Marion Pauw wint Gouden Strop tijdens Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude

Gepubliceerd op: 9 juni 2022 22:25

In Bibliotheek Neude zijn donderdag 9 juni tijdens de Avond van het Spannende Boek de Nederlandse Thrillerprijzen 2022 bekendgemaakt. Marion Pauw won met ‘Vogeleiland’ de NBD Biblion Gouden Strop 2022, dé prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Anya Niewierra kreeg de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor thrillers, voor ‘De Camino’. Bas Haan won met zijn thrillerdebuut ‘Lenoir’ de NBD Biblion Schaduwprijs. En de Zilveren Strop, een vakjuryprijs voor het beste Nederlandstalige spannende verhaal, ging naar Marjolein van der Gaag voor haar verhaal ‘Onder de waterspiegel’.

Uitgever Tomás Kruijer en schrijver Susan Smit van The House of Books namen de prijs namens Marion Pauw in ontvangst, die wegens ziekte er niet zelf bij kon zijn.

Quiz, cold cases, films en speeddates

In een overvolle Bibliotheek Neude ontmoetten enthousiaste thrillerfans en thrillerschrijvers elkaar. Naast de prijsuitreikingen was er een bruisend event met cold cases, films, een quiz en speeddates.

De Avond van het Spannende Boek is tevens het startschot voor de Nederlandse Thriller Tiendaagse van 10 tot en met 19 juni.

Bekijk hier de livestream van de prijsuitreiking terug

Bekijk hier alle foto's van de Avond van het Spannende Boek


V.l.n.r.: Marjolein van der Gaag, schrijver Susan Smit (namens Marion Pauw), Bas Haan en Anya Niewierra.  Foto: Jelmer de Haas.

Foto's: Jelmer de Haas