De Bibliotheek Utrecht

  • Hoe ga je om met de digitale wereld?

    Doe mee aan een DataWalk, een lezing of conversations & books

    Lees meer

Buku nanga kuku (boek met koek) Junior (7+)

Archie Groenewoud, schrijver van het kinderboek Kindernomie en Marlon Bakboord, voorlezer bij Marley Praat Passie zijn deze editie te gast. In deel 2 van Kindernomie duiken de broertjes Ibad en Uzo dieper in hun economische avonturen. Kindernomie gaat over geld en keuzes maken. Kom luisteren naar het magische voorleesmoment en doe mee met de quiz of de kleurwedstrijd!

Zo 14 apr - Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum - 13.00 - 14.30 uur -  lees meer

Ticketverkoop gestart!

Ben je een thrillerliefhebber? Kom dan ook dit jaar weer naar de Avond van het Spannende Boek! Vol interviews met thrillerauteurs, waargebeurde verhalen, boekentips en de uitreiking van DE Thrillerprijs van het jaar, de NBD Biblion Gouden Strop. Eregast is Anya Niewierra die ‘De Camino’ schreef.  Leer meer over het proces Holleeder van rechter Frank Wieland of schuif aan bij de Moordwijven.

Reserveer je ticket (incl. goodie bag)
Do 30 mei - Bibliotheek Neude - 18.00 - 22.00 uur

Bevrijdingsfestival in de Bieb

Het Bevrijdingsfestival Utrecht organiseert samen met een heleboel Utrechtse partners een uitgebreid programma in Bibliotheek Neude. Eet samen de Vrijheidssoep, maak een Vrijheidswandeling en leer meer over de geschiedenis van Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een familielezing en een expo van HKU-studenten en zijn er bijzondere films van nieuwkomers.

Zo 5 mei - 14.00 - 17.00 uur - Bibliotheek Neude  - lees meer

Nieuws

Meer nieuws


Nieuw in onze collectie

Bekijk al onze nieuwe boeken

Word jij ook vriend van de Bieb?

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Als vriend, via een donatie of met een partnership. Doe je mee?

Word vriend van Bibliotheek Utrecht

 

foto-man-leest-voor

Huur een zaal en steun de bibliotheek

Van boekpresentatie tot balletvoorstelling, en van meerdaags congres tot teambuilding verspreid over meerdere ruimtes: het kan allemaal bij Neude11, onderdeel van Bibliotheek Neude.

Hier komen inspiratie, gastvrijheid, flexibiliteit en maatschappelijke betrokkenheid samen! Huur een zaal en je steunt de bibliotheek.

Ga naar Neude11.nl

foto-van-collegezaal-in-bieb-neude