Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 149)

 • Schrijfwerkplaats voor Nieuwkomers Bekijk details

  17 september 2021

  Schrijf verhalen, gedichten en columns in het Nederlands, onder begeleiding van professionele schrijver Steff Geelen. Deze Schrijfwerkplaats is voor mensen die gevlucht zijn en die willen schrijven in het Nederlands.

 • HKU en De Bibliotheek Utrecht ondertekenen convenant Bekijk details

  17 september 2021

  HKU en De Bibliotheek Utrecht hebben hun samenwerking onderstreept met de ondertekening van een nieuw convenant. ‘Een heel natuurlijke verbintenis tussen twee partijen met een rol van betekenis in het Utrechtse sociaal-culturele veld’, aldus het College van Bestuur van HKU.

 • Goed nieuws: We mogen weer meer vanaf zaterdag 25 september! Bekijk details

  16 september 2021

  Vanaf zaterdag 25 september gelden nieuwe coronaregels. De 1,5 meter afstand-regel vervalt. We mogen meer bezoekers ontvangen bij onze activiteiten. Er zijn meer werkplekken. Wel geldt er een nieuwe regel voor een bezoek aan activiteiten in de film- en theaterzaal in Bibliotheek Neude.

 • Simone Atangana Bekono wint Hebban Debuutprijs met 'Confrontaties' Bekijk details

  13 september 2021

  Simone Atangana Bekono is met haar roman Confrontaties winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021. Het debuut verscheen in september 2020 bij Lebowski Publishers. Uit het juryrapport: “Confrontaties is een actueel en confronterend boek, dat laat zien hoe destructief racisme in het alledaagse is. Atangana Bekono laat daadwerkelijk een nieuwe stem horen in de Nederlandse moderne literatuur, een stem die de lezer enorm raakt en nog lang in de oren blijft klinken.” De auteur ontving de award uit handen van...

 • Filmtips over laaggeletterdheid Bekijk details

  8 september 2021

  Het is de dag van de Alfabetisering. En de Week van Lezen en Schrijven. Hoe is het om moeite te hebben met lezen, schrijven, taal en rekenen? Tel je nog mee als je moeite hebt met digitale vaardigheden? Onderstaand vier filmtips.

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  7 september 2021

  In Utrecht zijn er 30.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Veel mensen hebben daarnaast ook moeite met digitale vaardigheden. In de Week van Lezen en Schrijven is er daarom landelijke aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid.

 • Winnaars kleurwedstrijd 'Geef de Dom kleur' bekend! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Op zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren werd gelegd. Dat vierden we die dag met het inkleuren van een XXXL-kleurplaat van de Domtoren én een kleurwedstrijd. We ontvingen veel fantastische kleurplaten en aan onze jury was de moeilijke taak om de mooiste exemplaren uit te kiezen, maar het is gelukt!

 • Bibliotheek Utrecht slaat handen ineen met City Hub voor duurzaam transport Bekijk details

  15 juli 2021

  Door de samenwerking met City Hub gaat Bibliotheek Utrecht over op emissieloos transport. Daarnaast gaat het aantal transportbewegingen naar beneden. De samenwerking is op 5 juli gestart.

 • Goed nieuws! Bekijk details

  25 juni 2021

  Bibliotheek Utrecht gaat steeds verder open met de nieuwste versoepelingen. Je bent van harte welkom om te lenen, lezen, kopiëren, printen, werken en studeren. Je kunt zo binnenlopen bij de bibliotheek.

 • Informatiepunten in de bieb van start vanaf 9 juni Bekijk details

  8 juni 2021

  Het Informatiepunt is er voor al je vragen. Vragen over taalles, computers, gezondheid, werk, wonen, de overheid en geld en inkomen. Stel ze bij het Informatiepunt en de bibliotheek helpt je verder. We luisteren naar je vragen en denken met je mee. We geven direct informatie of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Paginanavigatie