Voortgezet onderwijs

Plezier in lezen bevorderen. Factchecking. Collecties die passen bij de belevingswereld van jongeren. Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we een breed aanbod aan activiteiten. Juist voor jongeren is het op peil krijgen en houden van hun taalvaardigheid belangrijk. Kom je er alleen niet uit? Dan staan onze lees-, informatie- en mediaspecialisten je graag bij.

Bibliotheek gesloten ivm corona virus

Onze bibliotheken zijn in ieder geval tot 6 april gesloten in verband met het corona virus. Aan onze contacten in het onderwijs hebben we een nieuwsbrief gestuurd met daarin uitleg over wat dit betekent voor het onderwijs. Lees deze nieuwsbrief hier

Ons aanbod

Boekencollecties, groepsabonnementen en netwerkbijeenkomsten voor leraren Nederlands. Ons complete aanbod voor het basisonderwijs vind je in de webshop. Wil je eerst weten wat het kost? Bekijk dan onze tarieven >

Activiteiten met je klas

Ook voor jongeren in het voortgezet onderwijs heeft een bibliotheekbezoek met school nog veel te bieden. Onze activiteiten hebben verschillende thema's. Van het ontwikkelen van empathie tot leren hoe je moet factchecken:

 • Factcheck, dubbelcheck: geloof jij alles wat je leest?
  In deze workshop leren leerlingen hoe ze betrouwbaarheid van informatie kunnen beoordelen.
 • Leeskracht
  Dit is een workshop speciaal voor het vmbo. Samen praten we over lezen, waarbij iedereen zijn mening mag geven. Daarna gaat de groep uiteen voor 2 verschillende activiteiten.
 • Read2Me! - in de bieb
  Goed voorlezen hoe doe je dat? Dit is een voorbereidende activiteit voor de voorleeswedstrijd voor brugklassers: Read2Me.  
 • Read2Me! - stedelijke finale
  Leerlingen uit de brugklas lezen hun favoriete fragment voor uit een zelfgekozen, liefst recent jeugd(lees)boek.
 • Urban Education met 'Otis'
  Hoe leef je samen met jongeren met een andere achtergrond dan jij? Tijdens dit project leren jongeren hoe je empathie ontwikkelt voor een leefwereld die anders is dan die van jezelf.

Contact

Heb je een vraag over ons aanbod? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.

Carolien Krikhaar

Accountmanager voortgezet onderwijs