Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 51)

 • Weer open Bekijk details

  17 mei 2021

  De verwachting is dat bibliotheken op donderdag 20 mei weer (een beetje) open mogen. Onder welke voorwaarden is op dit moment nog niet duidelijk. Hou voor de laatste ontwikkelingen onze website en onze social media in de gaten. Zodra we meer weten sturen we onze leden ook een mail met alle informatie. We zijn blij om iedereen weer te verwelkomen!

  Bekijk details van Weer open

 • De eindexamens zijn begonnen Bekijk details

  17 mei 2021

  Op zoek naar inspiratie, focus en andere tips tijdens deze spannende tijd? Bekijk onze collectie. Wij wensen alle kandidaten veel succes!

  Bekijk details van De eindexamens zijn begonnen

 • Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek Bekijk details

  11 mei 2021

  Vanwege de lockdown is de bieb gesloten. Leden kunnen blijven lezen en inleveren via de Afhaalbieb. De Afhaalbieb is open tijdens de reguliere openingstijden. We vragen je alleen te komen. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

  Bekijk details van Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek

 • Europadag Bekijk details

  11 mei 2021

  Op zondag 9 mei was het Europadag: het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Het is de verjaardag van de historische Schuman-verklaring.

  Bekijk details van Europadag

 • Nieuw binnen: De Zevende Zus van Lucinda Riley! Bekijk details

  5 mei 2021

  Vanochtend zijn de eerste dertig boeken van De zeven zussen van Lucinda Riley opgehaald bij Broese. De boeken zijn direct ingewerkt en klaargemaakt om te lenen. Vanmiddag gaan ze naar de vestigingen en morgen staan ze klaar voor de eerste leners. Sta je in de wachtrij voor het zevende deel? Nog even geduld, de komende dagen komen er nog veel meer exemplaren binnen.

  Bekijk details van Nieuw binnen: De Zevende Zus van Lucinda Riley!

 • Mooi Meegenomen! Bekijk details

  3 mei 2021

  Mooi Meegenomen is een initiatief van ervaringsdeskundigen Tilly, Nazli en Shahab van de Armoedecoalitie Utrecht, Bibliotheek Utrecht, DOCK, Utrecht Natuurlijk, Voedseltuin Overvecht en Bij Bosshardt. Ken jij of ben jij iemand die wel een extra steuntje kan gebruiken? Dan is de Mooi Meegenomen Goodiebag een fijne verrassing. Een tas vol verzorgingspullen, tips voor gezond leven of tuinieren en informatiespreekuren bij de bieb.

  Bekijk details van Mooi Meegenomen!

 • Charley is voorleeskampioen van de provincie Utrecht Bekijk details

  30 april 2021

  Charley van OBS Waterrijk uit Utrecht heeft op 29 april 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 26 mei aanstaande gaat Charley de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Als Charley wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

  Bekijk details van Charley is voorleeskampioen van de provincie Utrecht

 • (her)denken voor de deur Bekijk details

  30 april 2021

  Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Linda Bosch in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de voorstelling (her)denken voor de deur. Op 3 en 4 mei trekken de spelers van Theaterschool Utrecht door de stad met verhalen, gedachten en verzamelde herinneringen over de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van (her)denken voor de deur

 • Reservering niet meer nodig Bekijk details

  20 april 2021

  Heb je een boek of iets anders gereserveerd dat je niet meer nodig hebt? Laat het ons weten. Dan kunnen we het boek voor de volgende lener klaarzetten.

  Bekijk details van Reservering niet meer nodig

 • Corona in begrijpelijke taal Bekijk details

  20 april 2021

  Op dinsdag 20 april was er weer een persconferentie. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden over de laatste regels tegen corona.

  Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal