Lara Vaessen wint Read2Me! Utrecht

Lara Vaessen van het St.Bonifatius College won vrijdag 16 maart 2018 de juryprijs in de Utrechtse finale van READ2ME!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Zij las een goed gekozen fragment voor uit #Selfie van Caja Cazemier. Kiki ten Berge van het Amadeus Lyceum was met een fragment uit Razend van Carry Slee ook een favoriet: zij won de publieksprijs. Het publiek hing aan hun lippen! Lara gaat door naar de provinciale finale op 9 april in theater De Kom in Nieuwegein.

Nieuw! Oefenen voor je rijbewijs in de Bibliotheek

Gratis oefenen voor jouw theorie-examen

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis online kunt oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor?
Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk in de Bibliotheek kun jij gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven. Dat betekent altijd actuele examenstof en geen kosten maken om te oefenen voor je examen!
Kies op de onze site onder 'databanken' voor 'Theorie-examen voor het rijbewijs' en maak een keuze tussen auto, bromfiets of motor en ga goed voorbereid naar je examen.
Heel veel succes!

Websites speciaal voor jou!

De Bibliotheek heeft leuke websites verzameld voor jongeren. Kijk maar of er iets voor je bij zit.

Boekennieuws 12+

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Zit je op het VMBO dan is LeesKracht iets voor jou

logo leeskracht

Vind een mooi boek speciaal voor jou via de site LeesKracht

Informatie nodig voor spreekbeurt of werkstuk?

Uittrekselbank Jeugd

uittrekselbank jeugd

Meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten.

Lezen voor je lijst!

Moet je boeken lezen voor je lijst? We hebben even wat handige sites voor je bij elkaar gezet. Nu moet je vast snel een leuk boek voor jouw lijst kunnen vinden. Veel succes!

Nieuws voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar

1. Nooit meer te laat!

Wist je dat? Met je abonnement kun je gratis gebruik maken van de Nooit meer te laat-service.

19 juni 2013

Bekijk details van Nooit meer te laat!

2. Games in de bibliotheek

Je kunt nu ook games lenen bij de Bibliotheken Hoograven, Vleuterweide en Overvecht.

19 juni 2013

Bekijk details van Games in de bibliotheek

Boekennieuws 15+

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Lara ook provincie kampioen!

Lara Vaessen van het St. Bonifatius College heeft op 9 april ook de provinciale finale van Read2Me! 2018 gewonnen! Haar hele klas was mee naar theater De Kom in Nieuwegein om haar te supporten!
Zij mag door naar de landelijke finale op zaterdagmiddag 26 mei bij Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Nu maar hopen dat Lara de beste Read2Me!-voorlezer van Nederland wordt!

Tot 18 jaar gratis lid

Wist je dat het lidmaatschap tot 18 jaar gratis is!

Activiteiten agenda voor iedereen van 12- 18 jaar

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Interviews met jouw favoriete schrijvers

Interviews met schrijvers van 15+ boeken