Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 113)

 • Gewijzigde leenvoorwaarden Bekijk details

  23 september 2021

  Per 1 oktober wijzigen de leenvoorwaarden. Lees hieronder wat er precies gaat veranderen.

 • PvdA Utrecht zamelt meer dan 500 prentenboeken in! Bekijk details

  21 september 2021

  Vrijdag 18 juni startte de landelijke campagne “Geef een prentenboek cadeau”. Dit jaar gaat het om het boek Max en de Maximonsters. Het doel is dat minstens een half miljoen kinderen in Nederland het boek cadeau krijgen. De PvdA Utrecht omarmde dit initiatief en wilde zoveel mogelijk boeken verkrijgen voor kinderen uit taalarme gezinnen. Dat is gelukt! Samen met boekhandel Broese en Bruna Overvecht zijn er meer dan 500 boeken ingezameld. Europarlementariër en tevens ambassadeur van de bibliotheek...

 • Kranten/tijdschriften en leeshoek tijdelijk naar Tribune tijdens NFF Bekijk details

  21 september 2021

  Van vrijdag 24 september t/m vrijdag 1 oktober is Bibliotheek Neude festivallocatie voor het Nederlands Film Festival. De expositie Storyspace staat in deze periode in de Grote hal en er zijn diverse programma's in de zalen. De tijdschriften/kranten en leeshoek zijn om die reden tijdelijk (tot en met woensdag 6 oktober) te vinden bij de Tribune.

 • Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers Bekijk details

  17 september 2021

  Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Steff Geelen. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

 • HKU en De Bibliotheek Utrecht ondertekenen convenant Bekijk details

  17 september 2021

  HKU en De Bibliotheek Utrecht hebben hun samenwerking onderstreept met de ondertekening van een nieuw convenant. ‘Een heel natuurlijke verbintenis tussen twee partijen met een rol van betekenis in het Utrechtse sociaal-culturele veld’, aldus het College van Bestuur van HKU.

 • Goed nieuws: We mogen weer meer vanaf zaterdag 25 september! Bekijk details

  16 september 2021

  Vanaf zaterdag 25 september gelden nieuwe coronaregels. De 1,5 meter afstand-regel vervalt. We mogen meer bezoekers ontvangen bij onze activiteiten. Er zijn meer werkplekken. Wel geldt er een nieuwe regel voor een bezoek aan activiteiten in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude.

 • Simone Atangana Bekono wint Hebban Debuutprijs met 'Confrontaties' Bekijk details

  13 september 2021

  Simone Atangana Bekono is met haar roman Confrontaties winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021. Het debuut verscheen in september 2020 bij Lebowski Publishers. Uit het juryrapport: “Confrontaties is een actueel en confronterend boek, dat laat zien hoe destructief racisme in het alledaagse is. Atangana Bekono laat daadwerkelijk een nieuwe stem horen in de Nederlandse moderne literatuur, een stem die de lezer enorm raakt en nog lang in de oren blijft klinken.” De auteur ontving de award uit handen van...

 • Filmtips over laaggeletterdheid Bekijk details

  8 september 2021

  Het is de dag van de Alfabetisering. En de Week van Lezen en Schrijven. Hoe is het om moeite te hebben met lezen, schrijven, taal en rekenen? Tel je nog mee als je moeite hebt met digitale vaardigheden? Onderstaand vier filmtips.

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  7 september 2021

  In Utrecht zijn er 30.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Veel mensen hebben daarnaast ook moeite met digitale vaardigheden. In de Week van Lezen en Schrijven is er daarom landelijke aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid.

 • Winnaars kleurwedstrijd 'Geef de Dom kleur' bekend! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Op zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren werd gelegd. Dat vierden we die dag met het inkleuren van een XXXL-kleurplaat van de Domtoren én een kleurwedstrijd. We ontvingen veel fantastische kleurplaten en aan onze jury was de moeilijke taak om de mooiste exemplaren uit te kiezen, maar het is gelukt!

Paginanavigatie