Werken bij de Bieb

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Voor een ander klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. De Bieb in Utrecht heeft 12 locaties, meer dan 97.500 leden en ruim 2 miljoen bezoekers per jaar. We zijn voortdurend in beweging met een steeds grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een fijne, informele werksfeer.

Bekijk hier wat jij voor Utrecht kan betekenen. Help je mee bouwen? We kijken uit naar je!


Roostermaker Productieteam (20 uur)

Als Roostermaker van het Productieteam ben je verantwoordelijk voor het inroosteren van (flex-) medewerkers die uitvoering geven aan alle evenementen, activiteiten en zaalverhuringen. De Roostermaker maakt een evenwichtig en efficiënt rooster, zorgt voor de balans tussen werkaanbod en bemensing, waarbij de kwaliteit en de budgetten worden gewaarborgd.

Lees meer & reageer

banner

“Heel fijn als mensen blij de deur uit gaan.”
Marina - Bibliotheekmedewerker

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik mensen mag helpen. Alle vragen die bezoekers hebben, van heel simpel tot heel ingewikkeld, komen bij mij terecht. Dat gaat van kinderen die een koptelefoon willen lenen voor de computer tot mensen die op weg geholpen willen worden bij het aanvragen van een DigiD of het doen van hun belastingaangifte. Iedere vraag is weer anders, en die afwisseling vind ik heel erg leuk aan mijn werk. Ik vind het iedere keer weer fijn als een bezoeker dankbaar is en blij weer naar buiten loopt.


Maak kennis met onze andere collega's

functietitel

“Iedere keer als ik hiernaartoe fiets, verheug ik me dat ik weer even in het gebouw mag zijn!
Jan - Rondleider (vrijwillig)

Mijn liefde voor de Bieb en het gebouw was liefde op het eerste gezicht. Toen ik in 1987 voor de allereerste keer in het oude postkantoor kwam, werd ik meteen gegrepen door het gebouw. Ik wilde er alles over weten en heb daarvoor heel wat uren in archieven doorgebracht. Het heeft me bijvoorbeeld meer dan een jaar gekost om uit te vinden waar die mooie gele bakstenen in de hal vandaan komen. Ik vind het gewoon heel erg leuk om de ziel en de geest van dit gebouw te doorgronden. De Bieb zit vol met verhalen en ik vind het fantastisch om die te delen tijdens de rondleidingen!

Maak kennis met onze andere collega's

Word vrijwilliger!

Wil jij een verschil maken voor Utrecht en haar bewoners? Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwilliger. We zoeken geregeld vrijwilligers voor verschillende functies.

Bekijk de vacatures voor vrijwilligers

Flexibele banen via onze Flexpool

Onze Flexpool is een apart team dat flexibel wordt ingezet bij de verschillende vestigingen ter vervanging, in geval van ziekte of als er extra hulp nodig is bij een evenement. Flexpoolmedewerkers staan op contract bij Uitzendbureau Driessen. Je moet minimaal 2 dagen beschikbaar zijn waarvan 1 weekenddag, meer mag altijd.

Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met Uitzendbureau Driessen, mail naar: utrecht@driessen.nl of bel: 030 - 209 60 00.

Opruimkrachten

Voor onze bibliotheken zijn we met regelmaat op zoek naar scholieren die ons team komen versterken om te helpen bij het opruimen van de boeken. Ben je 15+ jaar, woon je dicht bij een bibliotheek en heb je interesse? Neem dan contact op via utrecht@driessen.nl.
 

Stage lopen bij de Bieb

We bieden op verschillende gebieden en voor verschillende opleidingsniveaus stages aan. Let op: de beschikbaarheid is beperkt. Meer weten?

Bekijk onze stages