Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 139)

 • Het Digicafé Bekijk details

  25 februari 2022

  Nieuwsgierig naar de online wereld? Kom naar het Digicafé.

 • Einde meeste coronamaatregelen Bekijk details

  25 februari 2022

  Goed nieuws! Vanaf vrijdag 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen komen te vervallen. In de bibliotheek zijn 1,5 meter afstand en een mondkapje bij een bezoek niet meer nodig. Daarnaast vervalt het coronatoegangsbewijs voor onze activiteiten.

 • Howaida, van het landelijk Leesteam Kinderjury ambassadeur campagne 'Wie dit leest ... kan ook een boek lezen' Bekijk details

  15 februari 2022

  Op 9 februari zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan. De Utrechtse Howaida is lid van het landelijk Leesteam. Zij verrichtte op haar school OBS de Panda de feestelijke opening. Ze werd meteen ook ambassadeur van de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ en kreeg een speciaal pasje van directeur Deirdre Carasso.

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  14 februari 2022

  De jaarlijkse Belastingaangifte staat binnenkort weer voor de deur. Niet altijd even eenvoudig. Wil je dat iemand met je meekijkt? Dat kan. Vanaf half maart is U-Centraal regelmatig in een van onze vestigingen aanwezig. Ze ondersteunen je bij het invullen van je belastingaangifte.

 • Verwarming omlaag in Bibliotheek Neude Bekijk details

  11 februari 2022

  Vandaag is het Warmetruiendag. Elk jaar op 11 februari gaat Nederland energieverspilling te lijf met deze grote klimaatactie.

 • Campagne ‘Wie dit leest… kan ook een boek lezen’ van start Bekijk details

  4 februari 2022

  Burgemeester Sharon Dijksma heeft vanmiddag de nieuwe campagne ‘Wie dit leest… kan ook een boek lezen’ van Bibliotheek Utrecht ingeluid met het lidmaatschap van haar jongste kind. Met de campagne willen we alle kinderen van Utrecht gratis lid maken en kinderen stimuleren meer te lezen. Een kwart van de kinderen dreigt laaggeletterd van school te komen.

 • Opening Bibliotheek op school Bekijk details

  3 februari 2022

  Op woensdag 2 februari 2022 opende wethouder Anke Klein de eerste Utrechtse Bibliotheek op school in OBO de Klopvaart. Het team van deze Overvechtse school en de Bibliotheek Utrecht trekken samen op om de kinderen meer, en met meer plezier, te laten lezen.

 • Nog langer open en weer programma mogelijk Bekijk details

  26 januari 2022

  Dinsdagavond 25 januari was er weer een persconferentie. Het kabinet kondigde een aantal versoepelingen van de maatregelen aan. Voor de Bibliotheek Utrecht betekent dit het volgende:

 • Bibliotheek Overvecht terug naar normale openingstijden Bekijk details

  25 januari 2022

  De eerste fase van de verbouwing in Bibliotheek Overvecht is afgerond. Vanaf woensdag 26 januari is de bibliotheek weer op de gewone tijden geopend. In de zomer verwachten we de verbouwing te hervatten. Nadere informatie hierover volgt, zodra een en ander bekend is.

 • Ruimere openingstijden en mondkapjes Bekijk details

  14 januari 2022

  Vrijdagavond 14 januari was er weer een persconferentie. Het kabinet kondigde een aantal versoepelingen van de maatregelen aan. Deze gelden in ieder geval tot en met 25 januari. Voor de Bibliotheek Utrecht betekent dit het volgende:

Paginanavigatie