Rondleidingen Neude

Door de Bieb: Laat je rondleiden

Wat doen de leeuwen bij de ingang? Wie maakte het glas-in-loodraam? Verken in een uur het voormalige postkantoor én de huidige bieb. Ga terug in de tijd, sta stil bij de bijzondere kunst van toen en nu. Ontdek de collectie en de fijnste zit-, lees- en werkplekken.

  • Elke donderdag t/m zaterdag: 14.00 - 15.00 uur
  • Extra op vrijdag: 11.00 - 12.00 uur

Informatieboekje over Bieb Neude

Alvast inlezen? Download nu het informatieboekje (pdf) over Bieb Neude en bekijk alvast wat je te wachten staat.

 

Reserveer hier een rondleiding

Praktische informatie

Per rondleiding kunnen er 8 mensen mee. De rondleidingen duren een uur. Je kunt je jas en tas voordat je met de rondleiding mee gaat in een locker opbergen. Deze vind je rechts van de servicebalie op de tweede verdieping.

Rondleidingen voor kids (8+)

Bibliotheek Neude is groot. Heel groot. Het gebouw zit vol spannende verhalen. Iedere eerste zondagochtend van de maand kun jij op pad tijdens een leuke kids rondleiding. Je komt dan van alles te weten of het gebouw. Want vroeger was dit een postkantoor, maar wat hebben die grote beelden daarmee te maken? En wist je dat er heel afbeeldingen van dieren in het gebouw te vinden zijn? Kom alles te weten en los de raadsels op. 

  • iedere eerste zondag van de maand
  • 11.30 - 12.30 uur
  • gratis, wel reserveren

Reserveer hier een rondleiding

Rondleiding Brullen in Bieb (4+)

In Bibliotheek Neude zitten heel veel dieren verstopt. Buiten staan twee leeuwen en binnen ontdek je er nog veel meer. Ga mee met de rondleiding en luister naar de mooiste, liefste en gekste dierenverhalen. Kijk, ontdek en struin lekker rond! Natuurlijk kun je na afloop nog verder lezen of je laten voorlezen.

  • elke zondag 10.30 - 11.15 uur
  • gratis, wel reserveren

Reserveer hier een rondleiding

Imposante leeuwen

Heb je al eens stilgestaan voor de twee indrukwekkende leeuwen voor de nieuwe bieb? Die zagen er niet altijd zo imposant uit. Bij de opening van het postkantoor in 1924, waren het twee grote blokken natuursteen. Dankzij een groep Utrechtse ondernemers, gulle Utrechters en 1500 opgehaalde guldens, staan sinds 1926 tóch de twee bekende leeuwen voor de deur.
 

Amsterdamse School

Ga terug in de tijd toen op deze plek nog de Rijksmunt stond en er postzegels werden gedrukt. Leer over de Amsterdamse Schoolstijl waarin architect Joseph Crouwel het oude postkantoor liet bouwen. Sta stil bij de bijzondere kunst en ornamenten die door het hele pand te vinden zijn. Welke werelddelen tel je in de Grote hal?

Foto: Koen Laureij

Volg een rondleiding!

Wil je met je vrienden of je medewerkers, collega's een exclusieve rondleiding? Dat kan! De bibliotheek verzorgt rondleidingen op maat. In het Nederlands of in een ander taal. Op alle dagen van de week én op elk tijdstip dat de bibliotheek open is. Stuur een mail naar info@neude11.nl voor meer informatie.

Foto: Han Ernst