Read2Me! Zoë Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2019

Zoë Atsma van het St. Gregoriuscollege is Utrechts Voorleeskampioen 2019. Bij de finale van Read2Me! in theater Zimihc versloeg zij 8 andere voorlezende brugklassers. Op donderdag 11 april vertegenwoordigt Zoë de stad Utrecht in de Provinciale Finale.

foto's Anna Kooij

Nieuw! Oefenen voor je rijbewijs in de Bibliotheek

Gratis oefenen voor jouw theorie-examen

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis online kunt oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor?
Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk in de Bibliotheek kun jij gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven. Dat betekent altijd actuele examenstof en geen kosten maken om te oefenen voor je examen!
Kies op de onze site onder 'databanken' voor 'Theorie-examen voor het rijbewijs' en maak een keuze tussen auto, bromfiets of motor en ga goed voorbereid naar je examen.
Heel veel succes!

Websites speciaal voor jou!

De Bibliotheek heeft leuke websites verzameld voor jongeren. Kijk maar of er iets voor je bij zit.

Boekennieuws 12+

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Zit je op het VMBO dan is LeesKracht iets voor jou

logo leeskracht

Vind een mooi boek speciaal voor jou via de site LeesKracht

Informatie nodig voor spreekbeurt of werkstuk?

Lezen voor je lijst!

Moet je boeken lezen voor je lijst? We hebben even wat handige sites voor je bij elkaar gezet. Nu moet je vast snel een leuk boek voor jouw lijst kunnen vinden. Veel succes!

Nieuws voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar

1. Nooit meer te laat!

Wist je dat? Met je abonnement kun je gratis gebruik maken van de Nooit meer te laat-service.

19 juni 2013

Bekijk details van Nooit meer te laat!

2. Games in de bibliotheek

Je kunt nu ook games lenen bij de Bibliotheken Hoograven, Vleuterweide en Overvecht.

19 juni 2013

Bekijk details van Games in de bibliotheek

Boekennieuws 15+

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Zoë Atsma ook provincie kampioen!

De Read2Me kandidate Zoë Atsma van Gregorius College Utrecht gaat de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de Landelijk finale. Zij wist de jury te overtuigen van haar voorleeskwaliteiten en las voor uit het boek Zwarte Zwaan van Gideon Samson Eerder won zij de Stedelijke Utrechtse finale georganiseerd door bibliotheek Utrecht.

Tot 18 jaar gratis lid

Wist je dat het lidmaatschap tot 18 jaar gratis is!

Activiteiten agenda voor iedereen van 12- 18 jaar

1. CoderDojo

Kinderen die kunnen coderen hebben super power!

Van 13:00 tot 15:30

De Bibliotheek Overvecht

za 04 mei

2. Openingsfeest Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (17 mei)

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum opent haar deuren, en dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan! 17, 18 en 19 mei vieren we het hele weekend feest. Kom je ook?

Van 15:00 tot 19:00

vr 17 mei

3. Openingsfeest Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (18 mei)

Van 10:00 tot 17:00

za 18 mei

4. Openingsfeest Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (19 mei)

Van 10:00 tot 17:00

zo 19 mei

5. Ode aan Annie

Een keurige mevrouw in mantelpak, schreef vileine versjes met groot gemak. Dankzij haar ken je de spin Sebastiaan met wie het niet zo goed is gegaan. Én weet je dat Jip door de heg zijn buurmeisje Janneke...

Van 14:00 tot 14:30

Centrale Bibliotheek 4 - 100 jaar

zo 19 mei

6. CoderDojo

Kinderen die kunnen coderen hebben super power!

Van 13:30 tot 16:00

Centrale Bibliotheek 3e etage Laboratorium

za 25 mei

Interviews met jouw favoriete schrijvers