De Bibliotheek Utrecht

Bibliotheek Neude nu ook open voor niet-leden

Goed nieuws voor iedereen die nieuwsgierig is naar de nieuwe Bibliotheek Neude. Vanaf vrijdag 22 mei kunnen ook niet-leden naar binnen om een kijkje te nemen. Je moet wel vooraf een ticket reserveren.

Reserveer je ticket voor de Neude

De Bibliotheek Neude is alleen toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket. Een ticket reserveer je eenvoudig via onze website.

Rondleidingen Neude vanaf 2 juni

Wil jij als een van de eersten alle geheime hoekjes, de beste stille plekken en de mooiste ontmoetingsruimtes van de bieb op je duimpje kennen? Schrijf je dan in voor één van de exclusieve rondleidingen.

Bekijk onze richtlijnen rondom Corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. 

Lees onze richtlijnen hier

Ontdek ook ons online aanbod

Wist je dat we ook een veelzijdig online aanbod bieden boordevol e-books, luisterboeken, podcast en educatieve materialen? Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lees meer


Reserveren van materialen

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om nieuwe reserveringen te plaatsen. We laten je zo snel mogelijk weten wanneer dat weer mogelijk is. Houd deze website in de gaten voor up to date informatie. 

Nu er steeds meer vestigingen open zijn, kunnen we wel weer aan de slag om je eerder gereserveerde materialen voor je klaar te zetten. Dat heeft door de coronamaatregelen een tijdje
stilgelegen, dus we kunnen ons voorstellen dat je je gereserveerde materialen inmiddels al op een andere manier geregeld hebt: gelezen als e-book, van iemand geleend of gekocht. We willen daarom graag van je weten of je jouw reserveringen nog wilt ontvangen en vragen je je reserveringen bij te werken.

Reserveringen bijwerken:

 • Kijk in de Wise app of in Mijn menu bij Mijn reserveringen.
 • Haal de reserveringen weg die je niet meer nodig hebt. Klik hiervoor op ‘Verwijderen’ bij elke titel die inmiddels overbodig is.
 • Staat een reservering al voor je op transport? Dan is het niet meer mogelijk deze zelf te verwijderen. Neem in dat geval contact om met ons Klant Contact Centrum; dit kan per e-mail klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of telefoon 030-286 18 00. De medewerkers helpen je graag. Op deze manier kunnen we je zo snel mogelijk van de gewenste
  materialen voorzien.

Word lid met korting!

We bieden korting op een standaardabonnement: word lid voor maar € 30,- (i.p.v. € 56,-). Met dit actie-abonnement haal je de wereld in huis nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven. En kun je naar de bieb om boeken en andere materialen te lenen. Want we zijn tijdelijk exclusief voor leden geopend! Daarnaast kun je direct gebruik maken van ons grote online aanbod. Zo kun je 24/7 blijven lezen, luisteren, leren, ontspannen en ontdekken.

Word lid!

Pressreader

Lees het NRC en ruim 7.000 andere kranten en tijdschriften uit 120 landen in 60 talen gratis op je smartphone, tablet of computer. Download de Pressreader app voor je smartphone of tablet en zorg ervoor dat je inlogt op het wifikanaal voor de deur van een bibliotheekvestiging bij jou in de buurt. Voor leden en niet-leden!

Lees dit boek en wel hierom

Vanuit hun eigen huis (of tuin) geven onze medewerkers je boekentips.

Binnenkort in de bibliotheek of online

 • Programmeer- en RobotLab

  Wat is programmeren eigenlijk? Hoe weet een robot wat hij moet doen? Hoe denkt een computer? Wat is een programmeertaal zoals scratch? In het programmeer- en RobotLab leer je het spelenderwijs. Deze keer...

  Van 15:00 tot 16:30

  Laboratorium - De Bibliotheek Neude | 8-12 jaar

  wo 03 jun

 • Voorlezen | 3-6 jaar

  Niks lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even heerlijk wegkruipen op schoot, op de bank of in je bed. En het is ook nog eens heel leerzaam! Kom luisteren naar de nieuwste...

  Van 15:00 tot 15:30

  De Bibliotheek Neude - Podium

  wo 03 jun

 • Tekenen in de bieb

  Gekke beestjes die stiekem best wel lijken op mensen. Draken, eenhoorns, superhelden of zomaar iets uit de natuur. Wat wil jij leren tekenen?

  Van 15:00 tot 17:00

  Bibliotheek Neude - Atelier

  wo 03 jun

 • Open Lab

  Het Open Laboratorium is de plek waar je kennis kan maken met nieuwe technologie, verschillende machines en robotica. Waar je kunt maken, programmeren en uitproberen. Waar je vragen kunt stellen en op...

  Van 16:00 tot 18:00

  Laboratorium - De Bibliotheek Neude | 8 - 101 jaar

  do 04 jun

 • Online! Young Adult Leesclub

  Lees vooraf het boek en ga met andere leesbeesten in gesprek. Elke maand staat er een ander boek in de spotlight. In ‘Ik geef je de zon’ van Jandy Nelson. De leesclub is live te volgen via Instagram. Ga...

  Van 16:30 tot 17:30

  De Bibliotheek Neude

  do 04 jun

Bekijk de volledige agenda


Online programma voor jeugd

Inlopen en spreekuren

Normaal hebben we veel inlopen en spreekuren in onze vestigingen, maar deze kunnen voorlopig nog geen doorgang vinden. Voor nu kun je daarom online bij ons terecht met o.a. financiele vragen of met betrekking tot vragen over donorregistratie.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

De Geldzaak met de de vraag van de week

Baan onlangs verloren? Binnenkort op kamers? Ga je scheiden of ga je juist samenwonen? Als je leven verandert, verandert je financiële situatie vaak mee. Het is belangrijk om je daar goed op voor te bereiden. Zo voorkom je betaalachterstanden en andere geldproblemen. Vind je dit lastig? Stel je vraag bij De Geldzaak.Nieuw in de Bibliotheek