Educatie

De Bibliotheek Utrecht ondersteunt peuterspeelzalen, primair- en voortgezet onderwijs. De juiste boeken, een veelzijdige mediatheek, prikkelende activiteiten, masterclasses voor ouders, en bijscholing voor leerkrachten en docenten. De bieb helpt je graag op weg. Hier vind je een overzicht van ons educatieve programma.

Gratis Professional abonnement!

Kinderen en jongeren die lezen presteren beter op school en vergroten hun verbeeldingskracht en empathie. Jij speelt daar als pedagogisch medewerker, leerkracht of docent een belangrijke rol in. Daarom is er speciaal voor jou nu een gratis bibliotheekabonnement.
 

Lees meer en regel direct je abonnement

Kinderopvang (0-4)

Onze programma’s en activiteiten rondom (voor)lezen zijn speciaal ontwikkeld voor peuters, ouders en pedagogisch medewerkers. Bekijk ons aanbod.

Ga naar Kinderopvang (0-4)

banner-kinderopvang

Primair onderwijs

Door boeken te lezen gaat er een wereld voor kinderen open en lezen vormt ook de basis voor digitale geletterdheid. Bekijk ons aanbod voor primair onderwijs. 

Ga naar Primair onderwijs

banner-primair-onderwijs

Voortgezet onderwijs

Laat de bieb je helpen met de collectie boeken in je lokaal en zorg dat je leerlingen de leukste boeken voor het grijpen hebben.

Ga naar Voortgezet onderwijs

banner-voortgezet-onderwijs

De Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek Utrecht en jouw school structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis. Doe mee en werk constructief aan het verbeteren én verdiepen van je taal- en leesonderwijs.

Naar de Bibliotheek op school