Resultaat 11 - 20 (van 36)

• De nieuwe donorwet: wat betekent dit voor jou?

25 september 2020

Sinds 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Met deze wet wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dit niet te willen.

Bekijk details van De nieuwe donorwet: wat betekent dit voor jou?

• Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

13 september 2020

Vandaag zijn de prijswinnaars van de zomerse schrijfwedstrijd van de Bibliotheek Utrecht bekendgemaakt. Dat gebeurde in drie rondes in Theater Bibliotheek Neude.

Bekijk details van Naomi Kamminga, Youri van Boxtel en Karim Abbara winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek

• Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

Naomi Kamminga en Vicky Donata winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek Utrecht

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen jeugd 8-13 jaar

• Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar

13 september 2020

Youri van Boxtel en Zoë Mors winnaars schrijfwedstrijd Bibliotheek.

Bekijk details van Jury- en publieksprijzen categorie jongeren 14-21 jaar

• Bibliotheek gesloten tot en met 18 november

1 september 2020

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn vanaf woensdag 4 november 18.00 uur tot en met woensdag 18 november alle vestigingen van Bibliotheek Utrecht gesloten. Alle activiteiten in deze periode zijn afgelast. We vinden dit natuurlijk heel erg jammer, maar in deze tijd kan het niet anders. We vragen je begrip hiervoor.

Bekijk details van Bibliotheek gesloten tot en met 18 november

• Hoogt on Tour van start in filmzaal Bibliotheek Neude

27 augustus 2020

Vanaf donderdag 27 augustus heeft Hoogt on Tour een vaste locatie om films te vertonen. In de filmzaal van Bibliotheek Neude zal Hoogt on Tour zes dagen per week premièrefilms programmeren onder de naam Hoogt in Bieb Neude. Dit is voor Hoogt on Tour een mooie gelegenheid om weer een actieve rol te spelen in de binnenstad.

Bekijk details van Hoogt on Tour van start in filmzaal Bibliotheek Neude

• De Bibliotheek Overvecht gaat verbouwen vanaf maandag 24 augustus

23 juli 2020

De Bibliotheek Overvecht wordt vernieuwd. De bibliotheek is vanaf maandag 24 augustus gesloten. Er komt een nieuwe indeling, met meer ruimte voor activiteiten. Er komen nieuwe meubels, een nieuwe vloer, nieuwe verlichting, wanddecoraties en expositieruimte. De bibliotheek zal 3 maanden dicht zijn. Daarna gaan we weer open met een mooie, nieuwe bibliotheek.

Bekijk details van De Bibliotheek Overvecht gaat verbouwen vanaf maandag 24 augustus

• Deirdre Carasso nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht

21 juli 2020

Per 15 december treedt Deirdre Carasso aan als nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht. Zij volgt Ton van Vlimmeren op die eind dit jaar met pensioen gaat.

Bekijk details van Deirdre Carasso nieuwe directeur van de Bibliotheek Utrecht

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

5 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Onderzoeken & verdiepen met nieuwe digitale bronnen

29 juni 2020

Via de Bibliotheek Utrecht krijgen leden t/m november 2020 toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Onderzoeken & verdiepen met nieuwe digitale bronnen