheek of log in met je biebpas op de website van de Studie Winkler Prins.

Lezen voor je lijst

Hoe kies je leuke boeken voor je lijst? Bij de bieb helpen we je met het samenstellen van een leeslijst die past bij jouw niveau én jouw interesse. Meer info vind je op de website van de jeugdbibliotheek. 

Uittrekseldatabank

Moet je een leesverslag maken en zoek je betrouwbare informatie over een boek of een schrijver? Ga dan naar onze uittrekseldatabank. Hier vind je uittreksel van bijna 4.000 uittreksels en informatie over meer dan 450 schrijvers.

Maak je eigen games, apps en websites!

Wil je leren programmeren? Zodat je zelf games, apps en website kunt maken? Kom dan naar onze Coderdojo. Je mag gratis meedoen, maar moet je wel inschrijven. Er is iedere maand een Coderdojo in Utrecht.

Schrijf je in voor de Coderdojo


Ben je leraar?

Wel eens gedacht aan een bezoek aan de bieb?

Bekijk ons educatie aanbod

Activiteiten voor jongeren

De bieb organiseert veel activiteiten voor kinderen en jongeren.

Bekijk de agenda