De Bibliotheek Utrecht

banner-buku

Flarf mee tijdens het EK voetbal!

Een voetbalflarf is een gedicht dat gemaakt is van woorden en zinnen die zijn uitgesproken door de voetbalcommentator. Kijk in de Grote hal van Bieb Neude naar de wedstrijden van Oranje en luister naar het commentaar. Hoor je een mooie zin of een grappig woord? Schrijf het op en probeer er tijdens of na de wedstrijd een gedicht van te maken.

Lees meer

Tatiana de Rosnay over haar nieuwste boek Sterrenstof

Auteur Tatiana de Rosnay, bekend van de bestseller ‘Haar naam was Sarah’ komt op maandag 1 juli voor een lezing naar Bieb Neude! Op 27 juni verschijnt haar nieuwe roman ‘Sterrenstof’, over de groeiende vriendschap tussen Marilyn Monroe en kamermeisje Pauline tijdens de opnames van de film ‘The Misfits’.

Reserveer je ticket

Stut Theater speelt BurgerBingo 2.0

Schuif op zaterdag 29 juni gratis aan in Bibliotheek Overvecht bij deze voorstelling van Stut Theater. Overvechters en AZC Pahud-bewoners gaan in een XL-bingospel het gesprek aan over het lot en het leven. Bestaat toeval?

Lees meer

 

Nieuws

  • Zomeropeningstijden en meer en langer lenen

    Van zaterdag 13 juli tot en met zondag 25 augustus is het zomervakantie. In een aantal wijkbibliotheken hebben we dan aangepaste openingstijden. Ook kun je in de zomer meer en langer lenen.

  • Bibliotheek Oog in Al vierde feest: 10 jaar Cereolfabriek

    Het was feest zaterdag 15 juni. Bibliotheek Oog in Al en onze huisgenoten Het Wilde Westen, Buurten in de Fabriek, de St. Dominicusschool en de BSO zitten 10 jaar in de Cereolfabriek. Een jubileum om te vieren! Met muzikanten uit de wijk, lekkere traktaties en een gratis feestprogramma voor jong en oud!

  • De vlag kan uit, OKé Overvecht is officieel geopend

    Een Bieb vol feestelijk vlaggende Overvechters, groot en klein. Daarmee is vanmiddag de officiële opening van het Ouder en Kind informatiecentrum in Bibliotheek Overvecht gevierd.

Meer nieuws

Nieuw in onze collectie

Bekijk al onze nieuwe boeken

Word jij ook vriend van de Bieb?

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Als vriend, via een donatie of met een partnership. Doe je mee?

Word vriend van Bibliotheek Utrecht

 

foto-man-leest-voor

Huur een zaal en steun de bibliotheek

Van boekpresentatie tot balletvoorstelling, en van meerdaags congres tot teambuilding verspreid over meerdere ruimtes: het kan allemaal bij Neude11, onderdeel van Bibliotheek Neude.

Hier komen inspiratie, gastvrijheid, flexibiliteit en maatschappelijke betrokkenheid samen! Huur een zaal en je steunt de bibliotheek.

Ga naar Neude11.nl

foto-van-collegezaal-in-bieb-neude

Openingstijden bibliotheken

Bibliotheek Neude
09:00 - 21:00
Bibliotheek De Meern
12:00 - 17:00
Bibliotheek Hoograven
10:00 - 17:00
Bibliotheek Kanaleneiland
12:00 - 17:00
Bibliotheek Lunetten
12:00 - 17:00
Bibliotheek Oog in Al
10:00 - 17:00
Bibliotheek Overvecht
10:00 - 17:00
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
10:00 - 17:00
Bibliotheek Tuinwijk
10:00 - 17:00
Bibliotheek Vleuterweide
10:00 - 17:00
Bibliotheek Zuilen
10:00 - 17:00

Naar alle bibliotheken en openingstijden