Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 175)

 • Informatiepunt Bekijk details

  7 december 2022

  Het Informatiepunt is er voor al je vragen. Over toeslagen, je DigiD of hulp bij taal en computeren. U in de Wijk ging naar Bibliotheek Overvecht en nam een kijkje.

 • Lekker warm zitten in de bieb Bekijk details

  2 december 2022

  Buiten is het koud. Maar in Bibliotheek Utrecht is het lekker warm. Er is altijd een bieb in jouw buurt. Dus kom lekker werken, studeren, een krantje lezen, mensen ontmoeten of even wegduiken in een boek. Ook als je geen lid bent.

 • Te gast in de bieb: Yvonne Keuls! Bekijk details

  29 november 2022

  Dit jaar is ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls (91 jaar) het boek van Nederland Leest. Daarom trad zij zondag op in bieb Neude met een speciale toneelbewerking van haar boek. In haar eentje vertolkte zij alle rollen met grote energie. Voorafgaand spraken wij haar over Nederland Leest en haar werk als schrijver.

 • Orange the world Bekijk details

  25 november 2022

  Vrijdagavond 25 november kleurt bieb Neude oranje. Dit is een actie in het kader van Orange the world. Een wereldwijde actie om stil te staan bij het geweld tegen vrouwen. In Utrecht heeft Catharina Dansparade het initiatief genomen om alle vrouwen van Utrecht te eren met een dansparade door de stad.

 • Hoera! Winnaar DUIC Publieksprijs Bekijk details

  21 november 2022

  Post Utrecht, waar Bibliotheek Neude in is gehuisvest, heeft de DUIC Publieksprijs gewonnen. “Een prachtige en genereuze publieke oase die je verwelkomt in een wereld van verbeelding, ontplooiing en ontmoeting”, aldus de vakjury.

 • Oscar wint schrijfwedstrijd met ‘De rat in de Domtoren’ Bekijk details

  11 november 2022

  Op 2 juni 2022, de dag dat Utrecht 900 jaar bestond, verscheen het kinderboek ‘De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen’. Het startsein van een schrijfwedstrijd voor 1.000 leerlingen groep 6 en 7 van 20 Utrechtse basisscholen. Donderdag 10 november was het slotfeest in Bibliotheek Neude. Met een prijsuitreiking voor het mooiste verhaal.

 • Nieuwe tarieven in 2023 Bekijk details

  7 november 2022

  In dit bericht brengen we je op de hoogte van de wijzigingen rondom onze abonnementen.

 • Wijziging openingstijden Bekijk details

  31 oktober 2022

  Vanaf dinsdag 1 november veranderen de openingstijden van een aantal vestigingen. Dit heeft onder andere te maken met veel zieken en krapte op de arbeidsmarkt.

 • De Junior Leesclub van Oma Annelies Bekijk details

  17 oktober 2022

  Wat nou als je helemaal niet zo van lezen houdt? En je oma vindt dat je meer moet lezen? Onno, Idse, Casper en Elon vonden een oplossing met dank aan oma Annelies: hun eigen junior leesclub! Je kiest een boek, iedereen in de club leest het (ook oma) en daarna komt de club samen in restaurant Noda van Bibliotheek Neude.

 • Utrechtse Wetenschapsagenda: één vraag kan de wereld veranderen Bekijk details

  30 september 2022

  Wetenschappelijk onderzoek start met vragen. Daarom gingen onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht in gesprek met heel veel Utrechters, waaronder bezoekers van verschillende bibliotheekvestigingen. Het resultaat is de Utrechtse Wetenschapsagenda met ruim 1.200 vragen van Utrechtse bewoners.

Paginanavigatie