9 tot 12 jaar

Lezen is leuk

Lezen is leuk. Als je het goede boek maar vindt. En dat is soms best even zoeken. Bij de bieb zijn heel veel boeken. Over dino’s, detectives en dieren. Of over make-uppen, knutselen en koken. En ook over verdriet, vriendschap en verre reizen. Bekijk op deze pagina onze boekentips.

Activiteiten voor de jeugd

 • Open Lab (voor volwassenen en kids) (afgelast)

  Wat doet een Micro:bit? Kan ik een legosteen printen? Hoe kan ik een molentje laten draaien op een zonnecel? Het Open Laboratorium is dé plek waar je op een laagdrempelige en betaalbare manier kennis maakt...

  Van 16:00 tot 20:00

  Bibliotheek Neude | Laboratorium | 8-101 jaar

  do 27 jan

 • Voorlezen met muziek

  Kom samen luisteren naar een mooi verhaal en maak er muziek bij! Deze keer lezen we ‘Hey Baby, kijk! uit de Prentenboek Top 10.

  Van 10:30 tot 11:00

  Bibliotheek Kanaleneiland

  vr 28 jan

 • Kids lab (afgelast)

  Voor alle ontdekkers en makers is er het Kids Lab. Kom experimenteren. Programmeer met de robots en teken met de 3D-pen. Of print je eigen legosteen met de 3D-printer. Vragen stellen mag, het antwoord...

  Van 15:00 tot 17:00

  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | Laboratorium | 8-12 jaar

  vr 28 jan

 • Voorlezen met muziek

  Kom samen luisteren naar een mooi verhaal en maak er muziek bij! Deze keer lezen we ‘Hey Baby, kijk! uit de Prentenboek Top 10.

  Van 10:30 tot 11:00

  Bibliotheek Hoograven

  za 29 jan

 • Maar eerst ving ik een monster’ (3-6 jaar)(uitverkocht)

  Het Monsterfeest is door de corona-ontwikkelingen aangepast. De workshops komen te vervallen. De toegangsprijzen en de starttijden zijn hierdoor bijgesteld. Geniet van de voorstelling ‘Maar eerst ving...

  Van 10:00 tot 10:40

  11:30 tot 12:10 | Bibliotheek Neude | (Aangepast Monsterfeest)

  zo 30 jan

Bekijk de hele jeugdagenda

Gewoon zoals je bent

In Utrecht wonen we met 175 verschillende nationaliteiten. Allemaal mensen zoals jij en ik. Allemaal een beetje anders, omdat ieder mens uniek is. Met zijn eigen gewoontes, geloven, eten, vriendschappen en liefdes. Dat is hartstikke leuk. En maakt nieuwsgierig. Daarom hebben we deze boekenlijst.

'Gewoon zoals je bent' boeken over diversiteit voor kinderen

Hulp met school

Heb je een spreekbeurt of moet je een werkstuk maken? Wil je oefenen voor een toets op school? Bij de bieb kunnen we je helpen.

Skoolzone

Moet je een spreekbeurt of werkstuk maken en weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar onze Skoolzone.

Werkstuk of Spreekbeurt

Zoek je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk? Kijk dan of jouw onderwerp erbij zit op de website van de jeugdbibliotheek.

Oefenen voor school

Heb je een toets? Of vind je iets lastig op school en wil je oefenen? Log dan in met je biebpas op de website van Junior Einstein. Hier kun je oefenen met taal, rekenen, topo en nog veel meer.