De Bibliotheek Neude in het nieuws

Er wordt al heel wat geschreven in de diverse media over de nieuwe Bibliotheek Neude. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste artikelen.

Januari 2020: Er komt nieuwe kunst in de Bibliotheek Utrecht. 5 werken van Utrechtse kunstenaars.

Kunst roept altijd reacties op. Zo ook de keuze van de kunstenaars voor de Bibliotheek Neude.

• Volkskrant: Minder witte mannen in de kunst sweet dreams

De kunstenaars stellen zichzelf en hun werk voor

In de Bibliotheek Neude komen twee horecazaken, Meneer Potter en NODA:

• Duic.nl: Ook horecazaken in post neude openen op 13 maart
  • De restaurantkrant: In maart openen Noda en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

November 2019

De Bibliotheek Neude opent haar deuren voor het publiek op vrijdag 13 maart om 17.00 uur, het startsein voor twee weken feest, met veel gratis programma's in het hele pand. In de Bibliotheek komen boeken voor jong en oud, veel studie- en werkplekken, een theater, een filmzaal, een restaurant met bar en een bibliotheekcafé.

September 2019

Er wordt hard gewerkt in het voormalig postkantoor aan de Neude. Om alles goed voor elkaar te krijgen is een deel van de Oudegracht een poosje niet bereikbaar. De Bibliotheek krijgt steeds meer vorm.

Juli 2019

De nieuwbouw aan de Oudegrachtzijde is bijna af. En de provincie maakte een filmpje over de historie van het pand aan de Neude.

• Duic.nl Meneer Potter en Noda worden horecazaken postkantoor Neude
  • AD.nl Nieuwe bibllotheek Utrecht wordt open ruim en licht
  • AD.nl Rondleiding door de nieuwe bibliotheek
  • Blog van een trouwe klant thema van de week de nieuwe bibliotheek van Utrecht
  • Stadsblad oud en nieuw badend in het (zon)licht, contouren bibliotheek zichtbaar
  • AD.nl Yes de hal van het postkantoor ziet er nog net zo uit als toen

Mei 2019

• Duic.nl  In de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude gaat Vineyard een café en restaurant openen.
  • AD.nl  De Bibliotheek Neude krijgt een café en een restaurant van Vineyard Company.
  • Stadsblad Utrecht Vineyard Company gaat de horeca verzorgen in de Bibliotheek Neude. Met een café op de begane grond en een restaurant op de 2e etage.
  • In de buurt Utrecht Een boek uitkiezen en vervolgens aanschuiven voor een driegangendiner, het kan binnenkort in de nieuwe bibliotheek aan de Neude.

Augustus 2018

Ook Broese naar de Neude?

Juni/juli 2018

Wie komt er nog meer in het pand?

Opgravingen door de stadsarcheoloog

Maart 2018

Officieel startsein van de bouw

Februari 2018