Educatie

 • Onderwijs programma Bekijk details

  Bekijk ons aanbod voor het onderwijs

  Bekijk details van Onderwijs programma

 • Voorschoolse instellingen Bekijk details

  Samen met ouders en verzorgers spelen pedagogisch medewerkers een belangrijke rol in de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen die veel voorgelezen worden, leren nieuwe woorden. Ze horen hoe zinnen opgebouwd zijn, oefenen in begrijpend luisteren en maken kennis met de wereld.

  Bekijk details van Voorschoolse instellingen

 • Primair onderwijs Bekijk details

  Door boeken te lezen gaat er een wereld voor kinderen open. Tegelijkertijd vormt lezen ook de basis voor digitale geletterdheid. Belangrijk en hard nodig om op school én in de samenleving mee te kunnen komen. De bibliotheek ondersteunt met bewezen succescollecties, activiteiten voor leerlingen en leraren en met aanbod op maat. Kom je er niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij.

  Bekijk details van Primair onderwijs

 • Voortgezet onderwijs Bekijk details

  Jongeren aan het lezen krijgen. Laat de bieb je helpen met de collectie boeken in je lokaal en zorg dat je leerlingen de leukste boeken voor het grijpen hebben. Maak nepnieuws en filterbubbels bespreekbaar met activiteiten van de bieb. Kom je er niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij.

  Bekijk details van Voortgezet onderwijs

 • Mediaopvoeding Bekijk details

  Kinderen groeien op in een wereld vol digitale media. Hoe ga je daarmee om? Welke keuzes maak je als ouder of professional? De Bibliotheek Utrecht denkt graag met je mee. Bekijk onze tips.

  Bekijk details van Mediaopvoeding