Steun de bieb!

Je kunt de bibliotheek ondersteunen om haar maatschappelijke en culturele rol en positie binnen Utrecht te behouden en te versterken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Als vriend, via een donatie of een partnership. In 2023 is het doel waaraan je bijdraagt leesbevordering en leesplezier voor kinderen en jongeren.

Word vriend

Als Vriend van Bibliotheek Utrecht verbind je je aan de bibliotheek door jaarlijks €30, €60 of €120 bij te dragen. Als Vriend van Bibliotheek houden we je eens per halfjaar op de hoogte van het beoogde doel. In 2023 is dit leesbevordering voor kinderen en jongeren. Af en toe nodigen we je uit voor een speciale gelegenheid voor Vrienden van Bibliotheek Utrecht.

Wanneer je op de onderstaande knop drukt en je postcode en geboortedatum invult wordt het vriendenabonnement zichtbaar. Met dit abonnement leen je geen items maar steun je de bibliotheek.

Word vriend van Bibliotheek Utrecht

foto: Robert Oosterbroek 

Doneren

Via Vriend van Bibliotheek Utrecht geef je een vaststaand bedrag per jaar. Wil je een ander bedrag geven of eenmalig doneren? Of ben je al donateur en wil je je bijdrage wijzigen of stopzetten? Neem dan contact op met Anouk Prins, Adviseur development en filantropie via doneren@bibliotheekutrecht.nl.

ANBI

Bibliotheek Utrecht is een ANBI-instelling en je gift is daarom aftrekbaar. Lees hier meer.

Terugblik 2022

In 2022 werkten we met de ontvangen bijdragen aan mooie projecten die lezen en leesplezier bevorderen.

Zo waren we in de zomerperiode buiten de bibliotheek te vinden bij voorleesfeesten en waren we bij de Sinterklaasintocht. In januari 2022 startte de campagne Wie dit leest… kan ook een boek lezen. Met de giften konden we bovendien door samenwerkingen met scholen honderden Utrechtse kinderen inschrijven.

Foto: Jelmer de Haas