De Bibliotheek Utrecht

  • Blijf lezen en leren met ons online aanbod!

    Lees meer

Biepbiep Podcast!#2: De Leuke Boekenclub

Luister je mee?

Je kunt deze keer luisteren naar De Leuke Boekenclub, één van de leesclubs van de bieb.De leesclub wordt geleid door Tim van den Hoed van De Utrechtse Boekenbar, schrijver Alma Mathijsen en programmamaker Teddy Tops. We lazen voor de eerste editie Vele Vreemde Vormen van Tom Hofland.

Nieuw onze Biepbiep Podcast! #1: Dakhaas Praat

Welkom bij de eerste podcastaflevering van Bibliotheek Utrecht. In Biepbiep laten we je kennis maken met verschillende programma's in de bieb. Luister naar een voorproefje van onze vrijdagmiddagtalkshow in samenwerking met Utrechts magazine De Dakhaas: De Dakhaas Praat!

Luister hier

Nieuws

Weet wat er leeft bij de bieb en onze vestigingen.

Alle vestigingen van Bibliotheek Utrecht tijdelijk gesloten

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn van 14 maart tot 1 juni alle vestigingen van Bibliotheek Utrecht gesloten. Dus ook Bibliotheek Neude. De inleverbussen bij de vestigingen zijn ook dicht en reserveringen kunnen niet opgehaald worden. De uitleentermijn wordt verlengd.

Opening Bibliotheek Neude afgelast

Zoals je wellicht via de media hebt vernomen, dienen vanaf heden evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland te worden afgelast.

Tot ons groot verdriet betekent dit dat de feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek Neude op vrijdag 13 maart niet doorgaat. Tot nader order, in ieder geval tot maandag 1 juni, blijft de Bibliotheek Neude gesloten. Inleveren, lenen en je reservering ophalen is daardoor niet mogelijk.

Vestigingen gesloten, activiteiten afgelast wel blijven lezen

Tot maandag 1 juni zijn onze vestigingen gesloten en activiteiten afgelast. Voor wie wil blijven lezen en luisteren zijn e-books en online luisterboeken een goed alternatief.

E-books en luisterboeken

Word lid met korting!

We bieden korting op een standaardabonnement: word lid voor maar € 30,- (i.p.v. € 56,-). Bovendien ontvang je een gratis film-of theaterkaartje.

Word lid!Voor de lettervreter

Lees de boekreviews van onze boekenclub, kom meer te weten over bekende en minder bekende schrijvers en lees de boekentips van onze medewerkers.

De boekclub leest...

Deze maand lazen we "De Hemel Verslinden" van Paolo Giordano. Een boek over verbondenheid, liefde, familie en de eeuwige zoektocht naar zingeving. Wat is ons oordeel? 

4 vragen aan Maarten

Wie is die kritische duizendpoot Maarten van Rossem nou eigenlijk écht? Is er nog meer wat we van hem móéten weten? Wij stelden hem 4 vragen.

Dé boekentip

Wie geeft nou betere boekentips dan een medewerker van de bibliotheek? Christina tipte een onbekend meesterwerk: 'De Pop’ van Boleslaw Prus.


Vandaag open

Alle vestigingen zijn vandaag gesloten.

Naar alle openingstijden


Nieuw in de Bibliotheek

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en bijna 2.000 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen