Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 113)

 • Nieuwe coronamaatregelen vanaf 28 november Bekijk details

  26 november 2021

  Vanavond is er een persconferentie geweest. Het kabinet heeft nieuwe en strengere coronamaatregelen aangekondigd. De maatregelen gaan in op zondagochtend 28 november om 05.00 uur en gelden tot en met 18 december. Dit zijn de extra richtlijnen voor de bibliotheek:

 • Waterwin gesloten Bekijk details

  22 november 2021

  In verband met corona is Waterwin tot nader order gesloten. In Leidsche Rijn Centrum en Vleuterweide ben je van harte welkom.

 • Afgeschreven boeken Bekijk details

  17 november 2021

  Bibliotheek Den Haag gaat verbouwen, vooraf zijn er boeken afgeschreven. Daar zijn vragen over gesteld in de media. Hoe werkt dat eigenlijk in Bibliotheek Utrecht? Hoe wordt bepaald welke boeken er uitgaan? En waar gaan die naartoe? Je leest het hieronder.

 • Corona update Bekijk details

  12 november 2021

  Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden er nieuwe landelijke regels voor corona. Wij hebben onze coronarichtlijnen hieraan aangepast.

 • Nu te zien: 'De wandelaar: verhalen uit de wijk' Bekijk details

  1 november 2021

  In het kader van Nederland Leest maakt RTV Utrecht i.s.m. de bieb de serie ‘De wandelaar: verhalen uit de wijk.’ Elke aflevering wandelt een (Utrechtse) schrijver door een Utrechtse wijk en zijn er onverwachte ontmoetingen. De wandelingen zijn in Kanaleneiland, Overvecht, Hoograven en de binnenstad.

 • Tafel van Utrecht reikt Black Achievement Awards uit aan 4 Utrechters in Bibliotheek Neude Bekijk details

  29 oktober 2021

  Jaarlijks worden de Utrechtse Black Achievement Awards uitgereikt aan zwarte Utrechters die veel betekenen voor de stad. Dit jaar gaan de Awards naar Babah Tarawally, Natalja Macknack, Dainahare Polonia en Sigourney Kemper. De Tafel van Utrecht reikt ze op vrijdag 29 oktober uit aan hun gasten tijdens de talkshow Vrijdag Live in Bibliotheek Neude.

 • Nieuwe gratis wifi in de bibliotheek Bekijk details

  29 oktober 2021

  Vanaf 1 november is er in alle vestigingen, behalve Vleuten, nieuwe gratis wifi: publicroam. Het netwerk voor gasten, ‘deBibliotheekUtrecht’, komt per 1 november te vervallen. Met publicroam ben je na één keer aanmelden altijd direct verbonden met wifi zodra je in de bieb komt. Je gegevens zijn veilig en publicroam waarborgt je privacy. Steeds meer bibliotheken en openbare gebouwen werken met publicroam, zodat je ook daar direct bij binnenkomst op de wifi zit.

 • Kunstwerk Neude Bekijk details

  14 oktober 2021

  De plaatsing van ‘Intellectual heritage’, het lichtkunstwerk van Maarten Baas, op de luifel van Bibliotheek Neude, is weer een stap dichterbij.

 • Abdulrazak Gurnah wint Nobelprijs voor Literatuur Bekijk details

  7 oktober 2021

  De Nobelprijs voor Literatuur gaat dit jaar naar Abdulrazak Gurnah. De jury roemt de Tanzaniaanse romanschrijver voor zijn "compromisloze en meelevende beschrijving van de gevolgen van kolonialisme en het lot van vluchtelingen in de kloof tussen culturen en continenten".

 • Bibliotheek Overvecht weer open Bekijk details

  7 oktober 2021

  Bibliotheek Overvecht was gisteren tijdelijk gesloten vanwege een lekkage in het gebouw. De problemen zijn nu gelukkig verholpen en de bibliotheek is vandaag weer geopend.

Paginanavigatie