Werken bij de Bieb

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. De Bieb in Utrecht heeft 12 locaties, bijna 100.000 leden en ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. We zijn voortdurend in beweging met een steeds grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een fijne, informele werksfeer.

Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!


banner-vacature

Medewerker Klantcontactcentrum (16 uur)

Je helpt mee met de ledenadministratie, handelt vragen af van klanten of verwijst door. Je bent een interne vraagbaak voor collega's over programma’s, interne processen en systemen.

 

Lees meer & reageer

banner-tegel

Directiesecretaris (32 uur)

Je bent adviseur van de directeur en het managementteam. Je faciliteert en bewaakt processen binnen de organisatie. Bij jou komen veel zaken uit de organisatie bij elkaar. Je houdt het overzicht, brengt structuur aan en geeft heldere adviezen en informatie aan collega’s.

Lees meer & reageer

banner

Projectleider Collectie & Communities (28-32 uur)

In het project ‘Collectie & Communities' werk je samen met de burgers en communities van Utrecht om lees- én schrijfplezier te bevorderen. Je hebt ervaring met het uitvoeren van (complexe) creatieve, vernieuwende projecten.

Lees meer & reageer

Programmamaker geletterdheid volwassenen (24 uur)

Als programmamaker ontwikkel je en voer je programma's uit in de Bibliotheek Neude op het thema Geletterdheid voor volwassenen. Van boekpresentaties tot expo's en cursussen. 

Lees meer & reageer

banner-stagiair

Stagiair social media

We zoeken een enthousiaste en creatieve stagiair Social Media die ons team Marketing en Communicatie komt versterken. Iets voor jou? We kijken uit naar je!

Lees meer & reageer

banner-vrijwilliger

Word vrijwilliger!

Wil jij een verschil maken voor Utrecht en haar bewoners? Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwilliger. We zoeken geregeld vrijwilligers voor verschillende functies.

Bekijk de vacatures voor vrijwilligers
 

banner

“Je komt hier voor boeken, maar blijft voor de mensen.”
Gerrit - Bibliotheekmedewerker

De bibliotheek is zoveel meer dan alleen boeken. Voor mij is het een plek waar ik elke dag nieuwe en bekende gezichten zie. De interactie en de verscheidenheid aan mensen die ik ontmoet, vind ik ongelooflijk inspirerend. Het is geweldig om deel uit te maken van ieders leven hier, of ze nu voor het eerst binnenlopen of vaste bezoekers zijn. Ik haal veel voldoening uit elk gesprek en elke lach. De bibliotheek is levendig en geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk hier zo bijzonder en verre van saai.

 

Maak kennis met onze andere collega's

functietitel

“Mag ik dat komen doen in de Bieb?”
Dieneke - Programmamaker

Een programma waar ik mee bezig ben, is Zondagse gezelligheid. Alle kleinere aanvragen die we door het jaar heen krijgen, doen we allemaal maandelijks op een zondag. Het resultaat is een dag waarop superveel tegelijk gebeurt en allerlei verschillende dingen samenkomen. Dat je de Bieb binnenloopt en in de hal mee kunt doen aan een flamencoworkshop, bij de trappen verrast wordt bij een open mic of kunt aansluiten bij een Eritrese Koffieceremonie. En als je een workshop clownerie wilt komen geven, mag dat ook. Ik vind het ontzettend leuk en inspirerend om mensen van allerlei achtergronden samen te brengen in de Bieb.

Maak kennis met onze andere collega's

Opruimkrachten

Voor onze bibliotheken zijn we met regelmaat op zoek naar scholieren die ons team komen versterken om te helpen bij het opruimen van de boeken. Ben je 15+ jaar, woon je dicht bij een bibliotheek en heb je interesse? Neem dan contact op via utrecht@driessen.nl.

Flexibele banen via onze Flexpool

Onze Flexpool is een apart team dat flexibel wordt ingezet bij de verschillende vestigingen ter vervanging, in geval van ziekte of als er extra hulp nodig is bij een evenement. Flexpoolmedewerkers staan op contract bij Uitzendbureau Driessen. Je moet minimaal 2 dagen beschikbaar zijn waarvan 1 weekenddag, meer mag altijd.

Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met Uitzendbureau Driessen, mail naar: utrecht@driessen.nl of bel: 030 - 209 60 00.

Stage lopen bij de Bieb

We bieden op verschillende gebieden en voor verschillende opleidingsniveaus stages aan. Let op: de beschikbaarheid is beperkt. Meer weten?

Bekijk onze stages