Aangepaste openingstijden, de bieb buiten en veel voordeel deze zomer

Gepubliceerd op: 15 juli 2021 15:59

Van maandag 19 juli t/m zondag 29 augustus geldt het zomerrooster met aangepaste openingstijden. Let op: Bibliotheek Vleuterweide is gesloten van 28 juli t/m 8 augustus vanwege een verbouwing. In die periode kun je terecht bij alle andere 12 bibliotheken in Utrecht. Het dichtstbijzijnd zijn Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Vleuten en De Meern.

Kijk hier voor de actuele tijden in jouw vestiging deze zomer.

De bieb is buiten

Bibliotheek Utrecht trekt erop uit deze zomer. Zes weken lang, van dinsdag 20 juli tot en met zondag 29 augustus, gaat de bieb naar buiten. Op toer door Utrecht met een speciale biebfiets. Om voor te lezen in parken, speeltuinen en op pleinen. Je kunt de biebfiets tegenkomen bij stadsboerderij Gagelsteede, het Moskeeplein, Molen de Ster, Speeltuin Anansi, Fort Luna, Berlijnplein, het Wilhelminapark, AZC Joseph Haydnlaan, Roberto’s ijssalon, Amelisweerd. Of op een andere verrassende plek. Op het menu in de biebfiets staan griezelverhalen, stadspoëzie, romantische verhalen of verhalen om te lachen. Voor jong én oud. Je kiest ter plekke welk verhaal de bibliotheekmedewerker gaat voorlezen. Regelmatig is er ook een speciale voorlezer, zoals burgemeester Sharon Dijksma, dichter Ingmar Heytze en acteurs Leendert de Ridder (Mees Kees), Marianne van Houten (nijntje) en Edo Brunner. Ook bibliotheekdirecteur Deirdre Carasso leest voor.

Kijk voor meer informatie op bibliotheekutrecht.nl/zomer.

Reizend Lab

Ook het Reizend Lab van de bieb trekt naar buiten deze zomer, naar de speeltuin toe. Kom robotjes programmeren, tekenen met een 3D-pen of je eigen stop-motionfilm maken. Bij het Reizend Lab kun je het allemaal uitproberen. Je hoeft je vooraf niet op te geven. Je vindt het Reizend Lab deze zomer in speeltuin De Kameleon, Anansi, Gagelsteede, Fort Luna en in Brede School Het Zand. Gratis toegankelijk, voor 7-12 jaar. Kijk op bibliotheekutrecht.nl/laboratorium voor alle locaties en tijdstippen.

Zomeractie

Daarnaast is er deze zomer het ‘Duik in de bieb’actie-abonnement. Tot en met 29 augustus betaal je maar €30 voor een heel jaar onbeperkt lenen!
Voor jeugdleden t/m 17 jaar is het abonnement zelfs gratis. En tijdens de actieperiode krijgen nieuwe jeugdleden er ook nog een cadeautje bij: een actiecode voor gratis tot een jeugdactiviteit. Op de abonnementenpagina vind je meer informatie over beide acties.

Lekker veel en lang lenen

In de zomer mag je de dubbele hoeveelheid lenen, en extra lang lezen: maximaal 20 materialen voor 6 weken. Let op: sprinters leen je voor 1 week en luisterboeken en materialen van Muziekweb voor 3 weken.