Resultaat 1 - 10 (van 36)

• De rustige uurtjes in de bibliotheek

19 november 2020

De bibliotheken zijn weer open en we hebben de rustige uurtjes voor je op een rij gezet.

Bekijk details van De rustige uurtjes in de bibliotheek

• Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

18 november 2020

Vanaf donderdag 19 november zijn al onze vestigingen weer open. Om boeken te lenen en om naar activiteiten te gaan.

Bekijk details van Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

• Bibliotheek blijft open voor taal- en digitale vragen

6 november 2020

Bibliotheken spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. Daarom besloot de overheid dat bibliotheken gedeeltelijk open mogen om die rol te blijven vervullen. Wees welkom bij de volgende Doe Mee Startpunten en stel al je taal- en digitale vragen.

Bekijk details van Bibliotheek blijft open voor taal- en digitale vragen

• Corona in begrijpelijke taal

4 november 2020

Op dinsdag 17 november was er weer een persconferentie. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden over de laatste regels tegen corona. De belangrijkste maatregelen kun je hier lezen.

Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

• Diversiteit in de kunst in Utrecht: waar staan we en wat moet er gebeuren?

30 oktober 2020

Utrecht is een veelzijdige stad met een grote diversiteit aan bewoners, maar dit is niet altijd terug te zien in de kunsten. De motivatie is er bij kunst- en cultuurinstellingen, maar toch blijkt de Domstad achter te lopen op andere steden. Onder de paraplu Vier de verschillen gaat de Bibliotheek Utrecht langduriger in op verschillende issues rond culturele diversiteit en gendergelijkheid.

Bekijk details van Diversiteit in de kunst in Utrecht: waar staan we en wat moet er gebeuren?

• Meer en langer lenen

15 oktober 2020

Materialen die je vanaf vandaag leent of verlengt, krijgen een uitleentermijn van zes weken. Je mag vanaf vandaag 20 materialen op een pas lenen. Zo voorkomen we extra bezoeken aan de bibliotheek.

Bekijk details van Meer en langer lenen

• Coronamaatregelen

14 oktober 2020

De coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Uiteraard volgt bibliotheek Utrecht de instructies van de overheid, RIVM en Veiligheidsregio Utrecht. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Bekijk details van Coronamaatregelen

• De CoronaMelder-app

12 oktober 2020

Ben je in de buurt geweest van iemand die corona heeft? Dan geeft de CoronaMelder-app je een seintje. Wel of niet downloaden? Hoe werkt het? Is het wel veilig?

Bekijk details van De CoronaMelder-app

• Bibliotheek Waterwin gesloten

12 oktober 2020

Wegens omstandigheden is Bibliotheek Waterwin tot nader order gesloten. In alle andere vestigingen staan we graag voor je klaar. De dichtstbijzijnde vestiging is Leidsche Rijn Centrum.

Bekijk details van Bibliotheek Waterwin gesloten

• Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers

9 oktober 2020

Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Yentl van Stokkum. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

Bekijk details van Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers