Gratis naar DWDD Summerschool

Gepubliceerd op: 10 mei 2019 14:17

Deze zomer presenteert De Wereld Draait Door weer een aantal Summerschools, korte colleges van bevlogen sprekers. Bart van Loo geeft college over Leven als een Bourgondiër, Diederik van Vleuten een college over De reis van The Endeavour. Beiden colleges zijn op dinsdag 21 mei.

Als Bibliotheek-lid kun je er gratis bij zijn, i.p.v. de reguliere toegangsprijs van € 10. Ga naar http://TVtickets.nl/dwddsummerschool en bestel gratis kaarten met kortingscode SUMMER19. Let op: vol = vol!

College Bart Van Loo (dinsdag 21 mei):

Als we willen weten waar wij Nederlanders eigenlijk vandaan komen, dan moeten we beginnen bij de Bourgondiërs, onze werkelijke aartsvaders. En de uitdrukking ‘leven als een Bourgondiër' komt niet uit de lucht vallen, want van feesten hadden de Bourgondiërs flink verstand. Bart Van Loo neemt ons mee naar de Lage Landen in de Middeleeuwen (1369-1467) en vertelt ons over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi? Party like it’s 1454!

College Diederik van Vleuten (dinsdag 21 mei):

250 jaar geleden voer ontdekkingsreiziger James Cook met zijn schip de Endeavour naar de Stille Zuidzee. Een college over de ontberingen van zeereizen in de 18e eeuw, over moed en over het onschatbare wetenschappelijke belang van de tocht. In Australië en Nieuw Zeeland wordt bij de reis van de Endeavour uitgebreid stilgestaan en DWDD doet aan de hand van meesterverteller Diederik van Vleuten mee.