Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 173)

 • Publieksjaarverslag 2022 Bekijk details

  7 juli 2023

  Het afgelopen jaar hebben we met veel partners tal van programma’s georganiseerd en bezochten meer dan 1,6 miljoen bezoekers de bibliotheken. Trots presenteren wij daarom het Publieksjaarverslag 2022, waarin je kunt lezen over alle mooie biebprojecten, waaronder de Bibliotheek op school die inmiddels op meer dan 20 Utrechtse scholen draait.

 • Softwareprobleem publiekspc’s bij de Bibliotheek Bekijk details

  21 juni 2023

  Op een aantal publiekspc’s van de Bibliotheek Utrecht is het als gevolg van een softwarefout mogelijk geweest om gedownloade bestanden in te zien van voorgaande gebruikers. Deze gedownloade gegevens werden niet, zoals gebruikelijk, na afloop van een gebruikerssessie automatisch gewist. Downloads zijn vervolgens wel ’s nachts gewist. Naar aanleiding van een melding bij onze helpdesk hebben wij alle pc’s uitgeschakeld. Wij hebben ook meteen melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Inmiddels...

 • Bibliotheek Waterwin gesloten op 20 juni Bekijk details

  19 juni 2023

  Op dinsdag 20 juni is Bibliotheek Waterwin gesloten. Je bent van harte welkom in een van onze andere bibliotheken. De dichtstbijzijnde bibliotheek is Leidsche Rijn Centrum.

 • Zomeropeningstijden en meer en langer lenen Bekijk details

  19 juni 2023

  In de zomer gelden in een aantal wijkbibliotheken aangepaste openingstijden. Ook kun je vanaf 1 juli extra veel lenen.

 • 7 vragen aan schrijver Millennium 7! Bekijk details

  8 juni 2023

  In bieb Utrecht vieren we de Thrillerweken (26 mei t/m 18 juni) met extra aandacht voor mooie, spannende en zenuwslopende thrillerboeken uit eigen land en daarbuiten.

 • Te gast in de bieb: John Kuipers Bekijk details

  6 juni 2023

  Van 26 mei tot 18 juni vinden de Thrillerweken plaats. Dit jaar is dé thrillerjuryprijs, de NBD Biblion Gouden Strop, gewonnen door John Kuipers met zijn Thrillerdebuut ‘Musserts Schaduw’. Een boek vol spanning dat zich afspeelt in de zomer van 1940. De detective Swieninck duikt in de moord op de juridische adviseur van Anton Mussert (NSB) en ontdekt een wereld vol geheimen.

 • Auteurs John Kuipers en Gerrit Barendrecht winnen belangrijkste thrillerprijzen 2023 Bekijk details

  25 mei 2023

  Donderdag 25 mei zijn twee belangrijke Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt in het Theater van Bibliotheek Neude. De NBD Biblion Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman, en de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken.

 • Voorstel Voorjaarsnota 2023: steun voor de bibliotheek Bekijk details

  17 mei 2023

  Dinsdagavond 16 mei presenteerde de gemeente Utrecht de ‘Voorjaarsnota 2023’. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarin de gemeenteraad voor om het financiële tekort van de bibliotheek in 2024 op te lossen. Dat zou betekenen dat er voorlopig geen wijkbibliotheken zouden hoeven te sluiten. Met dat voorstel voelen wij ons gesteund in onze betekenis voor de stad en alle Utrechters.

 • Kunstenaar Pieke Bergmans doneert ‘Monsters’ aan de bieb Bekijk details

  15 mei 2023

  Heb jij onze drie nieuwe monsters al gezien in bieb Leidsche Rijn Centrum? Grote, aaibare monsters waar je op kunt spelen, zitten en lezen. Afgelopen zaterdag werden deze samen met alle aanwezige kinderen onthuld door kunstenaar Pieke Bergmans, die ze aan de bieb doneerde.

 • Shortlist NBD Biblion Gouden Strop is bekend Bekijk details

  10 mei 2023

  De shortlist voor de NBD Biblion Gouden Strop 2023 is bekend, dé Nederlandse thrillerprijs! De 5 titels hieronder zijn kanshebber. Op donderdag 25 mei maakt de jury bekend welk boek de winnaar is tijdens de feestelijke uitreiking in Bibliotheek Neude.

Paginanavigatie