Gezocht: Wegwijzer taalaanbod Utrecht 
voor Bibliotheek Parkwijk

“Eén keer per week ben ik twee uur aanwezig in Bibliotheek om laaggeletterden informatie te geven over het aanbod van Nederlandse taallessen in Utrecht. Samen met iemand die een barrière voor de Nederlandse taal ervaart bekijk ik welke taalles deze persoon nodig heeft. Vaak zit achter de wens om de Nederlandse taal te leren een andere behoefte. Iemand wil bijvoorbeeld meer grip krijgen op zijn financiën of de brieven van Nederlandse instanties beter begrijpen. Waar mogelijk slaan wij gelijk spijkers met koppen en regel ik direct een inschrijving bij een taalschool of bel ik voor meer informatie. In de Bibliotheek zit ik aan een ‘adviestafel’ waar geïnteresseerden zich voor meer informatie kunnen melden. Ben ik op dat moment in gesprek dan kan iemand in onze ‘wachtkamer’ wachten.” – Ellen, Wegwijzer taalaanbod Utrecht.

Lees verder

Agenda Parkwijk

 1. Uitfeest: Hazeltje leest voor

  Voorlezen en knutselen voor kinderen vanaf 3 jaar.

  Van 10:30 tot 11:05

  De Bibliotheek Parkwijk

  za 15 sep

 2. Uitfeest: Het laboratorium reist rond!

  Workshop(s) Kinderen van 7-12 jaar

  Van 10:30 tot 11:30

  Bibliotheek Parkwijk

  za 15 sep

 3. Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes

  Om baby’s nog meer te laten genieten van boeken zijn er in de Bibliotheek regelmatig BoekStartbijeenkomsten over voorlezen voor baby’s tot twee jaar en hun ouders.

  Van 10:30 tot 11:00

  De Bibliotheek Parkwijk

  za 22 sep

 4. Bubbels en bellen door Opera Tralala

  Bubbels & Bellen is een vrolijk meedoeconcert voor iedereen vanaf 1 jaar

  Van 10:30 tot 11:00

  De Bibliotheek Parkwijk

  za 17 nov

Meer

Vandaag geopende vestigingen

Iedere woensdag taalspreekuur in Parkwijk

Wat is een taalspreekuur?

Wilt u beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? En zoekt u daarom misschien een taalcursus in een groep? Of iemand die u persoonlijk begeleidt bij het leren van de taal? Of zoekt u goede (studie)boeken in de bibliotheek waardoor u thuis zelf kunt oefenen?
De bibliotheekmedewerkers kunnen u op weg helpen. Daarnaast is er in verschillende bibliotheekvestigingen een spreekuur van taal-wegwijzers. Dit zijn mensen die goed weten welk aanbod er is in Utrecht en bijvoorbeeld in Parkwijk/Leidsche Rijn. En ook of u zelf wél of geen bijdrage moet betalen wanneer u wilt deelnemen.
Het spreekuur is bestemd voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren. Dus ook voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben en die de taal beter willen leren lezen en schrijven. In Utrecht wonen ongeveer 30.000 mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.