VPRO boeken

Boeken komt terug! Vanuit Bibliotheek Neude in hartje Utrecht gaat de VPRO weer een wekelijks boekenprogramma maken. In het nieuwe programma Boeken interviewt Lotje IJzermans schrijvers van de beste en meest spraakmakende literaire fictie en non-fictie van dat moment.Wil jij bij de opnames te gast zijn? Dat kan! Reserveer hieronder je gratis stoel.

De uitzendingen zijn wekelijks op zondag te zien, 17.45 uur op NPO 2.

(Foto Lotje IJzermans door Frank Ruiter)


VPRO Boeken opname 4 & 5

Anne Broeksma heeft een toevallige ontmoeting met een schubdier waardoor ze in de ban raakt van het boomdraakje. Al haar tijd en spaargeld gaat naar dit bijzondere diertje. Ze schreef er ‘Een verhaal met schubben’ over. Chris Keulemans onderzoekt waar de grenzen van solidariteit liggen in de wereld van protest. Hij neemt ons mee naar pleinen, demonstraties en verzetsbewegingen in zijn boek ‘Verzet’. Roelof ten Napel voert ons mee langs schrijvers, beeldende kunstenaars en de fotografen van de twintigste eeuw en dat allemaal in dat heerlijke Parijs in ‘Over het zwijgen’. Tim Overdiek kwam erachter dat zijn vader tewerkgesteld was in Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van één foto gaat hij op zoek naar zijn vaders verhaal, het verhaal van zoveel mannen van die generatie. Hij schreef het op in ‘Zwijgende vaders’. 

zondag 10 maart, 19.00 - 21.15 uur

reserveer hier

 

Foto’s: Desiré van den Berg (Chris Keulemans), Koos Breukel (Anne Broeksma), Bob Bronshoff (Tim Overdiek), Melanie Marsman (Roelof ten Napel).                    

VPRO Boeken opname 6 t/m 8

Lotje IJzermans interviewt schrijvers van dit moment. Binnenkort maken we de gasten bekend. Reserveren kan wel alvast.

Bibliotheek Neude, Grote hal

Kijk de uitzending vanaf zondag 25 februari, wekelijks, 17.45 uur op NPO 2.

 

 

Over Lotje IJzermans

Lotje IJzermans is bekend van haar sterke interviews op de vrijdagnacht in Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1.

IJzermans: 'Ik verheug me enorm op de gesprekken. Ik ben altijd een fervent lezer geweest; ik ging ooit Nederlands studeren vanwege mijn liefde voor de letterkunde. In Boeken willen we literatuur in al haar rijkdom laten zien. Ik houd ervan om met een interview een verhaal te vertellen. Over het boek, over de schrijver, over de wereld om ons heen.'

Kijk terug: VPRO Boeken met Murat Isik en Rinske Bouman

Te gast is Murat Isik over zijn nieuw te verschijnen boek ‘In de mist van Golden Gate Park’, een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie. 

Rinske Bouwman
is te gast over 'Een soort eelt', haar tragikomische debuutroman over hoe een jonge vrouw zich door het leven worstelt.

Kijk nu terug

Straks te zien: VPRO Boeken uitzending 2 & 3

  • zondag 3 maart | VPRO Boeken uitzending 2 met Lisa Weeda en Philip Blom
  • zondag 10 maartVPRO Boeken uitzending 3 met familie Chabot en Simone Atangana Bekono