Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 175)

 • Kunstenaar Pieke Bergmans doneert ‘Monsters’ aan de bieb Bekijk details

  15 mei 2023

  Heb jij onze drie nieuwe monsters al gezien in bieb Leidsche Rijn Centrum? Grote, aaibare monsters waar je op kunt spelen, zitten en lezen. Afgelopen zaterdag werden deze samen met alle aanwezige kinderen onthuld door kunstenaar Pieke Bergmans, die ze aan de bieb doneerde.

 • Shortlist NBD Biblion Gouden Strop is bekend Bekijk details

  10 mei 2023

  De shortlist voor de NBD Biblion Gouden Strop 2023 is bekend, dé Nederlandse thrillerprijs! De 5 titels hieronder zijn kanshebber. Op donderdag 25 mei maakt de jury bekend welk boek de winnaar is tijdens de feestelijke uitreiking in Bibliotheek Neude.

 • Domtoren in Goud voor Utrechtse fotograaf Anna van Kooij Bekijk details

  9 mei 2023

  Maandag 8 mei opende in Bibliotheek Neude de bijzondere fototentoonstelling De blik van Anna. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de Utrechtse fotograaf Anna van Kooij en bijeengebracht door haar opdrachtgevers uit de culturele sector. Voor haar werk kreeg Anna van Kooij de Domtoren in Goud. Deze werd uitgereikt door wethouder en loco-burgermeester Susanne Schilderman. Omdat Anna ongeneeslijk ziek is en in een hospice verblijft, nam haar partner Eric Kampherbeek deze onderscheiding in ontvangst....

 • Verzet vanuit het postkantoor Bekijk details

  5 mei 2023

  Op 4 mei, Dodenherdenking, is de tweede aflevering gelanceerd van de podcast ‘Ik verbind u door … Berichten uit Post Neude, Utrecht’.

 • Ticketverkoop Avond van het Spannende Boek gestart Bekijk details

  31 maart 2023

  Een programma voor de echte thrillerfans op donderdag 25 mei. Met interviews en sessies met thrillerauteurs als Mathijs Deen en Marion Pauw en de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop.

 • Laura Curina en Souhaila Massaoudi Utrechtse Voorleeskampioenen 2023 Bekijk details

  29 maart 2023

  Vrijdag 24 maart vonden in Theater Bibliotheek Neude twee Voorleeswedstrijden plaats. ’s Morgens de Utrechtse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor groepen 7 en 8. ‘s Middags de finale van Read2Me! voor brugklassers. Winnaars werden Laura Curina (foto) van basisschool Blink in Vleuten en ’s middags Souhaila Massaoudi van het Globe College.

 • ‘Intellectual heritage’, nieuw kunstwerk van Maarten Baas Bekijk details

  22 maart 2023

  'Intellectual heritage' van Maarten Baas is een van de vijf nieuwe kunstwerken die gemaakt zijn voor Bibliotheek Neude. Het hangt aan de gevel boven de entree. ‘Intellectual heritage’ is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het K.F. Hein Fonds, BPD Cultuurfonds en Gemeente Utrecht.

 • Aangepaste openingstijden paasdagen Bekijk details

  21 maart 2023

  De bibliotheken hebben aangepaste openingstijden rond de paasdagen.

 • Bericht over Financiën Bibliotheek Utrecht Bekijk details

  16 maart 2023

  In de media verschijnen berichten over onze financiën. We berichtten er vorig jaar al over. Bibliotheek Utrecht heeft een aanzienlijk structureel financieel tekort. Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen voor huur, onderhoud en energie. In 2023 is het tekort opgelost dankzij een eenmalige extra subsidie van de gemeente. Daarvoor zijn we hen zeer dankbaar. Echter, het probleem is daarmee niet structureel opgelost.

 • Uitbreiding openingstijden vanaf 1 maart Bekijk details

  1 maart 2023

  Woensdag 1 maart gaan de openingstijden wijzigen. De vestigingen gaan dan per week meer uren open: van 457,5 naar 508,5 uur per week. In een aantal wijkbibliotheken gaan we weer terug naar de eerdere situatie, voor andere vestigingen is het een nieuwe uitbreiding.

Paginanavigatie