De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is open!

Gepubliceerd op: 26 april 2019 14:50

23 april 10.00 uur. Al voordat de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum voor het eerst haar deuren opent voor het publiek, staan de eerste bezoekers al te wachten. Nieuwsgierig stappen ze naar binnen, blij dat de nieuwe Bibliotheek eindelijk open is!

We horen enthousiaste reacties

“We hebben hier met smart naar uitgekeken”, zegt de oma van Maud. Zij past elke week een paar dagen op, een tochtje naar de bibliotheek hoort er altijd bij.

“Mijn gereserveerde boeken stonden keurig hier klaar,” zegt een tevreden klant.
En een moeder die met haar kinderen op weg is naar de zelfservicebalie merkt op: “Dit is echt een plek om te zijn! We hebben 4 passen, dus we maken er graag gebruik van.”

Het valt mensen echt op, dat deze bibliotheek anders is opgezet. Er is tussen de kasten veel ruimte om te zitten, te lezen, anderen te ontmoeten, samen iets te doen. “Ik ben verbaasd om te zien hoe ruim het is opgezet” hoor ik iemand zeggen.
Een ouder echtpaar wordt meteen lid, ze zien zoveel van hun gading in de ruime collectie, daar gaan ze graag gebruik van maken. Zeker nu met de gunstige feestaanbieding. “Tsjonge, dit allemaal en dan ook nog e-books. Wat een weelde”.

Anne, die met haar laptop zit te werken langs de balustrade vindt het nog wel een beetje onrustig. Ze weet nog niet zeker of ze hier vaker zal komen werken, meestal gaat ze naar de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht. Ze wil eerst even afwachten hoe druk het hier gaat worden. Over de inrichting is ze wel te spreken, “mooi, met die duurzame materialen”.

In de BoekStarthoek zit Zilla Deddens met haar zoons Joas en Bas. Ze zoeken zorgvuldig baby- en peuterboekjes uit. De jongens willen meteen voorgelezen worden. De jongste heeft een boekje vol flapjes en geluidjes, waar ze veel lol om hebben. “We hebben er echt op gewacht”, zegt Zilla. “Twee weken zonder bibliotheek was wel lang. Het is echt een uitje voor ze.” De jongens hebben een flinke stapel uitgezocht. Gelukkig, precies 10 boekjes. Die gaan meteen mee naar huis.