Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 149)

 • Winnaars iPad-winactie Bekijk details

  20 december 2022

  De winnaars van de iPad-winactie zijn bekend! Afgelopen week fietste Dounia van de bieb langs 12 verschillende biebvestigingen om aan alle winnaars hun iPad te overhandigen.

 • Anderhalf miljoenste bezoeker in de bieb Bekijk details

  15 december 2022

  Woensdag 14 december heeft Bibliotheek Utrecht de anderhalf miljoenste bibliotheekbezoeker van dit jaar verwelkomd. Niet eerder kwamen in een jaar zoveel Utrechters naar de bieb.

 • Installatie van kunstwerk Maarten Baas bijna van start Bekijk details

  8 december 2022

  Eindelijk is het zover! Binnenkort start de installatie van het lichtkunstwerk ‘Intellectual heritage’ van Maarten Baas op de gevel van Bibliotheek Neude.

 • Informatiepunt Bekijk details

  7 december 2022

  Het Informatiepunt is er voor al je vragen. Over toeslagen, je DigiD of hulp bij taal en computeren. U in de Wijk ging naar Bibliotheek Overvecht en nam een kijkje.

 • Lekker warm zitten in de bieb Bekijk details

  2 december 2022

  Buiten is het koud. Maar in Bibliotheek Utrecht is het lekker warm. Er is altijd een bieb in jouw buurt. Dus kom lekker werken, studeren, een krantje lezen, mensen ontmoeten of even wegduiken in een boek. Ook als je geen lid bent.

 • Te gast in de bieb: Yvonne Keuls! Bekijk details

  29 november 2022

  Dit jaar is ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls (91 jaar) het boek van Nederland Leest. Daarom trad zij zondag op in bieb Neude met een speciale toneelbewerking van haar boek. In haar eentje vertolkte zij alle rollen met grote energie. Voorafgaand spraken wij haar over Nederland Leest en haar werk als schrijver.

 • Orange the world Bekijk details

  25 november 2022

  Vrijdagavond 25 november kleurt bieb Neude oranje. Dit is een actie in het kader van Orange the world. Een wereldwijde actie om stil te staan bij het geweld tegen vrouwen. In Utrecht heeft Catharina Dansparade het initiatief genomen om alle vrouwen van Utrecht te eren met een dansparade door de stad.

 • Hoera! Winnaar DUIC Publieksprijs Bekijk details

  21 november 2022

  Post Utrecht, waar Bibliotheek Neude in is gehuisvest, heeft de DUIC Publieksprijs gewonnen. “Een prachtige en genereuze publieke oase die je verwelkomt in een wereld van verbeelding, ontplooiing en ontmoeting”, aldus de vakjury.

 • Oscar wint schrijfwedstrijd met ‘De rat in de Domtoren’ Bekijk details

  11 november 2022

  Op 2 juni 2022, de dag dat Utrecht 900 jaar bestond, verscheen het kinderboek ‘De Spoken van het Stadhuis, en andere Utrechtse verhalen’. Het startsein van een schrijfwedstrijd voor 1.000 leerlingen groep 6 en 7 van 20 Utrechtse basisscholen. Donderdag 10 november was het slotfeest in Bibliotheek Neude. Met een prijsuitreiking voor het mooiste verhaal.

 • Nieuwe tarieven in 2023 Bekijk details

  7 november 2022

  In dit bericht brengen we je op de hoogte van de wijzigingen rondom onze abonnementen.

Paginanavigatie