Resultaat 1 - 10 (van 58)

• Aangepaste openingstijden, de bieb buiten en veel voordeel deze zomer Bekijk details

15 juli 2021

Van maandag 19 juli t/m zondag 29 augustus geldt het zomerrooster met aangepaste openingstijden. Let op: Bibliotheek Vleuterweide is gesloten van 28 juli t/m 8 augustus vanwege een verbouwing. In die periode kun je terecht bij alle andere 12 bibliotheken in Utrecht. Het dichtstbijzijnd zijn Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Vleuten en De Meern.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden, de bieb buiten en veel voordeel deze zomer

• Bibliotheek Vleuterweide gesloten wegens verbouwing van 28 juli t/m 8 aug Bekijk details

15 juli 2021

Bibliotheek Vleuterweide gaat verbouwen. Burchtpoort verandert. De bieb gaat naar de begane grond en de hal. Het Amadeus Lyceum verhuist naar de eerste verdieping. Vanwege de verhuizing is Bibliotheek Vleuterweide gesloten van woensdag 28 juli tot en met zondag 8 augustus, ook de inleverbus is dan dicht. Je bent welkom in een van de andere 12 bibliotheken in Utrecht. Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is de dichtstbijzijnde vestiging. Ook bibliotheek Vleuten en de Meern zijn dichtbij.

Bekijk details van Bibliotheek Vleuterweide gesloten wegens verbouwing van 28 juli t/m 8 aug

• Bibliotheek Utrecht slaat handen ineen met City Hub voor duurzaam transport Bekijk details

5 juli 2021

Door de samenwerking met City Hub gaat Bibliotheek Utrecht over op emissieloos transport. Daarnaast gaat het aantal transportbewegingen naar beneden. De samenwerking start vanaf 5 juli.

Bekijk details van Bibliotheek Utrecht slaat handen ineen met City Hub voor duurzaam transport

• Goed nieuws! Bekijk details

25 juni 2021

Bibliotheek Utrecht gaat steeds verder open met de nieuwste versoepelingen. Je bent van harte welkom om te lenen, lezen, kopiëren, printen, werken en studeren. Je kunt zo binnenlopen bij de bibliotheek.

Bekijk details van Goed nieuws!

• Informatiepunten in de bieb van start vanaf 9 juni Bekijk details

8 juni 2021

Het Informatiepunt is er voor al je vragen. Vragen over taalles, computers, gezondheid, werk, wonen, de overheid en geld en inkomen. Stel ze bij het Informatiepunt en de bibliotheek helpt je verder. We luisteren naar je vragen en denken met je mee. We geven direct informatie of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Bekijk details van Informatiepunten in de bieb van start vanaf 9 juni

• Winnaars Nederlandse Thrillerprijzen bekend Bekijk details

5 juni 2021

In Bibliotheek Neude werden zaterdagmiddag de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen 2021 bekend gemaakt. Bernice Berkleef wint met Bloedsteen de Gouden Strop 2021, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. De Vlaamse auteur Toni Coppers won de tweede editie van de Hebban Thrillerprijs met het boek Val, de lezersjuryprijs van lezerscommunity Hebban. Floris Kleijne won met Klaverblad de Schaduwprijs, de aanmoedigingsprijs voor het beste thrillerdebuut. De Zilveren...

Bekijk details van Winnaars Nederlandse Thrillerprijzen bekend

• Koop nu 't Uteregse Leesplankie bij jou in de buurt Bekijk details

2 juni 2021

Vanmiddag is 't Uteregse Leesplankie gepresenteerd in het Theater van bibliotheek Neude. Het Leesplankie is te koop bij Catch (Domstraat), Café Willem Slok (Korte Koestraat) en de VVV (Domplein), maar bestellen kan ook.

Bekijk details van Koop nu 't Uteregse Leesplankie bij jou in de buurt

• Utrechtse Charlie Atsma wint derde prijs in Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

28 mei 2021

De Utrechtse Charley Atsma heeft de derde prijs behaald in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In TivoliVredenburg nam zij het woensdag 26 mei op tegen elf andere provinciale voorleeskampioenen.

Bekijk details van Utrechtse Charlie Atsma wint derde prijs in Nationale Voorleeswedstrijd

• Vitrine vol archeologische vondsten in Bibliotheek Neude Bekijk details

20 mei 2021

In Bibliotheek Neude, op de tweede etage, vlakbij de ingang van de Filmzaal, staat een bijzondere vitrine. Vol spullen van de archeologische opgravingen aan de Neude, gedaan tijdens de verbouwing van het voormalige postkantoor tot bibliotheek. Opgegraven door stadsarcheoloog Jeroen van der Kamp en zijn team.

Bekijk details van Vitrine vol archeologische vondsten in Bibliotheek Neude

• De eindexamens zijn begonnen Bekijk details

20 mei 2021

Op zoek naar inspiratie, focus en andere tips tijdens deze spannende tijd? Bekijk onze collectie. Wij wensen alle kandidaten veel succes!

Bekijk details van De eindexamens zijn begonnen