Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

Wat is het adres van mijn vestiging?


WiFi

Kan ik gratis internetten in de Bibliotheek?

In onze vestigingen* kun je (ook zonder dat je lid bent) gebruik maken van gratis wifi*. Maak verbinding met het WIFI netwerk deBibliotheekUtrecht en open een webbrowser. Op onze toegangsportal meld je je aan door akkoord te gaan met onze voorwaarden. Je kunt 12 uur lang onafgebroken gebruikmaken van onze gratis wifi. Als je deze stap overslaat wordt de verbinding met ons wifi-netwerk na 15 minuten afgebroken.

Voor vragen en meer informatie kun je terecht bij één van onze medewerkers.

* Niet in de vestigingen Waterwin en Vleuten


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Op onze speciale activiteiten pagina vind je een overzicht van alles wat we organiseren. 

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om deel te kunnen nemen aan één van onze activiteiten. Wel is het bijna altijd zo dat je als lid van de Bibliotheek korting krijgt bij betaalde activiteiten. 

Hoe reserveer ik kaarten?

Voor het reserveren van activiteiten heb je een account van Active Tickets nodig. Kijk voor uitleg op de pagina ‘Reserveren voor activiteiten’.


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

Onze vestigingen (uitgezonderd Vleuten) hebben ruim opgezette computervoorzieningen. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor:

  • Internet en e-mail
  • Werken met Office 2013.

In de Bibliotheek heb je exclusief toegang tot digitale kwaliteitsbestanden die geraadpleegd kunnen worden. Via deze bestanden kun je zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

 

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

Wil je werken op de computer in de Bibliotheek? Dan moet je altijd inloggen. Niet alleen wanneer je op internet wilt, maar ook als je in Word wilt werken. Je kunt inloggen met uw geldige Bibliotheekpas, met de gebruikerspas of met een tegoedbon.

Zie ook de pagina: Computers, internet en WIFI.

Wat kost het computergebruik?

Als je lid bent van de Bibliotheek Utrecht kun je afhankelijk van je abonnementssoort, een bepaalde tijd per dag gratis gebruik maken van internet.
Als je geen lid bent dan zijn er wel kosten aan verbonden.


Zie voor alle tarieven de pagina: Computers internet en wifi

Ik ben geen lid van de bibliotheek. kan ik toch gebruik maken van de computer?

Ja, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek Utrecht kun je gebruik maken van onze computerfaciliteiten. Aan het gebruik zijn dan wel kosten verbonden.


Zie ook de pagina: Computers, internet en wifiGeen antwoord op je vraag gevonden?