De Bibliotheek Utrecht

 • Zomer in de bieb

  Maak een theatervoorstelling, bezoek een talkshow of concert en meer.

  lees meer

Schrijfwedstrijd

Deze zomer gaan we op zoek naar nieuw schrijftalent! In de schrijfwedstrijd voor jong en oud dagen we je uit een kort verhaal over een reis te schrijven Welke reis beleef jij? De jury kiest de mooiste verhalen en de winnaars ontvangen mooie prijzen.

Actie: Lekker veel lenen met een zomerabonnement

Wil je deze zomer lekker veel lenen en lezen? Neem dan nu een zomerabonnement. Voor slechts € 10 mag je twee maanden lenen en lezen. Ook handig: het abonnement stopt automatisch. Deze actie loopt van vrijdag 10 juli t/m zondag 30 augustus 2020. Veel lees- en leenplezier!

Kies een zomerabonnement

Binnenkort in de bibliotheek of online

 • Programmeer- en RobotLab

  Wat is programmeren eigenlijk? Hoe weet een robot wat hij moet doen? Hoe denkt een computer? Wat is een programmeertaal zoals scratch? Hij komt tot aan je knieën, onze robot Bliep. Maar hij kan veel. Een...

  Van 15:30 tot 17:00

  Laboratorium - Leidsche Rijn Centrum | 8-12 jaar

  vr 10 jul

 • Voorlezen | 2-4 jaar

  Niks lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even heerlijk wegkruipen op schoot, op de bank of in je bed. En het is ook nog eens heel leerzaam! Kom luisteren naar de nieuwste...

  Van 10:00 tot 10:30

  De Bibliotheek Neude - Podium

  vr 10 jul

 • Vrijdag Live: Met de Nuk het weekend in (uitverkocht)

  Kom het weekend origineel inluiden tijdens hét vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Toegang...

  Van 17:30 tot 18:30

  Bibliotheek Neude - Grote Hal

  vr 10 jul

 • Film in de bieb: Verrassingszomerfilm

  Films uit de eigen collectie van de bibliotheek. Laat je verrassen! Iedere vrijdagavond kun je een sciencefiction/fantasy/thriller verwachten.

  Van 20:00 tot 22:30

  De Bibliotheek Neude

  vr 10 jul

 • Reizend lab

  Dé plek om te experimenteren met nieuwe technieken. Kom tekenen met de 3D-pen, een stop-motionfilmpje maken of robots programmeren.

  Van 10:00 tot 11:30

  Bibliotheek Kanaleneiland

  za 11 jul

Bekijk de volledige agenda

Het laatste nieuws

VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

5 juli 2020

naar al het nieuws

Richtlijnen rond corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken.

Bekijk onze richtlijnen

Actueel | Black Lives Matter

De bibliotheek is er voor iedereen. Ongelijkheid, discriminatie en racisme passen daar niet bij. Het is onze taak om Utrechters te informeren en met elkaar in gesprek te brengen. Bezoek onze programma’s en verdiep je kennis met behulp van onze collectie.

We hebben rondom de actuele gebeurtenissen een Black Lives Matter- programma samengesteld. 

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Vrijdag Live!

Origineel het weekend inluiden? Kom dan naar het vrijmibo-alternatief van de bieb. Elke week organiseert een andere club deze talkshow. De gemene deler? Nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Begin je weekend in ons mooie stadsie goed met De Dakhaas, De Nuk, Broese of Jeroen Wielaert (RTV Utrecht).

Ontdek ook ons online aanbod

Wist je dat we ook een veelzijdig online aanbod bieden boordevol e-books, luisterboeken, podcast en educatieve materialen? Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lees meer

Nieuw in de Bibliotheek