Bibliotheek Neude

Praktische informatie

Openingstijden & contact

Activiteiten

Bekijk de agenda

Rondleidingen

Verken in een uur het voormalige postkantoor én de bieb. Tijdens de rondleiding hoor je alles over de bouwstijl en zie je de leukste details. Zie jij de stenen postduiven en giraffenhalzen met posthoorns? Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken. 

Reserveer een rondleiding

Kunst

Bibliotheek Neude is ook een plek voor bijzondere hedendaagse kunst. Met tijdelijke tentoonstellingen én vijf hedendaagse kunstwerken. Vijf Utrechtse kunstenaars hebben een permanent podium voor hun kunstwerken: Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans, Jop Vissers Vorstenbosch en Maarten Baas. 

Lees meer

Faciliteiten

  • Werk-/studieplekken
  • Wifi
  • Computers
  • Kopiëren en printen
  • Leestafel
  • Expositieruimte
  • Horeca
  • Zaalverhuur

Plattegrond en meer informatie over bieb Neude

Informatiepunt

Heb je vragen over taal, digitaal, overheid, geld en administratie, werk en inkomen, gezondheid of wonen? Kom naar het Informatiepunt in de bibliotheek. We geven direct informatie. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Je vindt alle spreekuren op de themapagina's.

Iedereen is welkom. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Ga naar het Informatiepunt

Vooraf aan je bezoek iets eten of drinken?

In de Bibliotheek Neude is het mogelijk om vooraf aan een voorstelling of -activiteit iets te eten of te drinken bij Meneer Potter op de begane grond of bij Noda op de tweede verdieping. Een keer per maand kun je bij Meneer Potter ook genieten van Gin & Jazz of meedoen aan Meneer Potters Poppubquiz.

Naar Meneer Potter

Naar Noda

Jouw evenement in de bieb?

Organiseer jouw evenement in het mooiste gebouw van Utrecht. Onze zalen zijn te huur voor allerlei doeleinden, besloten of publiek toegankelijk, met of zonder horeca. Als je een ruimte huurt bij ons, steun je een van de maatschappelijke doelen waar Bibliotheek Utrecht zich voor inzet.

Huur nu een zaal

Agenda Bibliotheek Neude

Alle activiteiten

Nieuw in onze collectie volwassenen

Bekijk al onze nieuwe boeken