Cd-collectie stopt per januari 2020
 Per januari 2020 stopt de Bibliotheek Utrecht met het uitlenen van cd’s. Begin 2019 is de bibliotheek al gestopt met het aanschaffen van nieuwe cd’s. Het aantal uitleningen is de afgelopen jaren sterk gedaald, vooral doordat steeds meer mensen muziek downloaden en streamen. Je kunt cd’s reserveren bij de landelijke collectie van Muziekweb, de Bibliotheek Utrecht biedt 50% korting.

Lees meer
 

Een schat aan muziek

De muziekafdeling vindt u op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht.

Daar vindt u een schat aan muziek: een uitgebreide collectie cd's, dvd's, bladmuziek en boeken over muziek. Met uw Bibliotheekpas kunt u ook alle materialen van de muziekafdeling lenen.

Muziekmaterialen kunt u reserveren en ophalen in alle vestigingen. Dit geldt ook voor de materialen die aangevraagd worden via 'Mijn Muziekweb'.

Geen nieuwe cd’s meer vanaf januari 2019
Vanaf 1 januari 2019 komen er geen nieuwe cd’s meer bij in de Centrale Bibliotheek.

Waarom?
De uitleningen van onze muziekcd’s nemen al jaren sterk af. Sinds 2009 is het aantal uitleningen met 62% gedaald, gemiddeld met 13% per jaar. In 2017 leende de Bibliotheek Utrecht zelfs 21% minder muziekcd’s uit dan in het jaar ervoor. Deze terugloop in uitleningen vindt niet alleen plaats in Utrecht, maar maakt deel uit van een landelijke trend. Dit onder invloed van andere distributiekanalen zoals downloads (o.a. iTunes) en vooral streaming (Spotify, Deezer, Primephonic), waarvan steeds meer mensen gebruik maken. Lees meer

Playlists van Muziekweb

Muziekweb en Muziekwebluister

Links over muziek

Heel veel links over muziek voor u verzameld. Van klassiek tot pop, van jazz tot teksten.

Agenda muziekactiviteiten bij de Bibliotheek Utrecht

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

De muziekcatalogus

De aparte muziekcatalogus bestaat niet meer. U kunt voortaan gebruik maken van de vernieuwde catalogus. Daarin zit ook onze muziekcollectie. U kunt op elke pagina van onze website uw zoekterm intypen in het vak bovenaan. Dan komt u in de catalogus terecht en kunt u verder gaan met zoeken. 

Lees hier meer over het gebruik van onze catalogus

Openingstijden Muziekafdeling