Agnes Jongerius Ambassadeur van de Bibliotheek Utrecht

Gepubliceerd op: 6 december 2017 13:15

De Bibliotheek Utrecht heeft vanaf nu een ambassadeur, Agnes Jongerius!

Wat houdt dat in?
Agnes Jongerius: "Ik bied mijn netwerk aan voor contacten. Of ik help bij een project”.
Voor en achter de schermen zal Agnes Jongerius als ambassadeur de Bibliotheek Utrecht ondersteunen bij projecten rond het bestrijden van laaggeletterdheid en bij voorleesactiviteiten.

Waarom?
De Bibliotheek is een plek waar mensen kunnen leren het beste uit zichzelf te halen.
Om in deze maatschappij mee te kunnen komen, is het belangrijk goed te kunnen lezen en schrijven. In haar tijd bij de vakbond kwam Agnes regelmatig in aanraking met mensen die in dit digitale tijdperk niet mee konden komen, omdat ze niet goed genoeg konden lezen. Ook haar eigen vader, haar grote held, was laaggeletterd. Ondanks dat las hij de kleine Agnes wel voor bij het slapengaan. Haar oudere zussen namen wekelijks boeken voor Agnes mee uit de Bibliotheek.
“De Bibliotheek? Ik ben gewoon fan!” zegt Agnes Jongerius zelf.

Wat?
Achter de schermen zal mevrouw Jongerius haar vele contacten in Utrecht, Nederland en Europa inschakelen. Zo zal zij bijvoorbeeld informatie over de Bibliotheek verspreiden via social media. Daarnaast zal zij ook als boegbeeld te zien zijn bij projecten voor laaggeletterden. Wat Agnes ook graag doet is voorlezen.

“Sowieso: geef mij een jeugdboek en een stapel kindertjes; ik vind het zó leuk om voor te lezen.”

Zie ook het prachtige interview met Agnes Jongerius in het AD van zaterdag 2 december 2017.

In een tweet schrijft ze “In het Utrecht Nieuwsblad mocht ik vertellen over mijn grote held: mijn vader. Én over mijn grote liefde:. Utrecht. Hard aan de slag met mijn ambassadeurschap van @Bibliotheek030!”

Agnes Jongerius is op zondag 10 december ook de eerste Wintergast in de Centrale Bibliotheek. Klik hier voor meer informatie en reserveren