Werken bij de Bieb

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. De Bieb in Utrecht heeft 12 locaties, meer dan 97.500 leden en ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. We zijn voortdurend in beweging met een steeds grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een fijne, informele werksfeer.

Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!

functietitel

Je bent een verbinder en een kei in structuur aanbrengen. Je gaat graag aan de slag met ondersteunende taken, zoals administratie, intake en correspondentie.

Lees meer & reageer
 

banner

Je maakt makkelijk contact met mensen en zorgt voor een veilige en prettige sfeer in de bibliotheek. We zoeken een Toezichthouder voor Bibliotheek Kanaleneiland voor 28 uur.

Lees meer & reageer

functietitel

Je bent een ondernemende en flexibele creatieveling met organisatietalent en liefde voor jeugdliteratuur. We zoeken een Lees-mediaconsulent primair onderwijs voor 28 uur per week.   

Lees meer & reageer

functietitel

“Vaak val ik na twee bladzijden al in slaap.” 
Abdul - Toezichthouder

Ik vind mijn werk als toezichthouder fantastisch, maar boeken lezen is niet echt mijn ding. Kranten en tijdschriften lees ik wel, maar met een boek val ik vaak snel in slaap. Toch geniet ik iedere dag van mijn werk in de Bieb! Het is geen moment saai. Ik houd de boel in de gaten en ondertussen maak ik praatjes met de bezoekers, help ik mijn collega’s met het opruimen van de boeken of zorg ik dat een kapotte lamp gerepareerd wordt. Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Ik heb allemaal leuke collega’s en ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk!
 

banner

“Uiteindelijk komt het altijd goed!”
Yop - Productieleider

Mijn allereerste productie was Le Guess Who, toevallig ook nog eens mijn favoriete muziekfestival. Heel leuk dus dat dit gelijk bij mij terechtkwam. We organiseerden hiervoor een expositie en verschillende muziekoptredens in de hal. Het was hectisch en chaotisch. We hadden te maken hadden met veel verschillende partijen en moesten ook rekening houden met andere evenementen in de Bieb. Het was een flink geregel om het allemaal goed te krijgen. Ik was heel erg blij met het eindresultaat. Het liep allemaal fantastisch! Je weet dat het uiteindelijk altijd goed komt, maar het is toch fijn als dat dan ook daadwerkelijk gebeurt.

Word vrijwilliger!

Wil jij een verschil maken voor Utrecht en haar bewoners? Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwilliger. We zoeken geregeld vrijwilligers voor verschillende functies.

Bekijk de vacatures voor vrijwilligers

Flexibele banen via onze Flexpool

Onze Flexpool is een apart team dat flexibel wordt ingezet bij de verschillende vestigingen ter vervanging, in geval van ziekte of als er extra hulp nodig is bij een evenement. Flexpoolmedewerkers staan op contract bij Uitzendbureau Driessen. Je moet minimaal 2 dagen beschikbaar zijn waarvan 1 weekenddag, meer mag altijd.

Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met Uitzendbureau Driessen, mail naar: utrecht@driessen.nl of bel: 030 - 209 60 00.



 

Opruimkrachten

Voor onze bibliotheken zijn we met regelmaat op zoek naar scholieren die ons team komen versterken om te helpen bij het opruimen van de boeken. Ben je 15+ jaar, woon je dicht bij een bibliotheek en heb je interesse? Neem dan contact op via utrecht@driessen.nl.
 

Stage lopen bij de Bieb

We bieden op verschillende gebieden en voor verschillende opleidingsniveaus stages aan. Let op: de beschikbaarheid is beperkt. Meer weten?

Bekijk onze stages