Online aanbod

De Bibliotheek is 24/7 online open. Ontdek hier ons digitale aanbod, zodat je kunt blijven lezen en leren! Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Blijf lezen & ontdekken

Met een abonnement bij de bieb mag je gratis e-books lenen via de online bibliotheek. Geen lid? Via de LuisterBieb-app zijn er voor iedereen luisterboeken beschikbaar. Lekker gebruik van maken dus!

Blijf leren

Wij hebben het educatieve online aanbod van de bibliotheek gebundeld voor jong en oud, leden en niet-leden. Daarnaast bieden wij ook een overzicht dat speciaal is opgezet voor scholen. Blijf leren bij de bieb!

Speciaal voor senioren

Blijf in contact met de bieb! We houden namelijk graag contact, blijven in gesprek en helpen mogelijke hulpvragen oplossen. Bekijk onze diensten nu de bibliotheken tijdelijk gesloten zijn.

Hulp nodig met taal of (computer)vaardigheden?

De bibliotheken zijn nu tijdelijk dicht, maar thuis kan je natuurlijk ook verder met de taal leren of meer leren over computers. Hier alvast een paar tips. Wij zetten hier zo nu en dan weer nieuwe tips bij.

Word lid!

Als je lid wordt van de bibliotheek krijg je direct toegang tot ons complete online aanbod. Voor kinderen tot 18 is een lidmaatschap gratis. Selecteer je abonnement in het formulier via de aanmeldlink hieronder. Onze klantenservice staat klaar om je pasnummer op te sturen, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Lab Online: Programmeren met Bliep!

In deze vijfde en laatste les van LAB Online leren we je over de programmeertaal Python. Volgende week start er een nieuwe serie over 3D-printen.

Het Lab Online wordt gefilmd vanuit Het Laboratorium in de bieb Neude.


Nieuw! De Biepbiep Podcast

Maak online kennis met ons programma via de Biepbiep Podcast. Luister mee via Spotify!

De Dakhaas Praat

Luister naar een 'light snack': een voorproefje van onze vrijdagmiddagtalkshow i.s.m. De Dakhaas.

De Leuke Boekenclub

Een podcast van De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar), schrijver Alma Mathijsen en programmamaker Teddy Tops. We lazen Vele Vreemde Vormen van Tom Hofland.

Roos' Boekenclub

Beluister de podcast van Roos' Boekenclub, geleid door journalist en schrijver Roos Schlikker. We lazen De Zwarte Schuur van Oek de Jong.

Tussen de Regels

Tussen de Regels is een literaire podcast met Oscar Kocken. Schrijvers doen een boekje open en gaan op zoek naar de zin van het verhaal. Deze keer Clarice Gargard, die het boek Drakendochter schreef.

Terugkijken: CZ@Home

Op zondag 19 april kon je onze splinternieuwe bibliotheek en een preview van de programmering alvast online bekijken tijdens CZ@Home. Gemist? Geen probleem! Kijk terug via:

⮞ Youtube.com/deculturelezondagen (geen account nodig)
⮞ Instagram.com/culturelezondag
⮞ Facebook.com/culturelezondagen

Bloot tussen de boeken

‘Bloot tussen de boeken’ is een nieuwe maandelijkse reeks over seksualiteit. In ‘Yes, Please’ legt Lucas De Man de vinger op de erotische plek.

Nog meer online programma:

Omdat de bibliotheek dicht is proberen we ons programma online te laten zien. Hieronder zie je wat er allemaal wel gebeurt.

Uitgesproken brieven door Theater Utrecht

Postkantoren en brieven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bedacht Theater Utrecht een prachtcadeau voor de nieuwe bieb. Tijdens ons openingsweekend zouden ze belangrijke brieven voorlezen. Dat kon niet doorgaan en daarom biedt Theater Utrecht haar programma nu online aan.

Je zult nooit ver weg zijn | Marina Tsvetajeva aan Rainer Maria Rilke (1926-1927)

Talkshow: Met de Nuk het weekend in

Bekijk de online Talkshow van de Nuk waarin Carine van Santen gasten ontvangt. Onder andere Ton van Vlimmeren, directeur van de bibliotheek.