Gouden Griffelwinnares Annet Schaap op Vriendengala in Centrale Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 5 oktober 2018 10:14

De Utrechtse Annet Schaap won DE kinderboekenprijs van het jaar voor haar boek ‘Lampje’.

Kom op zaterdag 13 oktober met het hele gezin naar het Vriendengala in de Centrale Bibliotheek voor de muzikale voorstelling van Lampje. DE kans om het verhaal op z’n mooist te ervaren!
Het boek gaat over de dochter van de vuurtorenwachter. Ze steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Op een stormachtige avond zijn de lucifers op en gaat alles mis.

De Utrechtse Annet Schaap illustreerde al bijna tweehonderd kinderboeken. Nu is er haar eerste zelfgeschreven boek, ‘Lampje’, over een meisje dat samen met haar vader in een vuurtoren woont. Met ‘Lampje’ won ze direct de 3 belangrijkste kinderboekenprijzen: de Woutertje Pieterse Prijs, de Nienke van Hichtum-prijs en nu ook de Gouden Griffel!

Een unieke prestatie. De Bibliotheek Utrecht is dan ook trots op onze stadgenote. En heel blij dat Annet Schaap op ons Kinderboekenweek Vriendengala zal zijn, zaterdag 13 oktober in de Centrale Bibliotheek. Daar vertelt ze samen met Frederike de Winter het muzikale verhaal over Lampje.

Vriendengala
Zin een avond uit met het hele gezin? Op je mooist over de rode loper? Op zaterdag 13 oktober van 19.00 – 21.30 uur kan dat, bij het Vriendengala in de Centrale Bibliotheek. Er zijn diverse voorstellingen, workshops, een quiz, VR Boekfiguren, tattoo’s en je kunt op de foto. En uiteraard sluiten we avond af met een disco.