Resultaat 1 - 10 (van 40)

• Binnenkijken in de Bibliotheek Neude

6 februari 2019

In het voorjaar van volgend jaar is het zover: dan opent de nieuwe centrale Bibliotheek van Utrecht haar deuren. In een van de meest iconische gebouwen van de stad, het voormalige postkantoor op de Neude. Het gebouw wordt verbouwd door a.s.r., de eigenaar van het gebouw. Naast een Bibliotheek komt er in het gebouw ook winkelruimte en een fietsenstalling voor 1100 fietsen. Afgelopen donderdag mochten we binnenkijken om met eigen ogen te zien hoe de verbouwing vordert.

Bekijk details van Binnenkijken in de Bibliotheek Neude

• Het Grijze Koppen Orkest in Zuilen

25 januari 2019

Als je op maandagochtend tussen half 11 en half 12 in de Bibliotheek Zuilen komt, klinkt er muziek. Dan repeteert namelijk het Grijze Koppen Orkest onder leiding van dirigent Peter de Boer. Ik repeteer een keertje mee.

Bekijk details van Het Grijze Koppen Orkest in Zuilen

• Kinderen interviewen directeur Ton van Vlimmeren

16 januari 2019

Wie is je grootste fan, wat was je lastigste klant en wat is je lievelingsboek? Een paar voorbeelden van vragen die gesteld werden.

Bekijk details van Kinderen interviewen directeur Ton van Vlimmeren

• Studenten Muziek en Technologie op jacht naar geluiden van Zuilen

11 januari 2019

Hoe klinkt de Utrechtse wijk Zuilen en hoe vertaal je dat naar muziek? Examenkandidaten Eefje van den Brink en Julius van IJperen van HKU Muziek en Technologie trekken met opnameapparatuur de wijk in om het uit te vinden. 'Elk geluid is welkom!', zeggen de twee. 'We zoeken naar typische fragmenten op straat, maar het mag ook om bijvoorbeeld muziektracks gaan.' Op 16 februari 2019 geven de studenten samen met de Zuilense beatproducer Tantu (Teun de Kruif) een optreden in de lokale Bibliotheek, waarbij...

Bekijk details van Studenten Muziek en Technologie op jacht naar geluiden van Zuilen

• Nieuw abonnement 'Jong'

10 januari 2019

Nieuw dit jaar is het aantrekkelijk geprijsde abonnement voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Voor 25 euro ben je een jaar lang lid van de Bibliotheek en kun je onbeperkt lenen.

Bekijk details van Nieuw abonnement 'Jong'

• Problemen e-booksapp

20 december 2018

Er zijn al een tijdje problemen met de app van de Bibliotheek waarmee je e-books kunt lezen op je smartphone. iPhonegebruikers hebben bijvoorbeeld last van verspringende of lege pagina's. Gebruikers van de Android-app (o.a. Samsung) lukt het soms niet om nieuwe e-books op te halen of hun boekenplank te verversen.

Bekijk details van Problemen e-booksapp

• Interviews met ouderen en jongeren van Digitale Buddies

20 december 2018

Een huis zoeken op Funda, voor veel mensen een koud kunstje, maar voor veel ouderen is het abacadabra. Als je niet meer werkt of naar school gaat, hoe kun je dan toch meekomen met digitale ontwikkelingen? Gelukkig zijn er nu Digitale Buddies die je daarmee kunnen helpen!

Bekijk details van Interviews met ouderen en jongeren van Digitale Buddies

• Ruimere openingstijden vanaf januari 2019

12 december 2018

Vanaf 1 januari 2019 gelden er nieuwe verruimde openingstijden

Bekijk details van Ruimere openingstijden vanaf januari 2019

• Warme Kerst in onze Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

10 december 2018

In onze Bibliotheek staat van 6 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met daarin een kerstgedachte in de Joris’ Kerstboom. De kerstbomen vind je in de Centrale Bibliotheek, Zuilen, Hoograven, Overvecht en Kanaleneiland.

Bekijk details van Warme Kerst in onze Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

• Cursussen stoppen in 2019

10 december 2018

Per 1 januari 2019 stopt de online Bibliotheek met de cursussen. Je kunt nog tot en met 31 december cursussen downloaden.

Bekijk details van Cursussen stoppen in 2019