De Bibliotheek Utrecht

Nieuws

  • ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas

    'Intellectual heritage' van Maarten Baas is een van de vijf nieuwe kunstwerken die gemaakt zijn voor Bibliotheek Neude. Het hangt aan de gevel boven de entree. ‘Intellectual heritage’ is mede mogelijk...

    22 maart 2023

  • Bericht over Financiën Bibliotheek Utrecht

    In de media verschijnen berichten over onze financiën. We berichtten er vorig jaar al over. Bibliotheek Utrecht heeft een aanzienlijk structureel financieel tekort. Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder...

    16 maart 2023

Meer nieuws

Uitgelicht

Avond van het Spannende Boek

Hét thrillerevent van Nederland is dit jaar op donderdag 25 mei. Met o.a.Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw en internationaal bestsellerauteur Karin Smirnoff (Millennium-serie). Een avond vol sessies met schrijvers en de winnaars van de thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop. 

Lees meer

Bewegen met media (2-6 jaar)

We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media, maar hoe doen ze dat? Wat is de balans tussen bewegen en media? Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart gaan we hiermee aan de slag!

Lees meer

Word vriend

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Word vriend en draag bij aan leesbevordering en leesplezier voor kinderen en jongeren!  

Lees meer

Nieuw in onze collectie volwassenen

Nieuw in onze collectie jeugd

Jouw evenement in de Neude

Organiseer jouw evenement in het mooiste gebouw van Utrecht. Onze zalen zijn te huur voor allerlei doeleinden, besloten of publiek toegankelijk, met of zonder horeca. Als je een ruimte huurt bij ons, steun je een van de maatschappelijke doelen waar Bibliotheek Utrecht zich voor inzet.

Naar de zaalverhuur website

Horeca

Neem in Bibliotheek Neude gezellig plaats bij Meneer Potter (begane grond) of eetbar Noda op de tweede verdieping. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kan dat bij Buurten in de Bieb.