De Bibliotheek Utrecht

 • Over grenzen

  September en oktober

  Lees meer

Schrijfwedstrijd: de prijzen zijn bekend!

Hoogt in Bieb Neude

Hoogt in Bieb Neude programmeert bijna dagelijks in de Filmzaal op de tweede verdieping. Van dinsdag tot en met zondag kun je kijken naar bijzondere, onalledaagse premièrefilms. De focus ligt hierbij op onalledaagse premièrefilms, documentaires, films van eigen bodem en jeugdfilms. En natuurlijk komen ook boekverfilmingen aan bod.

Bibliotheek Overvecht gesloten wegens verbouwing

De Bibliotheek Overvecht wordt vernieuwd en is op dit moment gesloten. De bibliotheek zal 3 maanden dicht zijn. Daarna gaan we weer open met een mooie, nieuwe bibliotheek.

Over grenzen

Waar denk je aan als je aan grenzen denkt? Aan grenzen tussen landen, je eigen grenzen of aan tijdsgrenzen? ‘Over grenzen’ gaat er allemaal over. In de bieb vind je ruimte en rust om jouw grenzen af te tasten en te verkennen. Lees verhalen en ga in gesprek met onbekenden. Ga in september en oktober op avontuur in jouw denken en ontdek de wereld achter jouw grenzen.

Lees meer

Binnenkort in de bibliotheek of online

 • Voorlezen | 4-8 jaar

  Niks lekkerder dan voorgelezen worden. Nieuwe dingen ontdekken en wegdromen naar onbekende werelden. Kom luisteren naar de mooiste verhalen. Een keer per maand lezen voorlezers van Books by Ani voor in...

  Van 14:00 tot 14:30

  Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

  za 19 sep

 • Cursus LEGO Young Engineers 6-11 jaar

  Leer al bouwend meer over wetenschap en techniek in deze Bricks Challenge cursus. Tijdens de lessen ga je aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO®. Elke les begint met een korte uitleg over een technisch...

  Van 14:00 tot 15:15

  Laboratorium - De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | 6-11 jaar

  za 19 sep

 • Cursus LEGO Young Engineers 6-11 jaar

  Leer al bouwend meer over wetenschap en techniek in deze Bricks Challenge cursus. Tijdens de lessen ga je aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO®. Elke les begint met een korte uitleg over een technisch...

  Van 11:30 tot 12:45

  Laboratorium - De Bibliotheek Neude | 6-11 jaar

  za 19 sep

 • Jeugdfilm  | Where the Wild things are  (Max en de Maximonsters)

  Filmbewerking door regisseur  Spike Jonze en scenarist Dave Eggers van het wereldberoemde jeugdboek Max en de Maximonsters van Maurice Sendak.  

  Van 15:00 tot 17:00

  Bibliotheek Neude | Theater | 9+

  za 19 sep

 • Zomaar op zaterdag

  Tijdens dit open podium delen stadsgenoten o.a. muziek, hun verhalen met je. Of ze geven een korte lezing. Laat je verrassen. Toegang gratis.

  Van 15:00 tot 16:00

  Leidsche Rijn Centrum - Trap

  za 19 sep

Bekijk de volledige agenda

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen

Het laatste nieuws

Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

Vandaag zijn de prijswinnaars van de zomerse schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Utrecht bekendgemaakt. Dat gebeurde in drie rondes in Theater Bibliotheek Neude.

13 september 2020

naar al het nieuws

Richtlijnen rond corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken.

Bekijk onze richtlijnen

Actueel | Black Lives Matter

De bibliotheek is er voor iedereen. Ongelijkheid, discriminatie en racisme passen daar niet bij. Het is onze taak om Utrechters te informeren en met elkaar in gesprek te brengen. Bezoek onze programma’s en verdiep je kennis met behulp van onze collectie.

We hebben rondom de actuele gebeurtenissen een Black Lives Matter- leeslijst samengesteld.

Donorregistratie

Op 1 juli ging de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar is vanaf heden opgenomen in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden.

Ontdek ook ons online aanbod

Wist je dat we ook een veelzijdig online aanbod bieden boordevol e-books, luisterboeken, podcast en educatieve materialen? Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lees meer

Nieuw in de Bibliotheek