Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 7 september 2021 15:59

In Utrecht zijn er 30.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Veel mensen hebben daarnaast ook moeite met digitale vaardigheden. In de Week van Lezen en Schrijven is er daarom landelijke aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Want, als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan. En is het lastiger om gezond te leven. Ook heb je vaak minder inzicht in je geldzaken en lopen kinderen een groter risico om laaggeletterd te worden.
In Bibliotheek Utrecht zijn er daarom in alle vestigingen Informatiepunten. We werken samen met partners als DigiTaalhuis, U Centraal, SeniorWeb en DigiWijs om de juiste informatie te verstrekken. En om te verwijzen naar de juiste cursus of organisatie.

Deze week zijn er daarnaast nog twee extra activiteiten:

Kanaleneiland leest!
Kom met de jongste kinderen luisteren naar verhalen en krijg voorleestips. Ontdek waar je taal- en computerlessen in de wijk kunt volgen. En ga mee met de boekenwandeling door de wijk.
Kanaleneiland leest! is een buurtinitiatief, ondersteund door DigiTaalhuis Utrecht. Bibliotheek Kanaleneiland woensdag 8 september van 10.00 – 12.00 uur.


Overvecht - Manifestatie Ouders van Betekenis

De bieb is aanwezig tijdens de manifestatie Ouders van Betekenis. Kom verhaal halen bij de biebfiets! De bieb neemt boeken en verhalen mee en jij mag kiezen welk verhaal je wilt horen. Elk kwartier leest iemand voor. Stel al je vragen over lezen, taal en digitaal aan de medewerkers van de bieb.
Buurthuis De Dreef zaterdag 11 september van 13.00 – 17.00 uur

Tips: Boeken in eenvoudige taal