Resultaat 1 - 10 (van 42)

• Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek

19 januari 2021

Vanwege de lockdown is de bieb gesloten. Leden kunnen blijven lezen en inleveren via de Afhaalbieb. De Afhaalbieb is open tijdens de reguliere openingstijden. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden.

Bekijk details van Lees je door de lockdown. Reserveer, haal een verrassingstas of ga naar de online bibliotheek

• Blijf lezen en haal een verrassingstas bij de bieb!

21 december 2020

Goed nieuws voor alle kinderen die lid zijn van de bieb en willen blijven lezen: de verrassingstas. Kom naar de bieb en haal een verrassingstas vol boeken. Er staan al tassen klaar, maar als je een speciale wens hebt, gaan we direct voor je aan de slag. Je krijgt de tas mee op vertoon van je biebpas. Je mag de boeken een aantal weken lenen.

Bekijk details van Blijf lezen en haal een verrassingstas bij de bieb!

• Deirdre Carasso nieuwe directeur Bibliotheek Utrecht

16 december 2020

Vanaf vandaag is Deirdre Carasso de nieuwe directeur van Bibliotheek Utrecht en gaat Ton van Vlimmeren met pensioen. Carasso start in een periode van strenge lockdown, waarbij de bibliotheek alleen open kan zijn voor het afhalen van reserveringen.

Bekijk details van Deirdre Carasso nieuwe directeur Bibliotheek Utrecht

• Bibliotheek Utrecht dinsdag 15 december gesloten

14 december 2020

Al onze vestigingen zijn op dinsdag 15 december in verband met de strenge lockdown gesloten. We gebruiken deze dag om te regelen dat er vanaf woensdag 16 december reserveringen opgehaald kunnen worden door onze leden.

Bekijk details van Bibliotheek Utrecht dinsdag 15 december gesloten

• Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis

10 december 2020

Twee weken geleden ontvingen al onze leden een bericht. Daarin schreven we dat er vanaf 1 januari 2021 € 1,25 betaald moet worden voor een reservering. Dat bericht leverde meer negatieve reacties op dan we hadden voorzien. Dat spijt ons. We willen onze collectie voor iedereen toegankelijk houden. Dat is de kracht van Bibliotheek Utrecht: In welke vestiging je ook bent, onze collectie is altijd bereikbaar.

Bekijk details van Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis

• Corona in begrijpelijke taal

8 december 2020

Op dinsdag 8 december was er weer een persconferentie. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden over de laatste regels tegen corona. De belangrijkste maatregelen kun je hier lezen.

Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

• Bibliotheek Overvecht weer open vanaf maandag 30 november

26 november 2020

De nieuwe bieb is bijna klaar. Na twee maanden verbouwen wacht er straks een fijne plek om even een krantje of tijdschrift te lezen. Maar er wacht ook een plek waar je elke week kan experimenteren, leren en ontdekken. Een huiskamer waar het prettig is om te zijn. En waar je buurtgenoten ontmoet.

Bekijk details van Bibliotheek Overvecht weer open vanaf maandag 30 november

• De rustige uurtjes in de bibliotheek

19 november 2020

De bibliotheken zijn weer open en we hebben de rustige uurtjes voor je op een rij gezet.

Bekijk details van De rustige uurtjes in de bibliotheek

• Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

18 november 2020

Vanaf donderdag 19 november zijn al onze vestigingen weer open. Om boeken te lenen en om naar activiteiten te gaan.

Bekijk details van Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open!

• Bibliotheek blijft open voor taal- en digitale vragen

6 november 2020

Bibliotheken spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. Daarom besloot de overheid dat bibliotheken gedeeltelijk open mogen om die rol te blijven vervullen. Wees welkom bij de volgende Doe Mee Startpunten en stel al je taal- en digitale vragen.

Bekijk details van Bibliotheek blijft open voor taal- en digitale vragen