Het Mediawijsheid Portaal is een stedelijke plek waar scholen, opvoedprofessionals, sociaal makelaars, jongerenwerkers, ouders, cyberouders en andere opvoeders terecht kunnen met hun vragen omtrent interculturele mediaopvoeding. Het is ingericht door de partners van het Platform Interculturele Mediaopvoeding (PIM), te weten Mira Media, Stichting Al Amal, Stichting Vreedzaam en de Bibliotheek Utrecht.

Heeft u een vraag?
Voor al uw vragen over interculturele mediaopvoeding mailt u naar educatie@bibliotheekutrecht.nl. Een team van mediawijsheid experts van de Partners van het Platform Interculturele Mediaopvoeding zal uw vraag dan beantwoorden.

Nieuws rondom mediawijsheid

 1. De Media Ukkie dagen 2017

  De Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017 staan in het teken van het thema ‘Slim opgroeien met schermen’.

  1 maart 2017

  Bekijk details van De Media Ukkie dagen 2017

 2. Vanzelf Mediawijs? Een verkennend onderzoek naar mediagebruik jongeren

  Hoe staat het met de mediawijsheid van de jongeren?

  13 januari 2017

  Bekijk details van Vanzelf Mediawijs? Een verkennend onderzoek naar mediagebruik jongeren

 3. Connected Toys

  Bekijk de handige checklist

  13 januari 2017

  Bekijk details van Connected Toys

 4. Het media-aanbod verandert‚ de Bibliotheek Utrecht verandert mee

  Isolde Vega (foto) en Jessie Hanssen werken voor de Bibliotheek Utrecht op de afdeling Educatie. Dit jaar wordt in het schoolaanbod van Bibliotheek Utrecht voor het eerst mediaopvoeding opgenomen. Maar...

  10 oktober 2016

  Bekijk details van Het media-aanbod verandert‚ de Bibliotheek Utrecht verandert mee

 5. Winnaars Kinder Media Awards bekend

  In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zijn vanmiddag de Kinder Media Awards 2016 bekendgemaakt en uitgereikt. Romeo en Julia van Follow a Muse (i.s.m. Studio Parkers en Het Koninklijk...

  8 april 2016

  Bekijk details van Winnaars Kinder Media Awards bekend

 6. Aandacht voor ouderen in Overvecht en Kanaleneiland

  Op de site van Mira Media is onderstaand interview verschenen met Ella van Hall, Projectleider Ouderen in de wijk.

  8 april 2016

  Bekijk details van Aandacht voor ouderen in Overvecht en Kanaleneiland

Meer

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Mira Media
Mira Media zet zich in om minderheids- en achterstandsgroepen in de media zichtbaar te maken, een stem te geven en te voorkomen dat ze slachtoffer worden van de digitalisering van onze maatschappij.
In een diverse samenleving als de Nederlandse is het van belang dat de ervaringen, meningen en visies van alle groepen in de samenleving gehoord kunnen worden. Media zijn daarvoor bij uitstek geschikt.

Stichting Al Amal
Al Amal is een onafhankelijke organisatie die de participatie van gezinnen, moeders, vrouwen en jeugd in Utrecht en Nederland wil bevorderen. Zij richt zich op diegenen die er niet in slagen op eigen kracht hun weg in de Nederlandse samenleving te vinden.

Stichting Vreedzaam
Stichting Vreedzaam is opgericht door Leo Pauw en Caroline Verhoeff, en wil een bijdrage leveren aan het goed voorbereiden van kinderen en jongeren op deelname aan de democratische samenleving. Dit doen we door scholen, instellingen en overheden te ondersteunen bij het vormgeven van hun pedagogisch beleid en pedagogische praktijk. Centraal in ons werk staat de overtuiging dat we kinderen en jongeren op allerlei plekken goed moeten voorbereiden op het leven in een democratische samenleving.

De Bibliotheek Utrecht
De Bibliotheek Utrecht heeft als missie om mensen verder te helpen om de wereld ‘te lezen’. Het is een voorziening voor alle inwoners van Utrecht, met extra aandacht voor burgers met een achterstand. De Bibliotheek Utrecht streeft ernaar burgers zelfredzaam te maken in te toegang tot kennis, om hen in staat te stellen als democratisch burger te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Mediawijsheid op twitter

Bekijk ook de video waarin meer verteld wordt over dit mediawijsheidsportaal