Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 114)

 • Blijf lezen en haal een verrassingstas bij de bieb! Bekijk details

  21 december 2020

  Goed nieuws voor alle kinderen die lid zijn van de bieb en willen blijven lezen: de verrassingstas. Kom naar de bieb en haal een verrassingstas vol boeken. Je krijgt de tas mee op vertoon van je biebpas. Je mag de boeken een aantal weken lenen.

 • Deirdre Carasso nieuwe directeur Bibliotheek Utrecht Bekijk details

  16 december 2020

  Vanaf vandaag is Deirdre Carasso de nieuwe directeur van Bibliotheek Utrecht en gaat Ton van Vlimmeren met pensioen. Carasso start in een periode van strenge lockdown, waarbij de bibliotheek alleen open kan zijn voor het afhalen van reserveringen.

 • Goed nieuws: reserveren materialen blijft in 2021 gratis Bekijk details

  10 december 2020

  Twee weken geleden ontvingen al onze leden een bericht. Daarin schreven we dat er vanaf 1 januari 2021 € 1,25 betaald moet worden voor een reservering. Dat bericht leverde meer negatieve reacties op dan we hadden voorzien. Dat spijt ons. We willen onze collectie voor iedereen toegankelijk houden. Dat is de kracht van Bibliotheek Utrecht: In welke vestiging je ook bent, onze collectie is altijd bereikbaar.

 • De rustige uurtjes in de bibliotheek Bekijk details

  19 november 2020

  De bibliotheken zijn weer open en we hebben de rustige uurtjes voor je op een rij gezet.

 • Goed nieuws: vanaf donderdag 19 november weer open! Bekijk details

  18 november 2020

  Vanaf donderdag 19 november zijn al onze vestigingen weer open. Om boeken te lenen en om naar activiteiten te gaan.

 • Diversiteit in de kunst in Utrecht: waar staan we en wat moet er gebeuren? Bekijk details

  30 oktober 2020

  Utrecht is een veelzijdige stad met een grote diversiteit aan bewoners, maar dit is niet altijd terug te zien in de kunsten. De motivatie is er bij kunst- en cultuurinstellingen, maar toch blijkt de Domstad achter te lopen op andere steden. Onder de paraplu Vier de verschillen gaat de Bibliotheek Utrecht langduriger in op verschillende issues rond culturele diversiteit en gendergelijkheid.

 • Meer en langer lenen Bekijk details

  15 oktober 2020

  Materialen die je vanaf vandaag leent of verlengt, krijgen een uitleentermijn van zes weken. Je mag vanaf vandaag 20 materialen op een pas lenen. Zo voorkomen we extra bezoeken aan de bibliotheek.

 • Coronamaatregelen Bekijk details

  14 oktober 2020

  De coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Uiteraard volgt bibliotheek Utrecht de instructies van de overheid, RIVM en Veiligheidsregio Utrecht. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

 • De CoronaMelder-app Bekijk details

  12 oktober 2020

  Ben je in de buurt geweest van iemand die corona heeft? Dan geeft de CoronaMelder-app je een seintje. Wel of niet downloaden? Hoe werkt het? Is het wel veilig?

 • De nieuwe donorwet: wat betekent dit voor jou? Bekijk details

  25 september 2020

  Sinds 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Met deze wet wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dit niet te willen.

Paginanavigatie