Heel veel boeken voor vluchtelingen gedoneerd!

Gepubliceerd op: 10 februari 2016 09:50

Bed-Bad-Brood…….Bibliotheek

In december heeft de Bibliotheek een oproep gedaan om boeken te doneren voor vluchtelingen in de noodopvang in Kanaleneiland. Er is massaal gedoneerd en de pop up Bibliotheek is sinds januari in gebruik genomen. Zeer veel dank aan alle inwoners van Utrecht die een bijdrage hebben geleverd!

De vluchtelingen vinden steeds beter hun weg naar de Bibliotheek Kanaleneiland en naar de taallessen die worden aangeboden. Ook de voorleesactiviteiten van de VoorleesExpress worden goed bezocht. In de Bibliotheek kunnen vluchtelingen gebruik maken van de computers en dus ook sinds januari boeken meenemen uit de pop up library.

Alleen nog boeken in het Arabisch, Farsi en Tigrinya!
De voorraad Engelstalige en Franstalige boeken is nu zo groot, dat we daarvoor een stop willen instellen. Waar de pop up Bibliotheek nog wel een tekort aan heeft zijn boeken in het Arabisch, Farsi en Tigrinya (de taal van Eritrea). Ook woordenboeken blijven heel handig, vooral van de drie genoemde talen naar het Nederlands of Engels.

De boeken kunnen ingeleverd worden bij de Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188. Opsturen kan ook: Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188, 3526 GZ Utrecht onder vermelding van Gift voor vluchtelingencollectie.