Voorvertoning Centrale Bibliotheek, serie bij VPRO

Gepubliceerd op: 18 maart 2019 12:48

Documentaire Bromet over Bibliotheek

24 - 29 maart 2019

Programmamaker Frans Bromet maakte voor de VPRO de documentaireserie ‘De Bibliotheek’. Hij filmde in acht bibliotheken door het land, waaronder in Kanaleneiland, Overvecht en de Centrale Bibliotheek in Utrecht. De serie is van 25 t/m 29 maart, tijdens de Boekenweek, dagelijks te zien om 19.10 uur op NPO 2.

Bibliotheek Utrecht op tv
Van 25 t/m 29 maart, tijdens de Boekenweek, zendt de VPRO de 5-delige documentaire ‘De Bibliotheek’ van Frans Bromet uit. Hiervoor filmde Bromet o.a. in Utrecht, in de Bibliotheken Overvecht en Kanaleneiland en in de Centrale Bibliotheek. De serie geeft een mooi beeld van Bibliotheken in deze tijd. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.

Voorvertoning met Bromet
Voor wie niet kan wachten op de uitzendingen of met Frans Bromet in gesprek wil over de documentaire, is op zondag 24 maart van 15.00 – 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek een voorvertoning van twee van de vijf afleveringen. Frans Bromet, zijn team en een aantal van de geportretteerden zijn daarbij aanwezig voor een toelichting. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De middag is gratis toegankelijk, men moet wel vooraf reserveren via de site van de Bibliotheek.

https://www.vpro.nl/programmas/de-bibliotheek.html voor meer informatie over de VPRO documentaireserie