Leidsche Rijn Centrum


De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum in aanbouw

In het hart van Leidsche Rijn Centrum, pal naast het station komt een nieuwe vestiging van de Bibliotheek Utrecht. Dit wordt de vervanging van de Bibliotheek Parkwijk.

De moderne Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is de plek waar je heen gaat om te leren, je kennis te verrijken, kennis te maken met cultuur en mensen te ontmoeten. Niet alleen door de boeken en e-books maar ook door evenementen en debatten, die het hele jaar door plaats zullen gaan vinden. Ook komt er een laboratorium nieuwe media en technieken voor kinderen vanaf 8 jaar. Natuurlijk kun je er ook terecht om de krant te lezen, te werken of te studeren of een kopje koffie te drinken in het café. 

Vanaf het eerste woord tot aan mooie verhalen

De contouren van het gebouw worden steeds duidelijker. In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kunt u straks terecht voor het lenen uit de actuele collectie. Maar ook het hele jaar door voor activiteiten, evenementen en debatten. Er komt een Laboratorium voor kinderen vanaf 8 jaar om te leren programmeren, maken en nieuwe technieken te ontdekken. Natuurlijk kunt u er ook de krant lezen, werken, studeren of een kopje koffie drinken in het café.

De Bibliotheek Leidsche Rijn in het nieuws

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is al regelmatig in het nieuws. Hier vindt u een overzicht van de verschillende artikelen. Lees meer