Boekstart

Wist je dat je baby al vanaf de eerste dag naar je stem luistert? En dat kinderen die als baby zijn voorgelezen later beter zijn in taal? Dus kun je niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen, geluidjes erbij maken. Leerzaam én gezellig. Kinderen worden gratis lid van de bibliotheek. Is je kindje nog geen twee jaar? Dan ontvang je een gratis BoekStartkoffertje met twee babyboekjes erin.

Boekstart: de Bibliotheek ook voor baby's!

De Bibliotheek Utrecht heeft babyhoeken in alle vestigingen (behalve Vleuten dorp).

In deze BoekStarthoeken is een collectie speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. Alle ouders met een baby tot 2 jaar kunnen in de Bibliotheek een gratis BoekStartpakket ophalen. Dit pakket bestaat uit een gratis abonnement voor uw baby en een BoekStartkoffertje. In dit koffertje zit een boekje, een cd met liedjes en voorleesinformatie.

Waarom lezen met baby's?

Baby's kunnen misschien nog niet lezen, maar hoe vroeger ze kennismaken met boeken, hoe beter dat is voor hun woordenschat, hoe sterker ze zich kunnen concentreren en hoe liever ze later zelf lezen. Samen plaatjes kijken, praten en zingen is goed voor het contact met je baby en ook gewoon heel erg leuk. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school. Daar hebben ze hun hele leven plezier van. BoekStart is een speciaal voorleesproject, ontwikkeld door Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Activiteiten voor kinderen van 0-6 jaar bij de Bibliotheek Utrecht

naar de agenda

Meer speciaal voor kinderen van 0-6 jaar

naar de speciale pagina

Boekentips voor baby's en dreumessen