De Bibliotheek Utrecht

Het laatste nieuws

Meer en langer lenen

Materialen die je vanaf vandaag leent of verlengt, krijgen een uitleentermijn van zes weken. Je mag vanaf vandaag 20 materialen op een pas lenen. Zo voorkomen we extra bezoeken aan de bibliotheek.

15 oktober 2020

naar al het nieuws

Hoogt in Bieb Neude

Hoogt in Bieb Neude programmeert bijna dagelijks in de Filmzaal op de tweede verdieping. Van dinsdag tot en met zondag kun je kijken naar bijzondere, onalledaagse premièrefilms. De focus ligt hierbij op onalledaagse premièrefilms, documentaires, films van eigen bodem en jeugdfilms. En natuurlijk komen ook boekverfilmingen aan bod.

Rustig lenen, lezen en ontmoeten

We hebben onze rustige uren op een rijtje gezet. Zodat bezoekers die tot de kwetsbare groep behoren weten op welk tijdstip zij naar de bibliotheek kunnen. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan blijven lezen en lenen. De openingstijden van alle vestigingen vind je op onze pagina met coronarichtlijnen.

 • Over grenzen

  Waar denk je aan als je aan grenzen denkt? Aan grenzen tussen landen, je eigen grenzen of aan tijdsgrenzen? ‘Over grenzen’ gaat er allemaal over. Ga in september en oktober op avontuur in jouw denken en ontdek de wereld achter jouw grenzen

  Lees meer

Binnenkort in de bibliotheek of online

 • Tussen de Regels met antropoloog Sinan Çankaya en Schiavone Simson (uitverkocht)

  In deze literaire talkshow gaat host Oscar Kocken onder in gesprek met Sinan Çankaya en Schiavone Simson. Çankaya is cultureel antropoloog en schrijver en is vooral bekend van zijn populaire boek Mijn...

  Van 20:00 tot 21:45

  De Bibliotheek Neude - Theater

  za 24 okt

 • Animatieplaats tijdens Cinekid on Tour 3+ jaar (afgelast)

  Met een professionele animator maak je een echte animatiefilm in stop-motion. De inhoud van de workshop sluit aan bij de film Pettson en Findus.

  22 oktober 2020 t/m 24 oktober 2020

  Bibliotheek Neude | 6+ jaar

  22 okt t/m 24 okt

 • Online apptour (afgelast)

  Maak live kennis met de nieuwe app van de Online Bibliotheek

  24 oktober 2020

  Bibliotheek Neude | Grote hal

  za 24 okt

 • Jeugdtheater: Tik Tak Slaap (2+jaar) (uitverkocht!)

  In Tik Tak Slaap tovert een actrice een ladekast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Zij speelt het verhaal van Pop die bang is in het donker en Mama die maar niet aan zichzelf toekomt....

  Van 10:30 tot 11:10

  Bibliotheek Neude | Theater

  zo 25 okt

 • Cinekid on Tour

  Naast het Cinekid Festival zijn er ook kleine festivals bij o.a. filmtheaters en bibliotheken. Samen met Hoogt in Bieb Neude komt Cinekid on Tour nu naar de bieb. Geniet van de films en reserveer je plekje...

  17 oktober 2020 t/m 25 oktober 2020

  Bibliotheek Neude

  17 okt t/m 25 okt

Bekijk de volledige agenda

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen

Schrijfwedstrijd: de prijzen zijn bekend!

Actueel | Black Lives Matter

De bibliotheek is er voor iedereen. Ongelijkheid, discriminatie en racisme passen daar niet bij. Het is onze taak om Utrechters te informeren en met elkaar in gesprek te brengen. Bezoek onze programma’s en verdiep je kennis met behulp van onze collectie.

We hebben rondom de actuele gebeurtenissen een Black Lives Matter- leeslijst samengesteld.

Donorregistratie

Op 1 juli ging de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar is vanaf heden opgenomen in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Ontdek ook ons online aanbod

Wist je dat we ook een veelzijdig online aanbod bieden boordevol e-books, luisterboeken, podcast en educatieve materialen? Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lees meer

Nieuw in de Bibliotheek

Richtlijnen rond corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken.

Bekijk onze richtlijnen