Resultaat 1 - 10 (van 32)

• Meer en langer lenen

15 oktober 2020

Materialen die je vanaf vandaag leent of verlengt, krijgen een uitleentermijn van zes weken. Je mag vanaf vandaag 20 materialen op een pas lenen. Zo voorkomen we extra bezoeken aan de bibliotheek.

Bekijk details van Meer en langer lenen

• Corona in begrijpelijke taal

14 oktober 2020

Deze week was het in het nieuws. De nieuwe regels rondom corona zijn lastig te lezen. Hier leggen ze de belangrijkste dingen uit:

Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

• Coronamaatregelen

14 oktober 2020

De coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Uiteraard volgt bibliotheek Utrecht de instructies van de overheid, RIVM en Veiligheidsregio Utrecht. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Bekijk details van Coronamaatregelen

• De CoronaMelder-app

12 oktober 2020

Ben je in de buurt geweest van iemand die corona heeft? Dan geeft de CoronaMelder-app je een seintje. Wel of niet downloaden? Hoe werkt het? Is het wel veilig?

Bekijk details van De CoronaMelder-app

• Bibliotheek Waterwin gesloten

12 oktober 2020

Wegens omstandigheden is Bibliotheek Waterwin tot nader order gesloten. In alle andere vestigingen staan we graag voor je klaar. De dichtstbijzijnde vestiging is Leidsche Rijn Centrum.

Bekijk details van Bibliotheek Waterwin gesloten

• Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

9 oktober 2020

Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Yentl van Stokkum. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

Bekijk details van Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

• De nieuwe donorwet: wat betekent dit voor jou?

25 september 2020

Sinds 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Met deze wet wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dit niet te willen.

Bekijk details van De nieuwe donorwet: wat betekent dit voor jou?

• Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

13 september 2020

Vandaag zijn de prijswinnaars van de zomerse schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Utrecht bekendgemaakt. Dat gebeurde in drie rondes in Theater Bibliotheek Neude.

Bekijk details van Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

• Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

Naomi Kamminga en Vicky Donata winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek Utrecht

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

• Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar

13 september 2020

Youri van Boxtel en Zoƫ Mors winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek.

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar