Nu ook een laboratorium in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum!

Je kunt daar ook leuke laboratorium activiteiten doen. Kijk snel in de agenda hieronder wat er allemaal op het programma staat de komende tijd. Wie weet zien we je in de Centrale Bibliotheek of Leidsche Rijn Centrum binnenkort.

foto's Anna van Kooij

Reizend Laboratorium in basisschool de Boomgaard

lab

Woensdag 10 juli 2019. Het is een speciale dag voor basisschool de Boomgaard. Op de onderwijsdag in de nieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum heeft juf Nicolette een Gouden Wikkel gewonnen. Deze geeft, anders dan voor Sjakie in het boek van Roald Dahl, geen toegang tot de Chocoladefabriek, maar is goed voor een bezoek van het Reizend Laboratorium aan de school.

Agenda Laboratorium

 1. Kom op de foto!

  Droom je van een bijzondere fotoshoot? Hou je van experimenteren? En ben je tussen de 8 en 12 jaar? Dan zoeken we jou!

  Van 14:00 tot 16:30

  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum laboratorium

  wo 31 jul

 2. Papier hier

  Niks leuker dan papier, want wat kun je er véél mee ... Lezen, schrijven, tekenen, knutselen.

  Van 13:30 tot 16:30

  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

  za 28 sep

 3. Papier hier

  Niks leuker dan papier, want wat kun je er véél mee ... Lezen, schrijven, tekenen, knutselen.

  Van 13:30 tot 16:30

  Centrale Bibliotheek

  zo 29 sep

Meer

Wil je meer weten over robots, 3D-printen, computers en programmeren?

Kijk dan eens in het Kennisdossier van het Laboratorium. Daar vind je leuke filmpjes, mooie boeken en handige links over deze onderwerpen. Ga snel kijken!

3D printen met Doodle3D

Lijkt het je leuk om uit de vinden hoe een 3D printer werkt en wat je er allemaal mee kunt doen? Ga dan eens naar deze workshop. Kijk in de agenda wanneer er eentje is.

Makey makey

Tijdens de MaKey MaKey-workshop ben je een uitvinder. Verander alledaagse dingen in 'Touchpads' en gebruik ze om je computer aan te sturen! Kijk in de agenda wanneer je weer mee kunt doen.

Virtual Reality

Tijdens deze workshop bouw je een Virtual Reality bril bouwen waarmee je op avontuur gaat in de Bibliotheek. Spot Harry Potter, achtervolg Minoes en sta oog in oog met Dummie de Mummie. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop.

Stickers maken met de vinylsnijder

In deze workshop maakt je je eigen ontwerp, leer je om te gaan met de vinylsnijder en leer je de sticker te ‘pellen’. Kijk in de agenda wanneer je hier weer aan mee kunt komen doen.

Het Reizend Laboratorium komt naar Kanaleneiland!

lab

Het Reizend Laboratorium is de plek in de Bibliotheek waar je leert over programmeren, nieuwe media en nieuwe technologie. En het Laboratorium reist deze keer naar Kanaleneiland!

Dash en Dot

Dash & Dot zijn twee slimme robotjes die je zelf kunt programmeren. Ze horen geluiden, reageren op licht, merken objecten op en doen precies wat jij wilt. Kijk snel in de agenda wanneer je weer met ze kunt experimenteren.