De Bibliotheek Utrecht

Duik in de bieb: een jaar lang lid voor maar € 30,00

Het is zomer! Tijd om languit in de zon te liggen met een boek. Lezen en lenen is deze zomer extra aantrekkelijk dankzij onze voordelige zomeractie (van 12 juli tot en met 29 augustus).

Word nu lid

Het laatste nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

De bieb is buiten | week 2

We zijn alweer aanbeland bij de tweede week van de bieb is buiten en strijken neer in het Wilhelminapark en Park Lepelenburg, maar ook in het Beatrixpark en bij Fort Luna. Bovendien hebben we weer bijzondere gasten.

Kom je verhaal halen?

Volg de bieb is buiten via Polarsteps

Via het platform Polarsteps kun je biebfiets volgen langs alle parken, speeltuinen en andere locaties die de fiets aandoet. Bekijk foto's en video's en geniet van verhalen en interviews op locatie!

(Foto's door Jelmer de Haas)


Hoogt in Bieb neude

Van dinsdag tot en met zondag toont Hoogt on Tour, bijzondere, onalledaagse premièrefilms met inhoud in onze Filmzaal. Het programma en tickets voor deze films vind je op de website van Hoogt on Tour.

Hoogt on Tour tipt: Once in Trubchevsk
Anna woont in een rustig Russisch dorpje. Ze heeft een affaire met haar getrouwde buurman. Wanneer hun buitenechtelijke relatie wordt ontdekt, moeten Anna en haar minnaar een beslissing nemen.


Geef de Dom kleur!

Zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren is gelegd. Dat vierden we die dag met het inkleuren van een XXXL-kleurplaat van de Domtoren, maar we houden ook een kleurwedstrijd! Illustrator Ellen de Bruijn, bekend van het ‘Prentenboek Utrecht’ tekende hiervoor een kleurplaat van de Domtoren.

Haal nu je kleurplaat op

Haal een kleurplaat op bij 1 van de 13 vestigingen van bibliotheek Utrecht of download ‘m op onze speciale 'Geef de Dom Kleur-pagina'. Leef je uit en lever het resultaat vóór zondag 1 augustus in. Eind augustus maken we de winnaars bekend.

Cursussen bij de bibliotheek

In september starten er weer veel cursussen bij de Bibliotheek Utrecht. Van muziek op schoot tot toneelspelen. Van je eigen duurzame fietsverlichting maken tot verhalen vertellen. Er zit van alles bij voor jong en oud. Kom jij meedoen?

Agenda

 • De vruchten van het leven (uitverkocht)

  Cosbo-stad-Utrecht, organiseert samen met de Bibliotheek Utrecht een serie workshops voor ouderen in augustus. Het is goed om elkaar weer te mogen ontmoeten. En om elkaar te spreken over zaken die je bezighouden....

  Van 10:00 tot 13:00

  Bibliotheek Neude

  ma 09 aug

 • De bieb is buiten deze zomer

  Bibliotheek Utrecht komt naar je toe deze zomer met de mooiste verhalen tijdens De bieb is buiten! De biebfiets toert rond door Utrecht en strijkt neer in parken, speeltuinen en pleinen. Bekijk ter plekke...

  17 juli 2021 t/m 29 augustus 2021

  17 jul t/m 29 aug

 • De bieb is buiten deze zomer

  Bibliotheek Utrecht komt naar je toe deze zomer met de mooiste verhalen tijdens De bieb is buiten! De biebfiets rijdt door Utrecht en stopt in parken, speeltuinen en pleinen. Je kunt daar uit het menu...

  17 juli 2021 t/m 29 augustus 2021

  17 jul t/m 29 aug

 • Reizend lab: Speeltuin Fort Luna

  Het Reizend Lab van de bieb komt deze zomer naar de speeltuin toe! Kom robotjes programmeren, tekenen met een 3D-pen of je eigen stop-motionfilm maken. Bij het Reizend Lab kun je het allemaal uitproberen....

  Van 14:00 tot 16:00

  Speeltuin Fort Luna

  wo 18 aug

 • De groeten van... (uitverkocht)

  Cosbo-stad-Utrecht, organiseert samen met de Bibliotheek Utrecht een serie workshops voor ouderen in augustus. Het is goed om elkaar weer te mogen ontmoeten. En om elkaar te spreken over zaken die je bezighouden. Wie...

  Van 10:00 tot 13:00

  Bibliotheek Neude

  do 19 aug

Bekijk de volledige agenda

Biep biep podcast

Beluister ons online programma via de Biepbiep Podcast op Spotify! Er zijn regelmatig nieuwe aflevering, dus houd deze pagina goed in de gaten. Gebruik je geen Spotify? Dan vind je ons programma ook op SoundCloud.

Livestreams

Veel van onze programma's zijn online te volgen, maar soms maken we ook een live-registratie van een programma dat bij ons in de bieb plaatsvindt. Bekijk ons online programma (terug) in dit livestream-overzicht.

Ontdek nog meer online aanbod

Naast podcasts en livestreams vind je bij de bieb natuurlijk ook e-books en luisterboeken. Daarnaast bieden we ook informatieve en educatieve materialen voor jong en oud. Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen

Nieuw in de Bibliotheek


Richtlijnen rond corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken.

Bekijk onze richtlijnen

Vandaag geopend

Bibliotheek Neude
09:00 - 21:00
Bibliotheek De Meern
14:00 - 18:00
Bibliotheek Hoograven
14:00 - 18:00
Bibliotheek Kanaleneiland
10:00 - 18:00
Bibliotheek Oog in Al
10:00 - 18:00
Bibliotheek Overvecht
10:00 - 18:00
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
10:00 - 18:00
Bibliotheek Vleuterweide
09:00 - 17:00
Bibliotheek Zuilen
14:00 - 18:00

Naar alle openingstijden