Bibliotheek Neude

Praktische informatie

Openingstijden & contact

Activiteiten

Bekijk de agenda

Rondleidingen

Verken in een uur het voormalige postkantoor én de bieb. Tijdens de rondleiding hoor je alles over de bouwstijl en zie je de leukste details. Zie jij de stenen postduiven en giraffenhalzen met posthoorns? Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken. 

Reserveer een rondleiding

Kunst

Bibliotheek Neude is ook een plek voor bijzondere hedendaagse kunst. Met tijdelijke tentoonstellingen én vijf hedendaagse kunstwerken. Vijf Utrechtse kunstenaars hebben een permanent podium voor hun kunstwerken: Jan Willem Deiman, Frank Halmans, Daan Paans, Jop Vissers Vorstenbosch en Maarten Baas. 

Lees meer


Faciliteiten

  • Werk-/studieplekken
  • Wifi
  • Computers
  • Kopiëren en printen
  • Leestafel
  • Expositieruimte
  • Horeca
  • Zaalverhuur

Download de plattegrond en vind meer informatie over bieb Neude

Bijzondere voorzieningen

Bibliotheek Neude is toegankelijk voor bezoekers met een beperking. We hebben daarvoor een aantal maatregelen genomen:

Bekijk hier alle (bijzondere) voorzieningen voor Bibliotheek Neude

Heb je een vraag over de toegankelijkheid van Bibliotheek Neude? Stuur ons een e-mail of bel onze klantenservice via: 030 – 286 1800.
 

Informatiepunt

Heb je vragen over taal, digitaal, overheid, geld en administratie, werk en inkomen, gezondheid of wonen? Kom naar het Informatiepunt in de bibliotheek. We geven direct informatie. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Je vindt alle spreekuren op de themapagina's.

Iedereen is welkom. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Ga naar het Informatiepunt


Vooraf aan je bezoek iets eten of drinken?

In de Bibliotheek Neude is het mogelijk om vooraf aan een voorstelling of -activiteit iets te eten of te drinken bij Meneer Potter op de begane grond of bij NODA op de tweede verdieping. Een keer per maand kun je bij Meneer Potter ook genieten van Gin & Jazz of meedoen aan Meneer Potters Poppubquiz.

Naar Meneer Potter

Naar NODA

Huur een zaal en steun de bibliotheek

Van boekpresentatie tot balletvoorstelling, en van meerdaags congres tot teambuilding verspreid over meerdere ruimtes: het kan allemaal bij Neude11, onderdeel van Bibliotheek Neude. Hier komen inspiratie, gastvrijheid, flexibiliteit en maatschappelijke betrokkenheid samen! Huur een zaal en je steunt de bibliotheek.

Ga naar Neude11.nl