Koekeloeren bij de Bibliotheek Neude

Gepubliceerd op: 10 mei 2019 12:15

Voorjaar 2020 opent de Bibliotheek Neude. Alvast een kijkje nemen? Kom dan 15 juni langs.

Als Utrechter kan het je bijna niet ontgaan zijn: de Centrale Bibliotheek Utrecht verhuist van de Oudegracht naar het voormalige postkantoor aan de Neude. Een prachtig, authentiek pand. De bieb gaat het gebouw delen met winkels en een fietsenstalling voor 1.100 fietsen. Maar liefst 9.100 m2 van het pand is bestemd voor de bieb. Hier vind je over een jaar 979 boekenkasten, 200 studieplekken, een filmzaal, het Laboratorium, een restaurant en een theaterzaal.

Uitzicht

15 juni is een mooie kans om het nieuwe onderkomen van de bieb eens goed te bekijken. Blikvangers zijn de centrale hal met authentieke elementen, en het uitzicht vanuit het stadsstudiehuis op zolder. Hier kun je straks rustig werken of studeren aan een van de zestig studieplekken. Op 15 juni kan je alvast genieten van het weidse zicht over de stad en de Domtoren.

Op zaterdag 15 juni kun je onderleiding van een gids een rondleiding maken door het gebouw. Je krijgt een inkijkje in al het werk dat al is gedaan en wat er allemaal nog staat te gebeuren.
Je kunt reserveren op zaterdag 1 juni vanaf 12.00 uur via deze site. Wees er snel bij, want op = op!
Let op! Het is nog steeds een bouwplaats waar hard wordt gewerkt. Daarom:

• is er beperkt plaats
  • is nog niet het hele gebouw bereikbaar
  • zijn er nog geen horeca- of toiletvoorzieningen
  • is het nog niet geschikt voor mindervaliden
  • geldt er een minimumleeftijd van 16 jaar
  • vragen we je om stevige schoenen aan te doen.
  • en is betreden van het gebouw altijd voor eigen risico.

Wil je nu alvast kijken hoe het gaat worden? Bekijk dan dit filmpje

Dag van de Architectuur en Dag van de Bouw

Dit jaar worden de Dag van de Architectuur en de Dag van de Bouw Utrecht allebei op zaterdag 15 juni gevierd! Dé kans om binnen te kijken bij de bijzondere gebouwen van de stad. Bevlogen initiatiefnemers, bouwers én enthousiaste architecten nemen het publiek mee door opengestelde gebouwen, bouwplaatsen en ontwikkelgebieden. Kijk op de site van AORTA voor het hele programma van deze dag in de stad Utrecht.

Beelden van de continenten in de centrale hal