Bibliotheek Overvecht

is weer open!

Bibliotheek Overvecht weer open!

De vernieuwde Bibliotheek Overvecht is weer open. Na drie maanden verbouwen ziet het er heel anders uit! Je kunt weer terecht om je boeken te lenen en in te leveren. Of om even een krantje of tijdschrift te lezen. Maar er is nog veel meer. De bieb is ook een plek waar je elke week kunt experimenteren, leren en ontdekken. Een huiskamer waar het prettig is om te zijn. En waar je buurtgenoten ontmoet. Bekijk op deze pagina foto's en video's en interviews en kom snel langs om zelf een kijkje te nemen.

Terugkijken: krijg een indruk van de laatste loodjes van de verbouwing.


Openingstijden


Maandag: 14.00-18.00
Dinsdag: 10.00-18.00
Woensdag: 10.00-18.00
Donderdag: 10.00-18.00
Vrijdag:10.00-18.00
Zaterdag: 10.00-17.00

Weer activiteiten vanaf 9 december

Als de bibliotheek weer open is gaan ook de activiteiten weer van start. Bekijk onze maandkalender om te zien wat er allemaal te doen is.

Bekijk de maandkalender

Informatiepunt Digitale Overheid

De nieuwe bieb krijgt een ‘Informatiepunt Digitale Overheid’. Tegenwoordig moet je veel online regelen. Denk aan de belastingen, toeslagen, zorg, een baan zoeken, rijbewijs verlengen of AOW aanvragen. Daar heb je ook altijd je DigiD voor nodig. En sommige zaken zijn best lastig. Met al je vragen kun je straks terecht bij het informatiepunt. We helpen je graag!

Overvecht Post

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de verbouwing en opening van de bibliotheek.

Vier interviews over de verbouwing van Bibliotheek Overvecht

Met bibliotheekmedewerker Sanne Joosen

Medewerkster Sanne Joosen is specialist Taal& Digitaal. Ze houdt zich onder andere bezig met een nieuwe dienstverlening van de bibliotheek: het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit is een informatiepunt waar je al je vragen over de digitale overheid kunt stellen: van reizen met het openbaar vervoer tot het invullen van je belastingaangifte. In dit interview vertelt ze er alles over. En nodigt ze iedereen uit om langs te komen en mee te doen.

Met bibliotheekmedewerker Lola de Koning

Lola de Koning is bibliotheekmedewerker in Bibliotheek Overvecht en Bibliotheek Tuinwijk. Ze heeft ontzettend veel zin om in de vernieuwde bieb van Overvecht aan de slag te gaan. We stelden haar een aantal vragen. Over wat ze gemist heeft, wie ze graag zou willen rondleiden, welke boeken niet mogen ontbreken én waar ze het meest nieuwsgierig naar is.

Met de architect Benice de Vries

Benice de Vries is architect bij OdV interieurarchitecten en verantwoordelijk voor de inrichting en het ontwerp van de nieuwe bibliotheek Overvecht. Ze was ook betrokken bij de bouw van Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. We stelden haar een paar vragen.

Met Mariëtte Blaas, manager vestigingen

‘De bibliotheek in Overvecht is alweer 36 jaar oud. In 1987 was het een moderne bibliotheek. Ruim opgezet met veel lichtinval en een mooie kinderboekenafdeling. Bibliotheken waren in die tijd vooral ingericht om boeken uit te lenen. Ruim 35 jaar later is er veel veranderd en daarom is een verbouwing nodig.

Een eigen laboratorium

In de nieuwe bieb kun je straks elke week experimenteren, leren en ontdekken. Want er komt een eigen Laboratorium. Een plek waar je kunt coderen, programmeren, printen, maken, filmen en proberen. Wij zorgen voor robotjes, 3D-printers, green screens en nog veel meer. Kun je niet wachten? Ga dan naar de LAB-pagina. Daar staan heel veel filmpjes van het Laboratorium. Kun je thuis alvast aan de slag.

Bekijk alle filmpjes van het Lab

Plattegrond
Hieronder vind je de plattegrond van de bibliotheek. Wil je deze graag downloaden? Klik op de afbeelding om deze te openen en als pdf op te slaan.

Uitbreiding collectie

In Overvecht is veel belangstelling voor boeken over filosofie, religie, gezondheid, psychologie en opvoeding en onderwijs. In de nieuwe bieb komen er daarom meer titels over deze onderwerpen. Bij kinderen zijn de prentenboeken voor peuters en weet- en leerboeken favoriet. Ook die collectie gaan we uitbreiden. Zodat je straks veel meer te kiezen hebt.

Nieuwe boeken in de Bibliotheek Overvecht - Fictie & non-fictie