9 tot 12 jaar

Lezen is leuk

Lezen is leuk. Als je het goede boek maar vindt. En dat is soms best even zoeken. Bij de bieb zijn heel veel boeken. Over dino’s, detectives en dieren. Of over make-uppen, knutselen en koken. En ook over verdriet, vriendschap en verre reizen. Bekijk op deze pagina onze boekentips.

Je favoriete leesplek

We deden een oproep aan kinderen om hun favoriete leesplek met ons te delen. Er deden veel kinderen mee. Vanaf 24 juni 2022 staat er elke vrijdag een foto van een kind op zijn of haar favoriete leesplek in de Utrechtse krant DUIC. Je vindt ze ook terug op onze website. Met natuurlijk leuke leestips!

Ga snel kijken

Activiteiten voor de jeugd

 • do 23 mrt Cursus: Muziek op Schoot (1-4 jaar)

  Zingen, dansen, spelen en bewegen; kleine kinderen staan van nature helemaal open voor muziek. Hoe leuk is het dan om samen muzikaal bezig te zijn? Onze enthousiaste en vakkundige docent Conny neemt de...

  Van 10:15 tot 11:00

  & 11:00 tot 11:45 | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

 • 24 mrt t/m 27 mrt Kaboom Animation Festival

  Dompel je onder in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival in Utrecht, Amsterdam en online! Tijdens het festival wordt het nieuwste, creatiefste en gedurfdste werk van top animators uit...

  24 maart 2023 t/m 27 maart 2023

  Bibliotheek Neude

 • za 25 mrt CoderDojo (7-17 jaar)

  Ben jij tussen de 7 en 17 jaar? En wil je leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games of robots te bouwen? Doe gratis mee aan de CoderDojo.

  Van 14:00 tot 16:00

  Bibliotheek Overvecht

 • di 28 mrt Koffie&Cookies: Mediapraat met opa's en oma's

  Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol in de mediaopvoeding van hun kleinkinderen. Daarom ontwikkelden mediacoaches Heidi Linschoten en Anneke van Soest speciaal voor alle (toekomstige) oppasopa’s en...

  Van 11:00 tot 14:00

  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

 • wo 29 mrt YA Live!

  Lees en praat mee over de tofste Young Adult boeken. Op Instagram Live kun je iedere laatste woensdag van de maand inchecken. Live in de stories op Instagram kun je je mening geven over het boek van de...

  Van 16:30 tot 17:15

  Live via Instagram (@bibliotheekutrecht)

Bekijk de hele jeugdagenda

📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp

Gewoon zoals je bent

In Utrecht wonen we met 175 verschillende nationaliteiten. Allemaal mensen zoals jij en ik. Allemaal een beetje anders, omdat ieder mens uniek is. Met zijn eigen gewoontes, geloven, eten, vriendschappen en liefdes. Dat is hartstikke leuk. En maakt nieuwsgierig. Daarom hebben we deze boekenlijst.

'Gewoon zoals je bent' boeken over diversiteit voor kinderen

Hulp met school

Heb je een spreekbeurt of moet je een werkstuk maken? Wil je oefenen voor een toets op school? Bij de bieb kunnen we je helpen.

Skoolzone

Moet je een spreekbeurt of werkstuk maken en weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar onze Skoolzone.

Bezoek de Skoolzone

Oefenen voor school

Heb je een toets? Of vind je iets lastig op school en wil je oefenen? Log dan in met je biebpas op de website van Junior Einstein. Hier kun je oefenen met taal, rekenen, topo en nog veel meer.

Ga naar Junior Einstein