Zing Nederlands met me, nu elke maand in de Centrale Bibliotheek

Gepubliceerd op: 8 september 2017 14:25

‘Een taal leren door te zingen is leuk en het verbroedert.’

Er zijn al twee succesvolle edities geweest, tijdens Culturele Zondagen. En vanaf nu kun je elke laatste zondag in de Centrale Bibliotheek terecht voor ‘Zing Nederlands met me’, om onder begeleiding van een zangeres en pianist oude en nieuwe Nederlandse hits te zingen.

Carolien Bokdam organiseert het evenement. “Je leert een taal makkelijker als je zingt en het is nog veel leuker ook. Elke editie zingen we over een ander thema. De volgende editie gaat bijvoorbeeld over vriendschap. Na het zingen kun je elkaar nog ontmoeten onder het genot van een drankje.”

Zing Nederlands met me is overgewaaid uit België. Oorspronkelijk werd het ontwikkeld als “De gelukkig zijn Sessies” door de Ancienne Belgique, een toonaangevend concertpodium uit Brussel. Paradiso startte vervolgens onder de titel Zing Nederlandse Met Me en dat bleek een doorslaand succes. Inmiddels wordt het overal door Nederland onder die noemer georganiseerd. Het werd met liefde omarmd door de Bibliotheek Utrecht.

Carolien Bokdam: “De Bibliotheek zet zich in voor geletterdheid. Dat doen we op allerlei manieren, van taallessen tot groepsbezoeken van het onderwijs. Maar waarom niet het leuke en nuttige combineren? Een taal leren door te zingen is leuk, het verbroedert en helpt ook om op een ontspannen manier nieuwe mensen te ontmoeten. Het past dus heel erg goed bij de Bibliotheek.”

Iedereen is welkom bij Zing Nederlands Met Me en je hoeft niet perse te kunnen zingen. “Het doel is om elkaar te ontmoeten. Al zingend!”, aldus een enthousiaste Carolien. “Het is bijvoorbeeld heel erg leuk als je met je taalmaatje naar onze activiteit komt. We willen mensen die de Nederlandse taal nog niet zo spreken en mensen die dit wel kunnen, samenbrengen.”

Zing Nederlands Met Me wordt georganiseerd op elke laatste zondag van de maand, van 15-16 uur in de Centrale Bibliotheek. Aanmelden kan via de website op de datum van je keuze. Als je mee wilt doen klik dan op een van de data hieronder.