Resultaat 1 - 10 (van 41)

• Hulp bij belastingaangifte

3 maart 2021

Je kunt vanaf 8 maart een afspraak maken voor hulp bij je belastingaangifte. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met het buurtteam in je wijk. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

• Geleende materialen inleveren

2 maart 2021

De inleverdata van geleende materialen hebben we tot nog toe steeds opgeschoven. Nu de lockdown nog langer duurt, vragen we je om materialen die je niet meer nodig hebt, terug te brengen naar de bibliotheek. Zodat andere leners de materialen ook kunnen lenen. Mocht je geen materialen in huis hebben, dan is deze oproep uiteraard niet van toepassing. De huidige inleverdatum voor alle materialen is 11 maart of later.

Bekijk details van Geleende materialen inleveren

• Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek

3 februari 2021

Vanwege de lockdown is de bieb gesloten. Leden kunnen blijven lezen en inleveren via de Afhaalbieb. De Afhaalbieb is open tijdens de reguliere openingstijden. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

Bekijk details van Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek

• Blijf lezen en haal een verrassingstas bij de bieb!

21 december 2020

Goed nieuws voor alle kinderen die lid zijn van de bieb en willen blijven lezen: de verrassingstas. Kom naar de bieb en haal een verrassingstas vol boeken. Je krijgt de tas mee op vertoon van je biebpas. Je mag de boeken een aantal weken lenen.

Bekijk details van Blijf lezen en haal een verrassingstas bij de bieb!

• Deirdre Carasso nieuwe directeur Bibliotheek Utrecht

16 december 2020

Vanaf vandaag is Deirdre Carasso de nieuwe directeur van Bibliotheek Utrecht en gaat Ton van Vlimmeren met pensioen. Carasso start in een periode van strenge lockdown, waarbij de bibliotheek alleen open kan zijn voor het afhalen van reserveringen.

Bekijk details van Deirdre Carasso nieuwe directeur Bibliotheek Utrecht

• Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis

10 december 2020

Twee weken geleden ontvingen al onze leden een bericht. Daarin schreven we dat er vanaf 1 januari 2021 € 1,25 betaald moet worden voor een reservering. Dat bericht leverde meer negatieve reacties op dan we hadden voorzien. Dat spijt ons. We willen onze collectie voor iedereen toegankelijk houden. Dat is de kracht van Bibliotheek Utrecht: In welke vestiging je ook bent, onze collectie is altijd bereikbaar.

Bekijk details van Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis

• Corona in begrijpelijke taal

8 december 2020

Op dinsdag 8 december was er weer een persconferentie. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden over de laatste regels tegen corona. De belangrijkste maatregelen kun je hier lezen.

Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

• De rustige uurtjes in de bibliotheek

19 november 2020

De bibliotheken zijn weer open en we hebben de rustige uurtjes voor je op een rij gezet.

Bekijk details van De rustige uurtjes in de bibliotheek

• Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

18 november 2020

Vanaf donderdag 19 november zijn al onze vestigingen weer open. Om boeken te lenen en om naar activiteiten te gaan.

Bekijk details van Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

• Diversiteit in de kunst in Utrecht: waar staan we en wat moet er gebeuren?

30 oktober 2020

Utrecht is een veelzijdige stad met een grote diversiteit aan bewoners, maar dit is niet altijd terug te zien in de kunsten. De motivatie is er bij kunst- en cultuurinstellingen, maar toch blijkt de Domstad achter te lopen op andere steden. Onder de paraplu Vier de verschillen gaat de Bibliotheek Utrecht langduriger in op verschillende issues rond culturele diversiteit en gendergelijkheid.

Bekijk details van Diversiteit in de kunst in Utrecht: waar staan we en wat moet er gebeuren?