Lara Vaessen Utrechtse winnaar Read2Me! dé voorleeswedstrijd voor de brugklas

Lara Vaessen van het St.Bonifatius College won vrijdag 16 maart 2018 de juryprijs in de Utrechtse finale van READ2ME!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Zij las een goed gekozen fragment voor uit #Selfie van Caja Cazemier. Kiki ten Berge van het Amadeus Lyceum was met een fragment uit Razend van Carry Slee ook een favoriet: zij won de publieksprijs. Het publiek hing aan hun lippen! Lara gaat door naar de provinciale finale op 9 april in theater De Kom in Nieuwegein.

Vrijdag 16 maart 2018 streden 9 leerlingen van het Gerrit Rietveld College, MAVO TIEN, St.Bonifatius College, St-Gregorius College, X11 media en vormgeving, Amadeus Lyceum, Globe College, Trajectum College en het Leidsche Rijn College tegen elkaar in een voorleeswedstrijd. De winnaar van deze finale mag zich voorleeskampioen van Utrecht noemen en gaat door naar de Provinciale Finale op 9 april in Theater de Kom in Nieuwegein. In een stampvol ZIMIHC theater in Zuilen moedigden klasgenoten en docenten de voorlezers enthousiast aan. De deelnemende scholen hebben eerst een voorronde op de eigen school gehouden. De beste voorlezer per school las deze middag voor in de finale van de stad Utrecht.

De jury bestond uit Saber Moudou, acteur in de serie Brugklas, Mariëtte Blaas, manager de Bibliotheek Utrecht en Petra Keller, docent Nederlands bij UniC. De presentatie was in handen van Ellen Deckwitz.

Na de pauze was er een optreden door 2 leerlingen van X11: Nederlands kampioen goochelen Hans Klik & Mymique, zijn charmante assistente!

Kortom: voldoende ingrediënten voor een feestelijke middag!

Foto’s gemaakt door Kien tekst en foto

Slideshow foto's Read2me!

Lara ook kampioen van de provincie!

Lara Vaessen van het St. Bonifatius College heeft op 9 april ook de provinciale finale van Read2Me! 2018 gewonnen! Haar hele klas was mee naar theater De Kom in Nieuwegein om haar te supporten!
Zij mag door naar de landelijke finale op zaterdagmiddag 26 mei bij Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Nu maar hopen dat Lara de beste Read2Me!-voorlezer van Nederland wordt!

Het boek waar Lara uit voorlas

  • #Selfie

    Caja Cazemier

    Mirte (14) is actief op social media en gebruikt haar telefoon heel de dag. Op Facebook accepteert ze een vriendschapsverzoek van Twan. Dat heeft grote gevolgen voor Mirte. Vanaf ca. 12 jaar.

    Gedrukt boek

    Bekijk details van #Selfie

Andere boeken waar uit voorgelezen werd