Activiteiten Volwassenen

Nu in de bibliotheek

Expositie: Glas & ander moois Bekijk details

10 jan t/m 20 feb

Van vrijdag 10 januari t/m 20 februari 2020 is in de Bibliotheek Vleuterweide de tentoonstelling ‘Glas &ander moois’ te zien. Een expositie van glaskunst, pentekeningen en schilderijen.

Bekijk de volledige agenda


In gesprek met elkaar

Soms is een stevig gesprek of discussie iets dat je nodig hebt om zaken in een ander licht te zien en verder te denken dan je eigen perspectief. Ga de discussie aan tijdens een van onze vaste activiteiten. 

Denkplaats

Tijdens de Denkplaats discussieer je met elkaar over uiteenlopende onderwerpen. 

Schrijfcafé

Kom één keer per maand op zaterdagochtend samen schrijven tussen in de Centrale Bibliotheek.

Tegenlicht Meetup

In de Centrale Bibliotheek praten we iedere maandag na over de laatste Tegenlicht uitzending bij de Tegenlicht Meet Up. In maart 2020 gaat het nieuwe seizoen weer van start.
 

Kijken en luisteren

Liever niet zelf actief deelnemen? Kom dan naar een van onze activiteiten waar je lekker achterover kunt leunen en kijken of luisteren naar iemand anders.


 • Bibliotheekgasten Bekijk details

  Iedere maand gaat de altijd scherpe presentatrice Sofie van den Enk in gesprek met een bekende gast. Ze voelt ze aan de tand aan de hand van film-, boeken- en televisiefragmenten. De eerstvolgende gast is Maarten van Rossem op 12 maart.

  Bekijk details van Bibliotheekgasten

 • Een avond met... Bekijk details

  Annejet van der Zijl wordt op 8 maart geïnterviewd door literatuurcriticus Arjan Peters. Terwijl Marlon Panenkov de avond muzikaal omlijst, vertelt Annejet over zichzelf.

  Bekijk details van Een avond met...

 • Film in de bieb Bekijk details

  Samen met Hoogt on Tour organiseren we de reeks Film in de Bieb. Elke maand tonen we een film die aansluit bij een boek of een specifiek thema van die maand. Na afloop praten we na samen met een interessante gast. Vrijdag 31 maart vertonen we Dead Poets Society.

  Bekijk details van Film in de bieb

 • Vrijdagmiddagconcert Bekijk details

  Elke derde vrijdag van de maand geven studenten van het Utrechts Conservatorium een concert op de muziekafdeling van de Centrale Bibliotheek. Het muziekgenre is iedere maand anders.

  Bekijk details van Vrijdagmiddagconcert

De Bibliotheek helpt

Beter Nederlands leren? Eindelijk die tablet onder de knie krijgen? Of een sollicitatiegesprek echt goed voorbereiden? De bieb helpt!

Bekijk ons aanbod