Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 42)

 • Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

  8 mei 2020

  Maandag 11 mei mogen eindelijk de eerste bezoekers de Bibliotheek Neude binnen.

  Bekijk details van Wethouder Anke Klein opent de Bibliotheek Neude

 • De afhaalbieb

  7 mei 2020

  Zoals je misschien al hebt gehoord mogen de bibliotheken vanaf maandag 11 mei weer open. Dit betekent dat wij per direct met de Afhaalbieb zijn gestopt.

  Bekijk details van De afhaalbieb

 • Brieven die bleven - Theater na de Dam

  2 mei 2020

  In het kader van het nationale theaterprogramma Theater Na de Dam zou theatermaker Linda Bosch samen met Utrechtse jongeren een voorstelling maken, gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Die voorstelling zou gespeeld worden in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Bibliotheek Neude. Dat kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Hier lees je wat er wel gaat gebeuren.

  Bekijk details van Brieven die bleven - Theater na de Dam

 • Naar aanleiding van vragen in de media

  1 mei 2020

  Nadat we vorige week de informatie over het laatste kunstwerk van Maarten Baas publiceerden kregen we vragen uit de media over financiering van de kunst in de Bibliotheek Neude. En waren er gemengde reacties op het kunstwerk.

  Bekijk details van Naar aanleiding van vragen in de media

 • ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas

  24 april 2020

  Kennis laten maken met kunst en cultuur is een van de vijf wettelijke functies van de bibliotheek. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het programmeren van film, theater, dans en muziek. En door ruimte te bieden aan beeldende kunst, zowel met tijdelijke exposities als met permanente kunstwerken. Een onafhankelijke commissie met specialisten op het gebied van kunst selecteerde vijf Utrechtse kunstenaars, die ieder een nieuw kunstwerk maakten geïnspireerd op de architectuur van...

  Bekijk details van ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas

 • Opening Neude afgelast

  12 maart 2020

  Zoals je wellicht via de media hebt vernomen, dienen vanaf heden evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland te worden afgelast. Tot ons groot verdriet betekent dit dat de feestelijke opening van de nieuwe Bibliotheek Neude op vrijdag 13 maart niet doorgaat. Alle vestigingen blijven tot 1 juni gesloten. Inleveren, lenen en je reservering ophalen is daardoor niet mogelijk.

  Bekijk details van Opening Neude afgelast

 • Hedendaagse kunst in de nieuwe vestiging aan de Neude

  8 januari 2020

  Het is bijna zover. 13 maart opent Bibliotheek de Neude de deuren. Hiermee krijgt Utrecht er meteen éen van de grootste publieke gebouwen bij. Daar is ook ruimte voor hedendaagse kunst. Vijf prominente Utrechtse kunstenaars krijgen er een permanent podium voor hun kunstwerken.

  Bekijk details van Hedendaagse kunst in de nieuwe vestiging aan de Neude

 • Bibliotheek stopt met het uitlenen van cd’s

  11 december 2019

  Per januari 2020 stopt de bibliotheek met het uitlenen van cd’s. De cd-collectie gaat niet mee naar de Bibliotheek Neude. De collecties bladmuziek en muziekdvd’s gaan wel mee naar de Neude. Muziek lenen blijft mogelijk via Muziekweb.

  Bekijk details van Bibliotheek stopt met het uitlenen van cd’s

 • Drie vragen aan een digitale buddy en haar leerlingen

  2 oktober 2019

  Ashemi Siriwardana (17), Willy (79) en Urmila (67) Underberg

  Bekijk details van Drie vragen aan een digitale buddy en haar leerlingen

 • Read2Me! Zoë Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2019

  22 maart 2019

  Zoë Atsma van het St. Gregoriuscollege is Utrechts Voorleeskampioen 2019. Bij de finale van Read2Me! in theater Zimihc versloeg zij 8 andere voorlezende brugklassers. Op donderdag 11 april vertegenwoordigt Zoë de stad Utrecht in de Provinciale Finale.

  Bekijk details van Read2Me! Zoë Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2019