De Centrale Bibliotheek gaat verhuizen naar de Neude

Gepubliceerd op: 12 december 2019 14:38

De Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht gaat verhuizen naar het voormalige postkantoor aan de Neude. De Centrale aan de Oudegracht blijft open tot en met zondag 16 februari 17.00 uur. Je kunt er tot dat moment lenen, inleveren en je reserveringen ophalen. Daarna kun je tot de opening van de Neude terecht in de 12 overige vestigingen.

Langer lenen

Leen je in de Centrale Bibliotheek? Dan kun je vanaf maandag 20 januari langer lenen; je hoeft je materialen dan pas na 23 maart in te leveren. De langere uitleentermijn van sprinters en materialen van Muziekweb gaat pas in op 10 februari. De inleverdatum vind je op de uitleenbon en in Mijn Menu en de Wise app. De inleverbrievenbus van de CB gaat dicht op 16 februari.

Reserveren

Tot en met donderdag 30 januari kun je de Centrale Bibliotheek kiezen als ophaalvestiging voor reserveringen. Reserveringen zijn nog in de Centrale Bibliotheek af te halen tot en met zondag 16 februari.

Lidmaatschap

Wil je lid worden van de Bibliotheek Utrecht? Dan kun je je nog tot en met zondag 16 februari inschrijven in de Centrale Bibliotheek, vanaf 13 maart kan dat in de Bibliotheek Neude. Uiteraard kun je ook lid worden in één van de 12 andere vestigingen. Of schrijf je online in.

Cd-collectie

De cd-collectie verhuist niet mee naar de Neude. Vanaf 1 januari kun je geen cd’s meer lenen. Openstaande reserveringen van cd’s vervallen per deze datum. Lees hier meer over de stop van cd-uitleningen. Van zondag 2 tot en met vrijdag 7 februari kun je in de Centrale Bibliotheek terecht voor de verkoop van cd’s.