Geen nieuwe cd’s meer vanaf januari 2019
Vanaf 1 januari 2019 komen er geen nieuwe cd’s meer bij in de Centrale Bibliotheek.

Waarom?
De uitleningen van onze muziekcd’s nemen al jaren sterk af. Sinds 2009 is het aantal uitleningen met 62% gedaald, gemiddeld met 13% per jaar. In 2017 leende de Bibliotheek Utrecht zelfs 21% minder muziekcd’s uit dan in het jaar ervoor. Deze terugloop in uitleningen vindt niet alleen plaats in Utrecht, maar maakt deel uit van een landelijke trend. Dit onder invloed van andere distributiekanalen zoals downloads (o.a. iTunes) en vooral streaming (Spotify, Deezer, Primephonic), waarvan steeds meer mensen gebruik maken. Lees meer

Een schat aan muziek

De muziekafdeling vindt u op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht.

Daar vindt u een schat aan muziek: een uitgebreide collectie cd's, dvd's, bladmuziek en boeken over muziek. Met uw Bibliotheekpas kunt u ook alle materialen van de muziekafdeling lenen.

Muziekmaterialen kunt u reserveren en ophalen in alle vestigingen. Dit geldt ook voor de materialen die aangevraagd worden via 'Mijn Muziekweb'.

Playlists van Muziekweb

Muziekweb en Muziekwebluister

Links over muziek

Heel veel links over muziek voor u verzameld. Van klassiek tot pop, van jazz tot teksten.

Agenda muziekactiviteiten bij de Bibliotheek Utrecht

 1. Vrijdagmiddagconcert

  Elke derde vrijdag van de maand kun je genieten van een concert door een student van het Utrechts Conservatorium op de muziekafdeling van de Centrale Bibliotheek. Aanvang is om 15.00 uur.

  Van 15:00 tot 15:30

  Centrale Bibliotheek

  vr 19 apr

 2. Ode aan Annie

  Een keurige mevrouw in mantelpak, schreef vileine versjes met groot gemak. Dankzij haar ken je de spin Sebastiaan met wie het niet zo goed is gegaan. Én weet je dat Jip door de heg zijn buurmeisje Janneke...

  Van 14:00 tot 14:30

  Centrale Bibliotheek 4 - 100 jaar

  zo 19 mei

 3. Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes voor baby’s door Helga Huisjes

  Om baby’s nog meer te laten genieten van boeken zijn er in de Bibliotheek regelmatig BoekStartbijeenkomsten over voorlezen voor baby’s tot twee jaar en hun ouders.

  Van 10:30 tot 11:00

  De Bibliotheek Hoograven

  di 25 jun

 4. Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes voor baby’s door Helga Huisjes

  Om baby’s nog meer te laten genieten van boeken zijn er in de Bibliotheek regelmatig BoekStartbijeenkomsten over voorlezen voor baby’s tot twee jaar en hun ouders.

  Van 10:30 tot 11:00

  De Bibliotheek Kanaleneiland

  wo 03 jul

Meer

De muziekcatalogus

De aparte muziekcatalogus bestaat niet meer. U kunt voortaan gebruik maken van de vernieuwde catalogus. Daarin zit ook onze muziekcollectie. U kunt op elke pagina van onze website uw zoekterm intypen in het vak bovenaan. Dan komt u in de catalogus terecht en kunt u verder gaan met zoeken. 

Lees hier meer over het gebruik van onze catalogus

Openingstijden Muziekafdeling