Activiteiten Volwassenen

Door de bieb: laat je rondleiden

Verken binnen vijftig minuten het voormalige postkantoor én de huidige bieb Neude. Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu, ontdek de collectie én de leukste zit-, lees- en werkplekken. Vanaf 14 september zijn er elke week van dinsdag t/m zondag rondleidingen.

Boek een rondleiding

Tegenlicht Meet Ups

VPRO’S Tegenlicht onderzoekt op eigenzinnige wijze de (inter)nationale ontwikkelingen die de wereld van morgen vormgeven. Praat daarover verder, vanaf de start van het nieuwe seizoen elke maandagavond na de uitzending, met deskundige gasten en medebezoekers. Het nieuwe Tegenlicht Meetup seizoen begint weer op maandag 13 september

Meer informatie

Het wilde stadscafé

Ga op avontuur in de bieb. Iedere tweede dinsdag van de maand. Kom meepraten en meedenken over een actueel groen Utrechts onderwerp.

Lees meer

Film in de bieb

In de Bibliotheek Neude is een filmzaal waar bijna dagelijks films te zien zijn.

Kijk hier voor het hele filmprogramma

Vooraf aan je bezoek iets eten of drinken?

In de Bibliotheek Neude is het mogelijk om vooraf aan een voorstelling of -activiteit iets te eten of te drinken bij Meneer Potter op de begane grond. In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is dat mogelijk bij Buurten in de Bieb.


Bekijk ook onze podcasts en livestreams

Biep biep podcast

Beluister ons online programma via de Biepbiep Podcast op Spotify! Gebruik je geen Spotify? Dan vind je ons programma ook op SoundCloud.

Livestreams

Veel van onze programma's zijn online te volgen, maar soms maken we ook een live-registratie van een programma dat bij ons in de bieb plaatsvindt. Bekijk ons online programma (terug) in dit livestream-overzicht.

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier