De Bibliotheek Utrecht

 • Vamos Spinning!

  Spinnen in Spaanse sferen! Za 13 aug | Grote hal - Bibliotheek Neude

  Lees meer

Nieuws

 • Onthulling gedicht Vuelta

  Deirdre Carasso (directeur Bibliotheek Utrecht) heeft maandag 8 augustus samen met Susanne Schilderman (wethouder Vuelta Utrecht) en Simone Richardson (directeur La Vuelta Holanda) een speciaal Vuelta-gedicht...

  8 augustus 2022

 • Extra veel en extra lang lenen deze zomer!

  Tot en met 21 augustus kun je extra veel en extra lang lenen. Je leent 20 materialen tegelijk en leent ze 6 weken. Zo kom je de zomer wel door. Alvast veel (lees)plezier!

  11 juli 2022

 • Voetballeeshoek geopend door Sander van de Streek

  FC Utrecht-speler Sander van de Streek opende vandaag samen met Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht, een voetballeeshoek in Bibliotheek Neude. In de voetballeeshoek kun je chillen en lekker...

  29 juni 2022

Meer nieuws


Uitgelicht

Eindeloos zomer lezen voor maar €30

De zomer is begonnen. Lezen en lenen is nu extra aantrekkelijk dankzij onze voordelige zomeractie. Van 1 juli t/m 21 augustus word je extra voordelig lid.

De favoriete leesplek van Luce

Heel veel kinderen lezen zelden een boek, maar er zijn ook kinderen die juist heel graag lezen. In deze serie zoeken we ze op en fotograferen we ze op hun favoriete leesplek. De serie is een samenwerking van de Utrechtse krant DUIC en de Bibliotheek Utrecht. Elke vrijdag staat er een ander kind in de krant op zijn of haar favoriete leesplek. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal terugvinden op onze site. Met altijd leuke leestips erbij.

Oorlog in Oekraïne

Vanuit onze collectie bieden we achtergronden en verhalen die je meer inzicht geven over de oorlog in Oekraïne. De collectietips zijn te vinden in onze catalogus, maar we hebben ze ook samengebracht in de bibliotheek zelf. (foto: Victor Katikov).

 • In actie komen voor Oekraïne? Dat kan via Giro555
 • Oekraïns leren? Download de gratis app Duolingo
 • Leen duizenden gratis e-books en luisterbook via de app 'Ukraine Unlimited Learning'. Lees meer

Door en voor Utrechters!

De biblotheek is een ontmoetingsplek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Zelf een een activiteit of evenement organiseren in de bieb? Stuur ons een mail!

TijdschrijftenBieb app: gratis voor leden!

De zomervakantie staat voor de deur, een mooi moment om je favoriete tijdschriften erbij te pakken. Via de TijdschriftenBieb app lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Flair en van Happinez to Vrij Nederland. De app is gratis voor leden.

Agenda

 • di 09 aug Filmprogramma: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  9 augustus 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

 • wo 10 aug Voorlezen in de bieb

  Wie veel leest, leert veel nieuwe woorden. Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren 1.000 nieuwe woorden in een jaar. Laat je lekker voorlezen in de bieb!

  10 augustus 2022

  Verschillende vestigingen | elke woensdag, vrijdag en zaterdag

 • wo 10 aug Filmprogramma: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  10 augustus 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

 • wo 10 aug Buurtkoffie in de bibliotheek Vleuterweide

  Op zoek naar ontmoeting en contact in de wijk? Kom naar de wekelijkse buurtkoffie! Samen koffie drinken en gezellig kletsen. De buurtkoffie is een samenwerkingsproject van Buurtteam Sociaal, DOCK en Bibliotheek...

  Van 14:00 tot 16:00

  Bibliotheek Vleuterweide (achterin de centrale ruimte, onder de trap)

 • do 11 aug Filmprogramma: Hoogt in bieb Neude

  Van dinsdag tot en met zondag vertoont 't Hoogt bijzondere, onalledaagse kwaliteitsfilms met inhoud. Je vindt de gehele programmering op hoogt.nl/biebneude.

  11 augustus 2022

  De Bibliotheek Neude | Filmzaal

Bekijk de volledige agenda

Diensten en faciliteiten

Horeca

Neem in Bibliotheek Neude gezellig plaats bij Meneer Potter (begane grond) of eetbar Noda op de tweede verdieping. In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kan dat bij Buurten in de Bieb.


Nieuw in de bibliotheek

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen

Vandaag geopend

Bibliotheek Neude
09:00 - 21:00
Bibliotheek De Meern
14:00 - 18:00
Bibliotheek Hoograven
14:00 - 18:00
Bibliotheek Lunetten
14:00 - 18:00
Bibliotheek Oog in Al
14:00 - 18:00
Bibliotheek Overvecht
14:00 - 18:00
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
11:30 - 18:00
Bibliotheek Vleuten-dorp
09:00 - 17:00
Bibliotheek Vleuterweide
14:00 - 18:00
Bibliotheek Zuilen
14:00 - 18:00

Naar alle openingstijden