Fotoverslag Neude

De verbouwing van de Bibliotheek Neude in beeld

December 2018:

Verbouwen in de binnenstad kent zo zijn aandachtspunten. Aanvoer van grote materialen kan alleen maar s ’nachts gebeuren om overlast tot het minimum te beperken.

foto: Post Utrecht

December 2018:

Aan de Oudegrachtzijde wordt gebouwd aan een nieuwe gevel en entrees voor de winkels. De Bibliotheek krijgt aan deze kant op de tweede etage een brasserie met uitzicht op het water en een theater.

foto: Post Utrecht

December 2018 :

Er wordt volop gewerkt aan de liftschacht op de Neude. Zo wordt iedere verdieping in de nieuwe Bibliotheek bereikbaar voor iedereen.

Oktober en November 2018: Uitzicht op de Dom

Met de komst van het Stadsstudiehuis in de Bibliotheek de Neude komen er een fantastische werk- en studieplekken bij mét een prachtig uitzicht over de stad en op de Dom.

September 2018:

Het voormalige postkantoor aan de Neude is een gebouw met een rijke historie. Daar lopen we soms letterlijk tegenaan. Tijdens de verbouwingen werd dit bijzondere briefje ontdekt, waar een overzicht van gasmaskers op staat.

Augustus 2018:

De vele ramen in de hele Bibliotheek bieden op diverse plekken een mooi uitzicht over de stad. En zoals hier het uitzicht op het plein aan de Neude.

Augustus 2018: Vloer in wording

De vloeren van de Bibliotheek moeten een draagkracht hebben van 500 kg per m2 om de boekenkasten met de boeken te kunnen dragen.

April 2018

De stadsarcheologen hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de binnenplaats. Daarbij deden ze hebben bijzondere vondsten, zoals bijvoorbeeld drie oude muntplaten en een piepklein dobbelsteentje. Voor de bouwstart hebben ze alles in kaart gebracht en 2 kuub uitgegraven en meegenomen voor verder onderzoek.

Maart 2018: De Officiële start van de bouw

Bij de grote impressie van het gebouw geven de Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp samen met de directeuren Dick Gort van a.s.r. Vastgoed, Bart Meijer van MRP Development en Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht het officiële startsein. Het voormalige postkantoor aan de Neude wordt omgebouwd tot een multifunctioneel complex waarin de nieuwe Centrale Bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd.

Februari 2018:

Bijna iedereen kent wel de karakteristieke hal met de monumentale kap van glas- en-lood van de nieuwe Bibliotheek op de Neude. Hieromheen zit een bijzondere constructie met een glazen dak Vanaf 1928 dient dit dak als warmte schil en beschermt de glas-in-lood kap tegen onder andere regen en andere weersinvloeden.

Grote ruimtes zijn klaar om omgebouwd te worden tot een verblijf voor iedereen. Vloeren, wanden, ramen en benodigdheden. Alles zal de komende tijd aan bod komen.