Voortgezet onderwijs

Jongeren aan het lezen krijgen. Laat de bieb je helpen met de collectie boeken in je lokaal en zorg dat je leerlingen de leukste boeken voor het grijpen hebben. Boek een schrijver op school, laat leerlingen voorlezen tijdens Read2Me! en maak nepnieuws en filterbubbels bespreekbaar met activiteiten van de bieb. 

Leesoffensief Utrecht

Het gaat niet goed met lezen in Nederland. Nederland telt 2,5 miljoen mensen die onvoldoende kunnen lezen om volwaardig deel te nemen aan onze samenleving. Steeds meer gemeenten en provincies kennen een lokaal leesoffensief. Als UNESCO City of Literature kan Utrecht hierin niet achterblijven.

Lees meer

De bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school werken Bibliotheek Utrecht en jouw school structureel samen om het leesplezier van leerlingen te vergroten. Op school én thuis. Doe mee en werk constructief aan het verbeteren én verdiepen van je taal- en leesonderwijs.

Lees meer

Word gratis lid t/m 17 jaar!

Alle kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van Bibliotheek Utrecht. Zo stimuleren we kinderen meer te lezen. Want taal is de sleutel tot de (digitale) wereld.

Lees meer

Tarieven

Hier vind je een overzicht van de tarieven van alle activiteiten die je kunt afnemen voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk de tarieven

Nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs

Wil jij op de hoogte blijven van inspirerende activiteiten, producten, bijeenkomsten en informatie over taal, lezen en digitale geletterdheid? Schrijf je dan in voor onze nieuwe nieuwsbrief en ontvang 'm ongeveer 4 keer per jaar.

Meld je aan

Contact

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze Specialist voortgezet onderwijs Carolien Krikhaar: 

E-mailc.krikhaar@bibliotheekutrecht.nl
Telefoon: 06 - 218 348 05

Of neem contact op met onze specialist Digitale Geletterdheid Susanne Lolkema:

E-mail: s.lolkema@bibliotheekutrecht.nl
Telefoon: 06 - 103 322 00


Het Mediateam

Media, schermen en informatie; het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook onze kinderen groeien ermee op, de uitdaging is het vinden van de juiste balans. Het Mediateam helpt bij het ontwikkelen van een bewuste en kritische houding rondom media(gebruik) in het basis- en voortgezet onderwijs (regulier en speciaal). Ook bij de kinderopvang, op de Pabo of tijdens een digicafé voor volwassenen kun je ons vinden. Want hoe integreer je zo'n mediabewuste houding op een verantwoorde en passende manier in jouw werkzaamheden? Hoe combineer je taal met digitaal? Met hun aanpak leveren ze maatwerk in een mix van beleidskennis en praktijkervaring, gecombineerd met frisse vrolijkheid, daadkracht en een vleugje humor!

Samen met de Bibliotheek Utrecht werken ze aan een aanpak rondom digitale geletterdheid.

Lees meer

Berber Chaqan Broekstra en Ilse Meursinge van Het Mediateam