De Bibliotheek Utrecht

Uitgelicht

Informatiepunten in de bieb van start

Het Informatiepunt is er voor al je vragen. Vragen over taalles, computers, gezondheid, werk, wonen, de overheid en geld en inkomen. Stel ze bij het Informatiepunt en de bibliotheek helpt je verder. We luisteren naar je vragen en denken met je mee. We geven direct informatie of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.  

Het Informatiepunt is er voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bieb.

NIEUW: NUpas

Met de NUpas kun je zonder abonnement een boek, tijdschrift of ander materiaal lenen. Zoveel je wilt, zo vaak je wilt. Je schrijft je in met het inschrijfformulier, koopt een pas (€ 2,50) bij de balie en zet tegoed op je pas. Met dat tegoed betaal je € 2,00 per geleend item. Zo simpel is het.

Vanavond: Pitch night Awesome Utrecht

Elke twee maanden is er een pitch night waarin 5 ideeën om Utrecht nog toffer te maken aan een team van twintig investeerders worden gepitcht. De investeerders bepalen aan het einde van de avond wat het beste idee is. De winnaar krijgt € 1000 contant. Kijk vanavond vanaf 20.00 uur live mee vanuit de Bibliotheek Neude via Zoom!

Geef de Dom kleur!

Zaterdag 26 juni is het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren is gelegd. Dat vieren we met een XXXL-kleurplaat van de Domtoren, én een kleurwedstrijd. Illustrator Ellen de Bruijn, bekend van het ‘Prentenboek Utrecht’ tekende hiervoor een kleurplaat van de Domtoren.

Haal nu je kleurplaat op

Haal een kleurplaat op bij 1 van de 13 vestigingen van bibliotheek Utrecht of download ‘m op onze speciale 'Geef de Dom Kleur-pagina'. Leef je uit en lever het resultaat vóór zondag 1 augustus in. Eind augustus maken we de winnaars bekend.

Dat is de kunst!

Overweldigende gitaren, agressieve drums en langharige mannen die duistere teksten in de microfoon schreeuwen. Metal muziek is niet bepaald easy listening. Toch veroverde dit genre vanaf de jaren '70 de harten van menig muziekliefhebber. Hoe kun je metal beter begrijpen? Muziekjournalist (NRC) én metalliefhebber Peter van der Ploeg heeft het antwoord. In dit college neemt hij hij mee in de metal geschiedenis, de uiteenlopende subgenres én bestrijdt hij enkele hardnekkige vooroordelen. Van black metal tot death metal, van Black Sabbath tot Within Temptation en van duivelsaanbidding tot klimaatverandering: het komt allemaal voorbij. Met Peters tips en uitleg komt metal tot leven en verovert dit genre wellicht ook jouw oren!

(Online) Agenda

 • Pitch night Awesome Utrecht

  Elke twee maanden is er een pitch night waarin 5 ideeën aan een team van twintig investeerders worden gepitcht. De investeerders bepalen aan het einde van de avond wat het beste idee is. De winnaar krijgt...

  Van 20:00 tot 22:00

  Online (via livestream)

  di 22 jun

 • Geef de Dom kleur

  Zaterdag 26 juni is het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren is gelegd. Deze feestelijke dag mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Illustrator Ellen de Bruijn, bekend van het prentenboek...

  Van 13:00 tot 16:00

  Domplein / De bibliotheek Neude

  za 26 jun

 • Hoe kijk je naar abstracte kunst?

  Een serie laagdrempelige online mini-colleges van TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en Bibliotheek Utrecht over verschillende kunstuitingen.

  28 juni 2021

  Online via YouTube

  ma 28 jun

 • Generale repetitie: Salomonsoordeel

  De bijzonder voorstelling Salomonsoordeel van theatergroep Ilay speelt van woensdag 30 juni t/m zondag 11 juli in de grote hal van bieb Neude. Op dinsdag 29 juni is de generale repetitie en daar kan jij...

  Van 19:30 tot 22:30

  Bibliotheek Neude

  di 29 jun

 • YA Live!

  De Young Adult Leesclub goes digital! Waar we vroeger in de bibliotheek zaten, gaan we nu online. Op InstaLive kun je iedere laatste woensdag van de maand meepraten over jouw favoriete genre: Young Adult....

  Van 16:30 tot 17:15

  Live via Instagram (@bibliotheekutrecht)

  wo 30 jun

Bekijk de volledige agenda

Biep biep podcast

Beluister ons online programma via de Biepbiep Podcast op Spotify! Er zijn regelmatig nieuwe aflevering, dus houd deze pagina goed in de gaten. Gebruik je geen Spotify? Dan vind je ons programma ook op SoundCloud.

Livestreams

Veel van onze programma's zijn online te volgen, maar soms maken we ook een live-registratie van een programma dat bij ons in de bieb plaatsvindt. Bekijk ons online programma (terug) in dit livestream-overzicht.

Ontdek nog meer online aanbod

Naast podcasts en livestreams vind je bij de bieb natuurlijk ook e-books en luisterboeken. Daarnaast bieden we ook informatieve en educatieve materialen voor jong en oud. Er is voor iedereen wat te vinden bij de bibliotheek.

Lid worden?

Word lid van de bieb en krijg direct toegang tot honderdduizenden boeken, 30.000 e-books en meer dan 4.200 luisterboeken. Voor iedereen is er een geschikt abonnement. Of je nu veel of weinig leest.

Bekijk onze abonnementen

Nieuw in de Bibliotheek


Richtlijnen rond corona

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken.

Bekijk onze richtlijnen

Vandaag geopend

Bibliotheek Neude
09:00 - 21:00
Bibliotheek De Meern
14:00 - 18:00
Bibliotheek Hoograven
10:00 - 18:00
Bibliotheek Kanaleneiland
10:00 - 18:00
Bibliotheek Oog in Al
10:00 - 18:00
Bibliotheek Overvecht
10:00 - 18:00
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum
10:00 - 18:00
Bibliotheek Tuinwijk
10:00 - 18:00
Bibliotheek Vleuterweide
10:00 - 18:00
Bibliotheek Zuilen
14:00 - 18:00

Naar alle openingstijden