Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 177)

 • Bericht over Financiën Bibliotheek Utrecht Bekijk details

  16 maart 2023

  In de media verschijnen berichten over onze financiën. We berichtten er vorig jaar al over. Bibliotheek Utrecht heeft een aanzienlijk structureel financieel tekort. Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder prijsstijgingen voor huur, onderhoud en energie. In 2023 is het tekort opgelost dankzij een eenmalige extra subsidie van de gemeente. Daarvoor zijn we hen zeer dankbaar. Echter, het probleem is daarmee niet structureel opgelost.

 • Uitbreiding openingstijden vanaf 1 maart Bekijk details

  1 maart 2023

  Woensdag 1 maart gaan de openingstijden wijzigen. De vestigingen gaan dan per week meer uren open: van 457,5 naar 508,5 uur per week. In een aantal wijkbibliotheken gaan we weer terug naar de eerdere situatie, voor andere vestigingen is het een nieuwe uitbreiding.

 • Viering van het Fantastische Boek Bekijk details

  28 februari 2023

  Zaterdag 25 februari vierden we het Fantastisch Genre in Bibliotheek Neude tijdens de Middag van het Fantastische Boek. Een middag vol horror, fantasy en sciencefiction. Het was een drukbezocht, mooi en levendig evenement.

 • Pim Lammers Bekijk details

  15 februari 2023

  In alle vestigingen van Bibliotheek Utrecht hangt een gedicht van Pim Lammers. Hiermee steunen wij de Utrechtse dichter. Meer weten? Lees verder.

 • Meest geleend 2022 Bekijk details

  2 februari 2023

  Welke boeken waren in 2022 populair? Wij hebben de meest geleende boeken van het afgelopen jaar voor je op een rij gezet!

 • Safer Internet Day Bekijk details

  2 februari 2023

  Dinsdag 7 februari is het Safer Internet Day. Op deze dag is er aandacht voor het veilige, verantwoordelijke en positieve gebruik van technologie onder jongeren en kinderen.

 • Douwe Bob te gast in de bieb! Bekijk details

  26 januari 2023

  Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen geopend door singer-songwriter Douwe Bob. Op 25 januari kwam hij in bieb Neude voorlezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Zelf maakte Douwe Bob er ook een waar feestje van. Hij speelde piano, zong liedjes, maakte grapjes met de ouders en liet de kinderen dansen. Wij spraken hem vooraf over het voorlezen, zijn favoriete leesplek en zijn inspiratiebronnen.

 • Boeteregeling Bekijk details

  24 januari 2023

  In de landelijke media wordt bericht dat steeds meer bibliotheken (deels) boetevrij zijn of een afkoopregeling hebben voor boetes. Dit jaar gaan we kijken naar een verandering van de abonnementenstructuur. De boetes horen daar ook bij. Zodra daar meer over bekend is, zullen we dat laten weten aan onze leden, via deze site en onze nieuwsbrieven. Bij Bibliotheek Utrecht betaal je dit jaar nog wel boete. De boetes gaat in op de dag na het verstrijken van de inlevertermijn. Een paar dagen daarvoor krijg...

 • Terugblik 2022 Bekijk details

  29 december 2022

  2022 is voorbij. Wat was het een mooi jaar waarin we o.a. tal van programma's organiseerden, de Bibliotheek op School openden én meer dan 1.5 miljoen keer bezocht zijn! Dankjewel dat jij erbij was. In 2023 staan onze deuren weer voor je open. Kom vooral langs!

 • Winnaars iPad-winactie Bekijk details

  20 december 2022

  De winnaars van de iPad-winactie zijn bekend! Afgelopen week fietste Dounia van de bieb langs 12 verschillende biebvestigingen om aan alle winnaars hun iPad te overhandigen.

Paginanavigatie