Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 85)

 • Nieuw binnen: De Zevende Zus van Lucinda Riley! Bekijk details

  5 mei 2021

  Vanochtend zijn de eerste dertig boeken van De zeven zussen van Lucinda Riley opgehaald bij Broese. De boeken zijn direct ingewerkt en klaargemaakt om te lenen. Vanmiddag gaan ze naar de vestigingen en morgen staan ze klaar voor de eerste leners. Sta je in de wachtrij voor het zevende deel? Nog even geduld, de komende dagen komen er nog veel meer exemplaren binnen.

  Bekijk details van Nieuw binnen: De Zevende Zus van Lucinda Riley!

 • Mooi Meegenomen! Bekijk details

  3 mei 2021

  Mooi Meegenomen is een initiatief van ervaringsdeskundigen Tilly, Nazli en Shahab van de Armoedecoalitie Utrecht, Bibliotheek Utrecht, DOCK, Utrecht Natuurlijk, Voedseltuin Overvecht en Bij Bosshardt. Ken jij of ben jij iemand die wel een extra steuntje kan gebruiken? Dan is de Mooi Meegenomen Goodiebag een fijne verrassing. Een tas vol verzorgingspullen, tips voor gezond leven of tuinieren en informatiespreekuren bij de bieb.

  Bekijk details van Mooi Meegenomen!

 • Charley is voorleeskampioen van de provincie Utrecht Bekijk details

  30 april 2021

  Charley van OBS Waterrijk uit Utrecht heeft op 29 april 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 26 mei aanstaande gaat Charley de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Als Charley wint mag zij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2021 van het Kinderboekenmuseum noemen.

  Bekijk details van Charley is voorleeskampioen van de provincie Utrecht

 • (her)denken voor de deur Bekijk details

  30 april 2021

  Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Linda Bosch in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de voorstelling (her)denken voor de deur. Op 3 en 4 mei trekken de spelers van Theaterschool Utrecht door de stad met verhalen, gedachten en verzamelde herinneringen over de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van (her)denken voor de deur

 • Reservering niet meer nodig Bekijk details

  20 april 2021

  Heb je een boek of iets anders gereserveerd dat je niet meer nodig hebt? Laat het ons weten. Dan kunnen we het boek voor de volgende lener klaarzetten.

  Bekijk details van Reservering niet meer nodig

 • Corona in begrijpelijke taal Bekijk details

  20 april 2021

  Op dinsdag 20 april was er weer een persconferentie. Premier Rutte en minister De Jonge vertelden over de laatste regels tegen corona.

  Bekijk details van Corona in begrijpelijke taal

 • Belastinghulp Bekijk details

  14 april 2021

  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingformulieren? Op 19 en 21 april zitten in bibliotheek Utrecht medewerkers van U Centraal klaar om je te helpen. Meld je aan via het buurtteam NoordOost, bel naar: 030 7400 508.

  Bekijk details van Belastinghulp

 • Charley Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2021 Bekijk details

  23 maart 2021

  Net als andere jaren hebben veel Utrechtse scholen meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Op 20 scholen hebben leerlingen uit groep 7 en 8 voorgelezen en zijn de schoolkampioenen gekozen. Deze 20 voorlezers gingen op donderdag 18 maart met elkaar de strijd aan om de titel Utrechts Voorleeskampioen 2021.

  Bekijk details van Charley Atsma Utrechts Voorleeskampioen 2021

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  3 maart 2021

  Je kunt vanaf 8 maart een afspraak maken voor hulp bij je belastingaangifte. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met het buurtteam in je wijk. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

  Bekijk details van Hulp bij belastingaangifte

 • Geleende materialen inleveren Bekijk details

  2 maart 2021

  De inleverdata van geleende materialen hebben we tot nog toe steeds opgeschoven. Nu de lockdown nog langer duurt, vragen we je om materialen die je niet meer nodig hebt, terug te brengen naar de bibliotheek. Zodat andere leners de materialen ook kunnen lenen. We vragen je om alleen te komen (!). Mocht je geen materialen in huis hebben, dan is deze oproep uiteraard niet van toepassing. De huidige inleverdatum voor alle materialen is 11 maart of later.

  Bekijk details van Geleende materialen inleveren