Reserveren in de provincie Utrecht*

Gepubliceerd op: 22 februari 2019 10:12

Vanaf 1 maart 2019 gelden er andere regels voor het reserveren van materialen in de provincie Utrecht*.

Je kunt als klant van de Bibliotheek Utrecht vanaf dan de volgende materialen niet meer reserveren in de provincie:

• cd’s
  • dvd’s
  • blu-rays
  • tijdschriften
  • games
  • luisterboeken

Boeken kun je nog wel gewoon blijven reserveren in de provincie*.

Waarom deze verandering?

De kosten voor het reserveren in de provincie zijn enorm gestegen. De gemeentes en de provincie verlenen hiervoor geen subsidie meer. Daarom beperken de Bibliotheken in de provincie het onderling reserveren.

Ik heb al materialen gereserveerd in de provincie. Wat gebeurt daarmee?

Alle reserveringen die je voor 1 maart hebt gedaan, worden nog gewoon geleverd.

Kan ik wel zelf gaan lenen in een andere Bibliotheek in de provincie?

Ja, als je zelf naar een Bibliotheek in de provincie* gaat, kun je daar met je pas cd’s, dvd’s, blu-rays, tijdschriften, games en luisterboeken lenen. Terugbrengen van de materialen kan wel in alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht.

Boeken kun je nog steeds reserveren in de hele provincie*. Het tarief hiervoor blijft
€ 1,00 per reservering.

* met uitzondering van de Bibliotheek Nieuwegein