Waterschade in de Centrale Bibliotheek

Gepubliceerd op: 12 november 2018 13:31

Jeugdafdeling in ieder geval nog tot dinsdag 20 november gesloten

In de nacht van zondag op maandag is er in het portiek voor de Centrale Bibliotheek en boekhandel Broese een klein brandje geweest. De brandweer was snel ter plekke, de Bibliotheek heeft geen brand- of rookschade. Wel is er veel wateroverlast.

De jeugdafdeling in de kelder is het meest getroffen. Daar staat water op de vloer, er zijn plafondplaten naar beneden gekomen en de kasten met B leesboeken (boeken voor kinderen van 9-12 jaar) hebben waterschade. De jeugdafdeling blijft in verband met de veiligheid in elk geval tot dinsdag 20 november nog gesloten. Zo lang het plafond nog niet droog is, is er namelijk gevaar voor vallende plafondplaten of betonnen brokstukken.

In de tussentijd zullen we een gedeelte van de jeugdboeken op verrijdbare kasten in de hal neerzetten, zodat kinderen toch jeugdboeken kunnen lenen.

Onze excuses voor de overlast. Wij houden je op de hoogte.